Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kurzemes apgabaltiesa pedofilam piespriež 13 gadu cietumā

Kurzemes apgabaltiesa ceturtdien Jurim Vorončīsinam, kurš apsūdzēts par deviņus gadus veca zēna turēšanu nebrīvē, kā arī bērnu seksuālu izmantošanu, piesprieda brīvības atņemšanu uz 13 gadiem ar policijas kontroli uz trim gadiem, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā, un apsūdzētais aģentūrai BNS teica, ka to noteikti darīs, jo spriedumu uzskata par pārāk bargu.

Viņaprāt, brīvības atņemšana viņu neatturēs no tieksmes seksuāli izmantot bērnus.

Vorončīsins arī pastāstīja, ka pats astoņu gadu vecumā ir seksuāli izmantots un uzskata, ka tikai ārstēšana varētu viņu atturēt no netiklajām tieksmēm. Tāpēc, būdams apcietinājumā, viņš arī vērsies pēc palīdzības pie psihologa. Tagad vīrietim izmantoto bērnu ir žēl, bet, kad noziegums pastrādāts, viņš par to neesot domājis.

Tiesā vīrietis savu vainu atzina pilnībā, tāpēc lieta skatīta bez pierādījumu pārbaudes.

Kopumā krimināllietā ir astoņi cietušie - bērni vecumā no četriem līdz desmit gadiem. Vīrietis iepriekš jau tiesāts vairākas reizes gan par zādzībām, gan izvarošanu un netiklām darbībām ar bērniem.

1974.gadā dzimušais Juris Vorončīsins apsūdzēts pēc trim krimināllikuma pantiem - par prettiesisku darbību, atņemot personai iespēju brīvi noteikt savu atrašanās vietu (nelikumīga brīvības atņemšana), kā arī par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu, ja tā izraisījusi smagas sekas, kā arī ja tā izdarīta ar mazgadīgo.

Apsūdzība vīrietim uzrādīta arī par netiklu darbību izdarīšanu ar mazgadīgo.

Jau vēstīts, ka Liepājā 3. martā pazuda deviņus gadus vecs zēns, ko 4. martā policija izsludināja meklēšanā. Zēns ap plkst. 12.30 izgājis no Liepājas 5.vidusskolas Rīgas ielā un pazudis.

Liepājas kriminālpolicija, veicot operatīvās darbības, puisēnu 7. marta naktī atrada Liepājā kāda daudzdzīvokļu nama dzīvoklī E.Tisē ielā.

Izmeklēšanā atklātas vēl vairākas citas noziedzīgas epizodes - Vorončīsins veicis netiklas darbības arī ar citiem bērniem, no kuriem jaunākais bijis tikai četrus, vecākais - desmit gadu vecs.

Cietušie bērni ir no sociāli nelabvēlīgām daudzbērnu ģimenēm, vīrietis viņus sastapis vienus klaiņojam pa ielām, informēja policija.

Vīrietis jau iepriekš vairākkārt sodīts par dzimumnoziegumiem, tostarp tādiem, kas pastrādāti ar nepilngadīgajiem.

Pret viņu jau pagājušogad sākts kriminālprocess par iespējamu nozieguma izdarīšanu pret bērnu, taču pilsētas prokuratūra lietu izbeidza pierādījumu trūkuma dēļ.

Vīrietis toreiz aizturēts Liepājas rajona Priekulē ar kādu mazgadīgu zēnu, kurš dienu iepriekš pazudis no Liepājas. "Vīrietis jau iepriekš vairākkārt sodīts par dzimumnoziegumiem, kas izdarīti gan ar nepilngadīgiem, gan pilngadīgiem. Taču, kaut arī mums (prokuratūrai) bija skaidrs, kāds ir viņa nodoms attiecībā uz zēnu un ko viņš, visticamāk, gatavojās pastrādāt, reālas netiklas darbības toreiz ar bērnu netika veiktas. Visticamāk, ka viņš to nepaspēja izdarīt. Tāpēc tad mums nebija pierādījumu, lai lietu novestu līdz tiesai un vīrieti sodītu," iepriekš klāstīja Liepājas pilsētas virsprokurors Atis Dzērvēns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas