Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Lai samazinātu atalgojumu par 15%, nāksies celt algas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zzz
z
Marionai >>>Bet valsts iestādes ir arī skolas, slimnīcas un tamlīdzīgas iestādes... Ko tad jūs ieteiktu noņemt no medmāsas aldziņas, kurai uz rokas īsti nesanāk pat 300 ls mēnesī? Bet 15% būs ap latiņiem 40 - 45 katru mēnesi...Prēmiju un piemaksu nav jau tāpat... Kā ar šito lai izdzīvo?
sos
s
50 % deputātu , padomnieku atlaišana , 100 % valsts aģentūru likvidēšana būtu skaistākā valdības dāvana Ziemassvētkos Latvijas tautai !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 200 strādājošie uztur vienu deputātu , 400 strādājošie uztur vienu padomes locekli, tauta vairs nevar PAVILKT šos mantraušus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gnireb
g
Nu piz . . ts !!!! IDIOTI !!! MAN NAV KO TEIKT !!!
forši
f
te arī parādās valdošo divkosība - vadības līgumu ieviešanas doma bija piemaksa par papildus veiktiem pienākumiem - piemaksa, nevis alga. Arī prēmijas neietilpst algās. Tiek darīts viss, lai tik savējiem sile būtu pilna
Lāpītāja.
L
Kārtējais Griņča murgs, algu 80% apmēra no privātā sektora atbilstoša amata algas.Interesanti kā jau te daži atzīmējuši, ka lielāko daļu valsts un privātā sektora amatu nemaz nevar salīdzināt,jo nav analogu.Un nav ticamu datu cik tad privātajā sektorā reāli saņem un par ko.Tad nu gan dzīvojam tik nenormālā valsts sistēmā, kur naudas sadalījumu noteiks vadoties no mītiem (tie pārsvarā ir mīti,kad runā par algām privātajā sektorā-tur bieži vien reāli saņem mazāk nekā treknā amatiņā valsts paspārnē,izņemot pašus privātfirmu īpašniekus, un tik trekni dzīvot valsts maizē, kā dzīvo visi šitie tukšā gaisa pārmalēji PR speciālisti,palīgi imidžmeikeri u.c.nevarētu viņi dzīvot nevienā privātfirmā.
Lāpītāja.
L
Un vēl,tieši tāpēc ka vienota algu sistēma nav ieviesta,katrā iestādē var darīt ka patīk,algu noteikt mazu un strādīgiem mirstīgajiem tādu arī maksāt un vēl skatīties uz pirkstiem un tiranizēt,toties vadībai(pēdējā aikā arvien partijiskākai)iztapīgajiem,jeb savējiem pie algas pievienot,vadības līgumus,piemaksas prēmijas.Tādējādi stimulējot pielīšanu,neobjektivitāti un neefektivitāti, toties dāsni šķērdējot nodokļu maksātāju naudiņu.
Lāpītāja.
L
Jā,te nu mēs kārtējo reizi redzam ka Grinčs kā jau fiziķis gan sabiedrību,gan ekonomiku gan politiku uzskata par labarotorijas eksperimentālo lauciņu,kaut ko pieliks,kaut ko noņems,sareizinas un izdaslīz,nošķaudīs un uzpūtīs un gatavs....tik kā nesanāk tā nesanāk, nu nekas,visu ar švami no tāfeles nodzēsīs un provēs par jaunu.Bet ja nopietni runājam tad tas irb gan traģiski, ka viņš jau 90.gadu sākumābija klāt pie valsts algu sistēmaas izveides-atceros tika noteiktas amatu kategorijas,tām pretī algas,vēl pēc dažiem gadiem atceros LatVēstn.bija publicēts garum garais klasifikātors ar amatiem,un tā saucamo algas koridori (piemēram profesija pēc klasifikatora=amats un alga no ,,,,Ls.līdz ....Ls( 136-217),bet kur tas viss palika,laikam jau papīrs pacieš visu,uzraksīja bet piemērot nepiemēro.
Lelle
L
Sanāk, ka šiem 600 parazītiem katru mēnesi ticis maksāts vairak kā 4000,-Ls mēnesī(precīzāk: 2500000:600= 4167,Ls)!!! Kaut kāds ĀRPRĀTS!!! Tautas apzagšana gaišā dienas laikā!!! Un to visu šitie kretīni grib turpināt...
Lelle
L
Nu izlasiet taču Delfos Dumburjankas " Kas notiek..." ! Tur tak šis skaidri izanalizējis, ka valsts pārvaldes izmaksas nākamgad būs lielākās nekā šogad. Tikai tagad kretīni, apvienojot, reorganizējot, uzgrūžot palikušajiem milzīgu darbu apjomus (jo nekādas kontroles jau nav) vēl cenšas nolikvidēt lauku ierednīšus, lai vēl pakamptu arī tos izdevumus kā ienākumus sev. Bet mēs visi asinam $ūdudakšas...
Lelle
L
Atkal domā tikai par lielajiem kretīniem, bet ko lai dara tie, kas uz rokas saņem 350,-Ls un tagad vēl nogriezīs tos 15%. Vai tiem kārties jāiet??? Un tie visi ir melnā darba darītaji, uz kuriem turas šī valstele, nevis uz tiem kretīniem, kas tur augsās kulbulē savas djelas.
bet
b
Bet ja pašvaldības iestādē grāmatvedis vai apkopēja saņem "pliku" algu - to arī samazinās?
jurists
j
privātajā sektorā tu nevienam neesi vajadzīgs. atslābsti.
jurists
j
ja ņemam vērā, ka 2008.gadā ATALGOJUMAM valsts ir tērējusi par 22% vairāk kā 2007.gadā, tad principā labi ATALGOTAJIEM ierēdņiem šis 15% samazinājums neko nenozīmēs... paskatieties deklarācijas par 2007.gadu - ministrijās ATALGOJUMS sākas ar 11 000 latu gadā, dep.diriem ir pat 25 000 gadā.... 2008.gadā šis ATALGOJUMS ir bijis par 22% lielāks... samazinot to par 15% 2009.gadā, mēs vienalga iegūsim, ka departamenta direktors, kurš 2007.gadā ir nopelnījis 25 000 latus, 2009.gadā pelnīs vēl vairāk... lūk kāda taupības matemātika ;o)
A.
A
Ak tad 80% no privātā sektora apmaksas? Vai valstij nav vajadzīgi kvalificēti darbinieki? Varbūt man arī uz kādu privātu kompāniju strādāt, jo es neuzskatu, ka strādāju par 20% sliktāk, nekā jebkurš privātā sektora darbinieks.
tas
t
2500000 : 600 = 41666,6666666667. Nu kautkā tā sanāca. Negribas jau nu ticēt, varbūt nav labi skaitīt naudu svešā makā. Kā tad tur tas slavenais tiesas proces par 3milj. un trakām bitēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas