Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Lai arī ISEC bezalgas atvaļinājumā, skolēni necietīšot

Izglītības satura un eksaminācijas centrs (ISEC), kas nodrošina Valsts centralizēto eksāmenu norisi Latvijā, apgalvo, ka naudas trūkuma un izglītības reformas dēļ skolēni šogad necietīs. Lai arī pagaidām vēl nav pieteicies vajadzīgais skolotāju skaits, kam jālabo eksāmenu darbi un ISEC darbinieki kopš janvāra regulāri atsevišķas dienas atrodas bezalgas atvaļinājumā, eskāmenu norise un darbu labošana šogad nebūs traucēta, apliecināja ISEC pārstāve Kristīne Ilgaža.

Viņa stāstīja, ka, piemēram, angļu valodas eksāmenu labošanai vēl vakantas ir ap 30 skolotāju vietām, taču gadījumā, ja arī nepieteiksies vajadzīgais skaits, darbi tiks izlaboti – skolotāji strādās dienu ilgāk. Lai izlabotu angļu valodas eksāmenu darbus, nepieciešami 250 vērtētāju.

Visu Valsts centralizēto eksāmenu izlabošana izmaksā 100 000 latu, kas ietver pasta izdevumus, darbu vērtēšanu, naktsmītnes, ceļa izdevumus un samaksu skolotājiem par darbu labošanu. Latvijā šogad ir 12 centralizētie eksāmeni, kuru labošana notiek Rīgā. Pēc ISEC pārstāves sacītā, kopumā jāizlabo 105 000 darbu, savukārt viena darba vērtēšana izmaksā vienu latu. Vērtētājiem šogad atalgojums samazināts par 40%, taču skolotāji tik un tā esot pieteikušies. Naudas mums nav pietiekami, atzina K.Ilgaža.

K.Ilgaža sacīja, ka šogad nekādu izmaiņu nebūs, lai neciestu skolēni, taču viņa pieļāva, ka nākamgad varētu sākties diskusijas par centralizētajiem eksāmeniem.

“Ņemot vērā, ka visas finanšu lietas sākās šajā gadā, mēs, protams, nekādas izmaiņas neveicām, jo bērni nedrīkst ciest. Ja būs izmaiņas, tām jābūt krietni iepriekš, pirms skolēni piesakās augstskolām. Par to, vai nākamgad būs izmaiņas varētu diskutēt.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas