Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kūtris: Strādājiet tā, lai negribas jūs atlaist

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
VB
V
Vajag reformistu kustībai citus līderus, un citu ziņojumu tautai. Vai reformisti patlaban vispār kaut ko solīja, vai skaidroja, KĀ tiks panākta labklājība? Tikai kvieca kā ... par visu slikto. Laimes formula bija Kalniete un citi tipāži, kuri šo gadu gaitā nav parādījuši, ka būtu intelektuāli milži, kas ko devuši taustāmu tautai un savai zemei. Opozīcija - mācieties no TP un citiem sprukstiņiem - pirms vēlēšanām viņi monitorēja tautas viedokļu veidotājus, un radīja ļoti smuku ideālistisko Latvijas tēlu - LPSR+ Un tauta atsaucās uz savām ilgām. Ar infantīlu darbu (haltūru) neceriet uz kvalitatīvu rezultātu. Jums nav vietas elitē. Tauta tur grib redzēt zinātniekus un profesionāļus.Ko tad tagad pēc kautiņa kulakus vicināsim?:) Zinu daudzus (tai skaitā es), kas uz referendumu negāja sekojoša apsvēruma dēļ: Patreizējā valsts pārvalde nav orientēta uz darbību ilgtetrmiņā. Nonākot pie varas, struktūra (partija) var orientēties uz 4 gadu darbības plānu, tādēļ izstrādāt un ieviest ilgtermiņa risinājumus nav lietderīgi, jo pēc vēlēšanām konkrēto nozari administrēs citi spēki, kas, smalkā toņa dēļ, pateiks, ka iepriekšējie ir visu salaiduši galīgā tūtā, un te viss radikāli jāmaina, ko arī darīs visus četrus gadus. Tā tas būtu teorētiski, praktiski tā bilde ir vēl baisāka. Tikko tiek sastādīta valdība politiskie spēki domā nevis par šīs valdības darbu, bet par iespējām šo valdību gāzt un sastādīt citu. Ja šobrīd, lai gāztu valdību, 50% politiskā spektra tomēr ir jāvienojas, tad "uzvaras" pietiktu ar saujiņu margināļu, lai vēlēšanas rīkotu katru mēnesi. Loģiski, ka šādā režīmā, ka valdība var krist gandrīz vai katru dienu, NEVIENAM nebūs intereses strādāt kaut vai uz īstermiņu, bet tikai uz vienu dienu, t.i., pilnīgi un tikai uz sevi. Man pašam nesimpatizē ne valdošā koalīcija, ne opozīcija, tomēr uzskatu, ka grozījumu pieņemšanas gadījumā valstī sāktos totālais "bezpreģels" Patiesibā jau referendumu izgāza Krīgers, Rācenājs un Endziņš, sagatavojot un konsultējot tālākām gaitām likumisku brāķi. Pret balsojušie un neaizgājušie novērtēja to, ka likumprojektā nav neviena ierobežojuma, cik bieži drīkst ierosināt referendumu, kā arī kampaņu par to, ka vajag kādu iebiedēt, piespiest un izteikties. Balsojot par Valsts Pamatdokumentu!
!!!
!
Nu nebalsoja arī daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri saprot, ka Saeimas savtīgums, izdomas un valstiskās tālredzības trūkums nav pamats sa ///āt Satversmi ar Rācenāja, Krīgera un konstutucionānālā speca Endziņa murgaino projektu. Valsts pamatlikumā nevar tikt iebalsots tāds absurds, ka nav nekādu laika ierobežojumu, ka var ierosināt atlaist kaut katru piektdienu. Žel, ka 600 000 tautas ir tik lētticīgi. Nebalsoju tāpēc, ka neuzskatu, ka totāla vienpusīga reklāma, kas balstīta uz deputātu neizdarības un pasaules ekonomikas krīzes izraisīto tautas dzīves līmeņa pasliktināšanos ļauj jaunlaicēniem, mozaīkai, streipdienai un apkures dārdzības nomāktajiem grābstīties gar satversmi. Sēdēju kafūzī pie iecirkņa un redzēju, kas balso - nabagi, kas nav spējuši ne paši iegūt, ne saviem bērniem iemācīt darba tikumu un labu izglītību, vientuļi pensionāri, tusa pārņemti jaunieši, pārkrāssojušās aktīvistes, savulaik aktīvas arī padomju laikā, strādnieciņi, kas smagi strādā primitīvu darbu un neprot apgūt ne normāla celtnieka, ne kādu profesiju, kur maksā un pāris reizes strādājot ar tiem kopā, zinu, ka neko citu kā slotu un ķerru tiem uzticēt nevar. Es neuzskatu, ka tāpēc, ka pasaulē ir liela krīze, ASV vien var bankrotēt miljoniem ģimeņu, naftas cenas ceļas un mūsu ievēlētie deputāti nav tālredzīgi un pirms 10 gadiem nav paredzejuši to, mums ir jāgrabstās gar Satversmi. Un mēs jau to viņiem neprasījām, mums patika, ka Pauls klimperē klavieri, Kalvītis piemet 10 latus pie pensijas un Freiberga 8 gadu laikā ar savu Stratēģijas komisiju un 10 padomniekiem arī nav ierosinajusi nevienu likumdošanas iniciativu, kas skar izglītības , enerģētikas un zinātnes sfēras, lai mums tagad būtu lētāka apkure, gudraki cilvēki un labāka ražošana. Mums patika padziedāt, uzdancot un tas, ka politiķi stāsta mums tieši to, ko gribam dzirdēt. Tā mums arī vajag.
??
?
LNT klausījos interviju ar Kūtri. Viņš paziņoja, ka tie, kas balsojuši pret vai nav atnākuši ir vai nu politiski neaktīvi vai propagandas apdullināti. Tāpat runājot par to, ka deputāti nesteidzas, viņš pieminēja, ka tad, kad viņiem vajagot, piemēram, jautājumā par to, ka ģimene ir vīrietis un sieviete :), deputāti spēj ātri pieņemt lēmumu . Kāpēc šis cilveks mani apvaino. Es apzināti negāju uz referendumu, jo uzskatu, ka saeimas ievēleto politiķu dēļ nedrikst to padarīt raustāmu ka marioneti un tikai populārus lēmumus pieņemošu. Man ir augstākā izglītība, es varu sekot dažādu zinātnes, tehnikas un psiholoģijas tekstiem 3 valodas, to arī regulari daru un neesmu propogandas apdullināts, bet apzināti pieņemu lēmumu nebalsot. Ko tāds orientets tiesnesis var lemt?
neitro
n
Lai gan referendumā balsosim par iespējām atlaist Saeimu kaut kad nākotnē, šeit sacelta tāda histērija, it kā rīt iestātos pasaules gals. Mūsu impotentā pogu spaidītāju Saeima , kura barojas un pampst no mūsu darba augļiem, pat teorētiski negrib pieļaut iespēju, ka kādreiz varētu nākties atbildēt par savu "sastrādāto". Domāju, ka lielākā daļa referenduma pretinieku šeit speciāli izvērš demagoģijupar to, ka otrā dienā pēc referenduma tiks atlaista šī Saeima, un tādējādi muļķo mazāk informēto sabiedrības daļu. Nu ko, varbūt atteiksimies arī no iespējas tiesā aizstāvēties, pārsūdzēt tiesu spriedumus,, utt., pieņemsim, ka katrs, kas ticis kāda priekšnieķeļa amatā, ir Dievs zemes virsū, kurš nekad nekļūdās un ir kristālskaidrs kā bērna asara. Tiešām jocīgi, ka cilvēki gatavi labprātīgi gatavi atdot savas tiesības kādiem apšaubāmas reputācijas darboņiem. Latviešiem patīk būt mazohistiem un būt visu reitingu sliktākajos galos. Kad tas vergu tautas sindroms vienreiz izzudīs?
jaunietis
j
Jaunā laika (JL) valdes priekšsēdētāja un biedrības Par tautas tiesībām valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa nedomā, ka partiju dibinātā biedrība, pieņemot juridiskas personas ziedojumus, ko pašas partijas pieņemt nedrīkstētu, būtu rīkojusies pretrunā ar tiesiskiem principiem. "Nekādas sekas tas nevar radīt," mierīga ir politiķe, būdama pārliecināta, ka šī rīcība nevar radīt precedentu, ja, piemēram, šajā reizē atzīstot to par pieņemamu praksi, arī citas partijas dibinās biedrības, lai apietu aizliegumus un varētu saņemt juridisku personu naudu. "Šajā stāstā mērķis ir svarīgākais," norāda S. Āboltiņa, skaidrojot, ka iepriekšējās ar partijām saistītās biedrības dibinātas, lai iegūtu varu, bet šī – lai informētu sabiedrību. Turklāt spēles noteikumi likumdošanā jau esot atrunāti tikai priekšvēlēšanu laikam, kad partijas sacenšas savā starpā. "Mums ir diezgan precīzi likumdošanā noteikts, kā tiek maksāts politiskajām partijām. Savukārt biedrībai nav šādu ierobežojumu ne uz apjomu, ne citu. Piemēram, arī partija Jaunais laiks [biedrībai] ir ziedojusi jau vairāk nekā 10 000 latu. Šī biedrība tika radīta ar vienu mērķi – iesaistīt sabiedrību, un tie, kas ziedo, tātad atbalsta šo mērķi. Tas, vai tās ir juridiskas personas vai fiziskas personas, nav tik svarīgi," viņa teic. S. Āboltiņa arī uzskata, ka regulējums pirms referendumiem, visdrīzāk, arī nebūtu vajadzīgs – jo sevišķi biedrībām. Pēc viņas teiktā, referendums ir viens no demokrātijas pamatiem, un, ja valdība neko nedara, lai aicinātu cilvēkus piedalīties nobalsošanā, tad tas jādara šādām biedrībām. Jāpiebilst gan, ka minētā biedrība ne tikai aicina piedalīties referendumā, bet arī propagandē noteiktu izvēli.
janka
j
Man neatgrieza. Katrai partijai savas jauniešu organizācijas, arī Puķika partijai tāda ir
He he... jankam
H
Paprasi cik tūkstošus iesniegumu ST ir atgriezusi pilsoņiem neskatītus (formāli atzīstot, ka tur viss neesot nopamatots līdz bikšu ķīlim) un tad te bazarē! Āmuriem lielas rīkles...
Nu dzeri!
N
Tu šodien gan laikam uz pohām, ka sevi slavē! Kas par iznesienu, kas par atvēzienu, nu īsts klauns, kuram nav nekādu argumentu, bet citus te apcūko! Vai neesi tas Dunas uzulīts, kas vienmēr ķēmā?
dzeris
d
Vienkārši salīdzinot referenduma atbalstītāju un pretinieku argumentācija līmeni, katram domājošam cilvēkam kļūst skaidrs, ka jāiet. Šie te "komentāri" pat zvirbulēn līmeni nesasniedz, bērnudārzs un tikai.
Stulbi!!!
S
Pie tēmas!
Janka
J
Kopš kura liaka mirstīgais nevar iesniegt pieteikumu Satversmes tiesā? Nezināšana ir spēks
Opā
O
Tev laba gaume - večiņas ir tās centīgākās... :))))) Pie jaunākām laikam izgāzīsies...:(((((
Iesim VISI!
I
Ups! Cik jau daudz komentāru! Būs vien jāpiedalās, ja jau tik drudžaina reakcija!
jurists
j
Es atkal gribētu aprecēt Anglijas karalieni :)))))
Juristam
J
Gribētu dzirdēt pretargumentus nevis personīgus apvainojumus konkrētam cilvēkam. Šķiet, ka neesi pareizi uzrādījis savu profesiju...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas