Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lai būvē ostā, nevis kāpā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Rojnieks
R
Rojā AM vēl ir sataisījusi sev visādas ziepes
Kāpu sargs
K
AM šoreiz iebrauca konkrētās auzās un viens otrs sameklēja piedzīvojumus uz savas pakaļas- izpeldēja AM darbinieku personīgie biznesa plāni.
Rojnieks
R
Ja iecerēto būvniecības vietu būtu apsekojis kompetents speciālists , tad šādas situācijas nebūtu, jo reāli šajā vietā uzbūvēt nevar, pēc pirmās vētras būtu jāstiprina izskalotie pamati un jāatjauno izpostītā kāpā. Kāpēc neuzklausīja pagasta būvvaldes viedokli un neizskatīja citu variantu kā piemēram apbūvēt bijušo Padomju armijas pirti, kas degradē Rojas apkārtni. Ostā torni var izmantot arī ostas vajadzībām un visi minētie dienesti- gan muita un robežsardze atrodas Rojas Ostā.
Skumji to hmm
S
Es nezinu, kur Aizsardzības ministrijai kas pieder, bet negribu ticēt, ka viņi ir uzsākuši kaut kādu projektēšanu bez jebkādas konsultēšanās ar pašvaldību. Ja pašvaldība tajā momentā nevarēja vai negribēja piedāvāt citu teritoriju, paši vainīgi. Tagadējā kampaņa man pārāk atgādina daudzu ierēdņu atrunas uz "Briseles direktīvām", kaut gan lielāko daļu muļķību dzimst viņu pašu galvās. Tā arī tagad pašvaldība savu neizdarību iespējams cenšas atrisināt ar sabiedriskā spiediena palīdzību. Un par to "sūdu izstarošanu" ko Tu pieminēji, varbūt labāk paklusē, savādāk izklausies pārāk jokaini :))
hmm
h
Kādēļ tā? Nekoretki rīkojās tieši Aizsardzības ministrija, izrādot "interesi" par vietējo iedzīvotāju domām, kur tornim labāk atrasties, tikai tad, kad projekts jau bija gatavs. Kādēļ cilvēkiem no tās pašas pagasta padomes ir caur kaut kādiem info labirintiem jāizdibina, ka ministrija grasās savārīt kārtējās ziepes?! Neredzu neko nekorektu domes rīcībā, vienkārši Pāvilsotā Aizsardzības ministrijai nav tādas zemes, kur varētu visu sačakarēt, tādēļ arī piekrita "kompromisam". Bet Rojā vēlējās savu zemi apbūvēt, lai vēlāk izdzīvotu ārā to nabaga cilvēku - kurš gan gribētu dzīvot blakus tādam monstram, kurš izstaro visādus, atvainojiet, sūdus??
Skumji
S
Divi citāti: 1) "Rojas pašvaldība kā piemērotāku vietu tornim uzskata Rojas ostas teritoriju, apgalvojot, ka šādu priekšlikumu izteikusi arī AM pārstāvjiem. A.Rikveilis gan uzsver, ka "tāds priekšlikums nav bijis"" 2) "Kompromisa variants, paredzot torņa izbūvi ostā, panākts Saulkrastos un Pāvilostā." Jautājums Rojas pašvaldībai un citiem "polittehnologiem". Kādēļ Saulkrastos un Pāvilostā šādi priekšlikumi tika izteikti savlaicīgi un arī tika ņemti vērā, bet Jūsu pašvaldība par šādu iespēju pat neieminējās? Vai Jūs gadījumā pašlaik nemēģiniet radīt kārtējo "zaļo" kampaņu kāpas aizstāvēšanai, faktiski cerot vispār "norakt" šo torņa būvniecību? Kādēļ mūsu "cienījamā" Diena, brūk virsū Aizsardzības ministrijai par kāpu, skaidri redzot, ka tas ir pasūtījuma stāsts? Vai pēc tam Jūs bruksiet virsū ministrijai par izšķērdētajiem 300 000? Mans ieteikums Aizsardzības ministrijai būtu pieņemt piedāvājumu būvēt ostā, tikai ar noteikumu, ka pašvaldība sedz visus zaudējumus, kas radušies nekorektas un neprofesionālas viņu rīcības rezultātā.
taupības režīms valdībā
t
Mjā, vetārsts uzdarbojas..
to osta
t
Par to nevīžošanu dabā apskatīt - AM cilvēki toreiz, kad bija sabiedriskā apspriešana, atbrauca uz pagasta padomi, parunājās ar cilvēkiem, principā ne uz vienu jautājumu tā arī neatbildēja un pat NEIEBRAUCOT apskatīt savu zemesgabalu un padomes piedāvāto vietu ostā devās uz saviem ērtajiem ministrijas krēsliem sēdēt tālāk. Fui!
osta
o
tas, ka jau ieguldīta liela nauda projektēšanā, nebūt nenozīmē, ka arī turpmāk jātērē vēl lielāka nauda kāpas nostiprināšanā, ceļu veidošanā utt. Pieraduši nedomāt , nerēķināt, nemeklēt labāko risinājumu, bet tikai maukt! Ne jau savu naudu tērējam, vai ne, tādēļ, - jo dārgāk un stulbāk, jo labāk! Paši projektētēji nevarēja jau sākumā izpētīt, ka blakus ir osta, kurā viss gatavs, gan vieta, gan ceļi, gan koki nav jācērt, gan krasti nostiprināti??? Nevīžoja dabā apskatīt? Nejēdza pameklēt alternatīvu? Izplānoja birojā un laimīgi? Jeb, varbūt, apzināti radinieku ceļu būves firmai un betonētājiem labu ķērienu veido?
zvirbulēns
z
Kurš izdomāja, ka jāceļ šie torņi, kurš? Cilvēks tas nevarētu būt, ja nu vienīgi kāds Latvijas ienaidnieks:((( P.S. Nu nav kur naudu likt, nav! Vispār drūmi.
Kabula
K
Vai daļēji militārai fukcijai uzreiz būtu jāsadārdzina projektēšana 10x? Laikam jau katram tornim ir pāris satelīti - riekstuklētis. Ja LMT un Tele2 un citi sakarnieki savus torņus tā projektētu, mobilo sakaru minūte maksātu, droši vien, vismaz latu..
Q
Q
"valstiskām vajadzībām norakt kādu kāpu, kuru pēc pāris gadiem jūra tāpat noskalotu" Absurds! Tad sanāk, ka Aizsardzības ministrija var izšķiest budžeta naudu torņiem, kuri atradīsies vietā, kur pēc pāris gadiem čalos jūra??! Slimi suņa murgi, bet ko no tās ministrijas vēl gaidīt..
bocha
b
Pie mums ir par daudz aptrakuši ar kāpu aizsardzību. Jā, nevar atļaut apbūvēt privātajiem visas kāpas, tad drīz no tām nekas pāri nepaliks. Bet valstiskām vajadzībām norakt kādu kāpu, kuru pēc pāris gadiem jūra tāpat noskalotu, neredzu nekādu sāpi. Ja nu šis tornis palidz izglābt cilvēku dzīvības, vai viena smilšu čupa nav tā vērta ?
hmm
h
Šajā gadījumā gan izskatās, ka Aizsardzības ministrija cerēja, ka izdosies visu izdarīt pa kluso, taču neizdevās. Ministrijas un citas valsts iestādes, kuri vienā mierā spēj sabojāt dzīvi lērumam cilvēku, par kuru nodokļu nauydām viņi dzīvo, aizmirsa vienu lietu - Latvijā sen vairs nav tie laiki, kad cilvēki kā tādi jēri klusēji, kad viņiem brauc pāri ar birokrātijas tanku.
Ups
U
novērošanas torņi nūdistu pludmaļu tiešā tuvumā? Tad jau nevar citur.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas