Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lai taupītu, ministrijas rosina samazināt algas, funkcijas un darbinieku skaitu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lelle
L
Šļosars agonē...liela varbūtība, ka Rīgā pie varas būs krievi...paldies par to mūsu djebilām!
alberts
a
"Vara" nav gļēva.viņa zinaja kas jadara.Treknajos gados saskruveja aldzinas par 300%,lai tgad ar lielu pompu samazinatu par 10%.Vajag rakt!
drak
d
lndp.lv/clip/ eirokomisars. html
abc
a
Nu vēl ir tā, ka ekonomiskās krīzes ir piemeklējušas ne vienu vien Eiropas valsti un tas noticis pietiekami bieži. Nav nekādas mirstamas vainas, ja pamatprincips būs efektivitāte nevis sarunāšana, tad viss būs ok:-)
Pilsonis
P
Varbūt vajadzētu sākt ekonomēt uz tiem papīra blāķiem, kas katru dienu tiek izdrukāti! Kamdēļ tad ministru kabinetā datori uz galda stāv? Lai ministri sēžu laikā varētu sērfot internetā? Ieekonomēt var: -izmantot elektronisko dokumentu apriti; -sakariem izmantot Skype, nevis telefonus; -mobilos sakarus lai ministri apmaksā paši; -pārvietošanās ar sabiedrisko transportu arī būs lētāka, nekā braukt ar mašīnu. DIEMŽĒL MŪSU MINISTRIEM SMADZEŅU PIETIEK LAI SAMAZINĀTU ALGU! Ok! Tad lūdzu ierosinu algu sekojošu: deputātiem 320Ls, ministriem 500Ls, premjeram 680, pārejiem sekretāriem un tehniskajam personālam algas līdz 300Ls! Lūdzu ekonomija kāda būs uzreiz!!!
skumjas
s
Loti aplama recepte, ir javeic audits funkcijas, lai redzetu, klur tas dublejas, kur lieka,s kur iespejams deleget privatajam sektoram u.t.t., tad jaskatas uz atlikusajam funkcijam un pieejamiem resursiem, lai saprastu ko un kada veida var realizet abc, nav saubu, ka ar ieksejiem resursiem jarapjas ara, vieniga sauba, ka Latvijas gadijuma iestazu vadiba ir pati kompetentaka (veca dziesma par politiskajiem ielikteniem u.t.t), protams, ka nevar absolutizet, bet tomer, tomer, ja veiktu kaut kadu profesionalo interviju visu ministriju augstakajai vadibai, butu interesanti redzet, kur un cik daudz ir profesionalu (protams vini ir, bet jautajums, kads ir % ipatsvars) :)
abc
a
Protams, ir sliktii, tomēr neredzu jēgu neko nedarīt un celt paniku. EFEKTIVITĀTE ir vienīgā izeja no šī burvju apļa. Ja ministrijās ir profesionāli cilvēki, tad viņiem jābūt sajēgai ko var optimizēt un ko ne. Nu nav burvja, kas atnāks un pateiks visās nozarēs visiem visu priekšā - neesam nevienu līdz šim redzējuši un neredzēsim - glābēja nebūs, ir jādomā pašiem! Vienīgā izeja no bedres ir kāpt ārā.
tante Bauskā
t
es nesaprotu, kāda jēga veidot šos scenārijus. izvēle starp 20% un 40% ir tieši viena puse, un, ja ir tik liela atšķirība, tas nozīmē, ka nav konkrētības, cik tieši miljoni latu ir jāietaupa. lūk, vienkārša recepta, kuru laikam mūsu politiķi nesaprot: 1) noskaidrot, cik daudz ir nepieciešams ietaupīt; 2) aprēķināt ka griezt; 3) griezt! un viss!
skumjas
s
Latvija valsts parvalde algas ilgstosi ir bijusas loti zemas, tikai pedejos paris gadus dazas iestades algas bija paaugstinatas (seit runaju par videjiem raditajiem un parastiem darbiniekiem, nevis augstas vadibas limeni)...koruptivai sistemai nevar but nekas labaks ka nekompetenti, mazatalgoti ieredni (labi izglitoti profesionali neizvelas valsts parvalde darboties tikai patriotisma varda, jo visiem gribas est)...it ka jau vairs nav daudz palicis, ko Latvija izlaupit, bet tendences tas pasas Otra lieta, ka ministrijam pasam ir jaizvelas, kada veida tas nonak pie budzeta samazinasanas, tas nozime, ka lemumus pienem iestades vadiba, kuras logiska velme ir passaglabaties un noturet kadrus, kuri tai skiet noderigi. Ir pilnigs absurds prasit, lai iesniedz samazinasanas planu, nesniedzot ari informaciju par funkcionalo auditu un strategisko viziju. Nav jegas, ka samazina 40 % izdevumu, nenodrosinot labaku parvaldi un efektivaku funkciju izpildi (piemeram, lai nedublejas funkcija,s lai lidzsvarots noslogojums u.t.t) Diemzel, abc, patreizeja situacija saskatit pozitivismu ir gruti un pat vel drumak paliek, kad iedomajos, cik daudz cilveku ir aizbraukusi prom, cik vispar Latvija realo iedzivoaju ir palicis un ka intereses ir iztuksot so teritoriju un kas naks vieta (vai tik ne lielais Austrumu kaimins, kura mafiozas strukturas finanse musu politiskas partijas?)
abc
a
Hei! Ir kāda pozitīva ideja arī, jebšu gribas tikai biedēt cilvēkus ar pilnīgi nejēdzīgiem salīdzinājumiem, kā Bolīvija? Izmaiņas bija jāizdara sen, tikai gļēva vietējā vara neko nedarīja.
ciniķis
c
Kā neprasa slēgt skolas un slimnīcas? Tak Strukturālās reformas ir tas,ko SVF prasa. SVF un EK vēlas atpakaļ savu naudu? Protams, protams, tikai ar šo programmu, kas neparedz neko pelnīt nekāda naudas atdošana jau 2012 vai kurā tur gadā nav iespējama, pretī tiks prasīts nevis naudā, bet graudā un tas saucas nacionālo īpašumu sagrābšana caur parādiem. Tak ne pirmo, ne pēdejo reizi SVF realizē savas shēmas, ir pat zināms ko prasīs par šo aizdevumu, un tie ir stratēģiskie enerģētikas uzņēmumi, infrastruktūras uzņēmumi, komunālie uzņēmumi, kas būs jāatdod dažām ārvalstu korporācijām. Bolīvijā tā arī notika un tur izņemot postu un nabadzību, pēc SVF "palīdzības" un strukturālajām reformām, nekas cits nav. Tā valstiņa 50% no IKP novirza SVF parādu segšanai un tur postam gals nav redzams tikai gļēvās vietējās varas dēļ. Var nemaz nesapņot, tie miljardi nav atdodami pie krītošas ekonomikas, bet par ekonomikas izaugsmi pagaidām pēc šiem plāniem un lēmumiem nevar būt ne runas.
Rrrrr
R
Kur tu šobrīd redzi, ka būs vairāk skolas un slimnīcas ? Esošās jau taisa ciet ar saukli "Visu efektivizēsim" !
Lelle
L
Ei, TU! Izdomā sev citu niku!
Lelle
L
Šlosers agonē...faktiski taukie visi agonē...nāk virsū viņu noriets...sazagtā nauda ne vienmēr visur durvis atver lai cik liela tā nebūtu. Nākamais solis no SVF būs pieprasījums izņemt no ofšoriem un ārzonu kontiem no Latvijas izlaupīto un tur saslēpto.
Andrejs
A
Manuprāt- neviena ministrija nav spējīga pati atbrīvoties no liekajiem kadriem. Tāpēc, ka tie ir reāli cilvēki. Un vadītājam būtu jābūt trulam bezjūtu cilvēkam, lai kaut vai likvidētu tās štata vietas, kuras tik tiešām nevienam šai valstī nav vajadzīgas, bet kurās kāds sēž un saņem naudu kaut vai kāda supermārketa darbinieka algas nodrošināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas