Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Kurzemes upēs ūdens līmenis diennakts laikā pieaudzis pat par pusmetru

Laikā no pirmdienas līdz otrdienas rītam ūdens līmeņa pieaugums Kurzemes upēs vietām sasniedzis pusmetru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ventas augštecē pie Lietuvas robežas ūdens līmenis diennakts laikā palielinājies par 53 centimetriem (cm), savukārt kopš pagājušās nedēļas sākuma tas pieaudzis par vairāk nekā metru. Savukārt Ventas lejtecē ūdens līmenis kopš pirmdienas rīta cēlies tikai par pieciem centimetriem, nedēļas laikā - par 77 cm.

Bārtā pie Dūkupjiem līmenis pēdējās diennakts laikā palielinājies par 51 cm, bet kopš 10.janvāra - teju par metru. Ūdens līmeņa celšanās par vairāk nekā 40 cm diennaktī novērota arī citās Kurzemes upēs - Durbē un Užavā.

Lielupē un tās pietekās ūdens līmenis diennakts laikā palielinājies vidēji par 5-20 cm, savukārt kopš 10.janvāra vairāku Zemgales upju līmenis cēlies par 60-90 cm.

Latgales un Vidzemes upēs ūdens līmeņa pieaugums ir mazāks.

Tuvākajās divās diennaktīs turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās Latvijas upēs, dažās Kurzemes un Zemgales upēs gaidāms straujš kāpums, tomēr upju iziešana no krastiem netiek prognozēta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas