Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Laila Pakalniņa: Atveriet acis!

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
RR
R
Pēc LP loģikas, vajag patriekt visus policistus un mediķus, jo tie, lūk, pieļauj, ka cilvēki izdara noziegumus un slimo, daļa nomirst pirms laika. Ja jau visus, tad visus pie sienas. Paliks tikai labākajā gadījumā LP un Diena, kas visu sakārtos un padarīs mūs patiesi laimīgus.
hera
h
..Labi, es audzinu bēnus, labi, man ir savs niecīgs bizness, ..bet ar gadiem kopš asarām acīs stāvēju Baltijas ceļā, daudzkas ir mainījies..,lai aizvien katru rītu savā pagalmā uzvelku Latvijas karogu vējam un saulei..ticot, cerot..,bet.. Mans bizness dzīvo, velk dzīvību, par spīti ,ne " pateicoties valsts atbalstam,,mani bērni aug par spīti, ne pateicoties tam, ka viņi vajadzīgi Latvijai..Mani vecāki dzīvo pensijā, un dzīvo ar spītu, jo Valsts viņus vēlas redzēt kapos, jo ātrāk jo labāk.. Tad man ir jautājums- kas un kam ir šī Valsts Latvijas Republika? Pasakiet man, -pacieties, un pēc 20 gadiem nākošā paaudze dzīvos labāk, jo mēs visu liekam izglītībā..es pacietīšos.. Pasakiet man pacieties, jo tavi un citu vecāki nodzīvos cienīgu vecumu, bez bada,, un es noteikti pacietīšos.Man jau neko nevajag, kā vien cerību, ka katra bērna, cilvēka dzīve ir vērtība šai zemē..Vai tā ir?. Ai nevaru ,asaras, piedodiet..
dabasmāte
d
"Ogres Ziņas" raksta, ka iztērēti 64 tūkstoši latu, Pakalniņa min tikai valsts iztērētos 37 tūkstošus. a pārējie - pašvaldības dotie tūkstoši nav nauda?
cirks
c
Ja kundze pēc 30 gadiem atkopsies, tad viņai būs kauns un viņa skaidri apzināsies, ka viņai atņemtā spēja dzemdēt bērnu ir sods par viņas noziegumu, pametot likteņa varā iepriekšējo bērnu/bērnus. Un ja vēl viņai liks nomaksāt valstij visus viņas iepriekšējo bērnu uzturēšanas izdevumus, tad cienījamā un, cerams nu jau pie pilna prāta esošā kundze ar regulāriem ienākumiem varbūt padomās, vai viņai ir pa spēkam uzturēt vēl vienu bērnu ... Bet ja godīgi - scenārijs diezgan nereāls, neticu, ka pietiekoši bomzīgi hroniķi spēj tik ļoti atkopties ... ir kaut kāda sarkanā līnija, aiz kuras cilvēks laikam jau (diemžēl) ir pazudis ...
d'Andris
d
Nevaru ilemt, ko minēt kā pirmo. 1. Es vienreiz apdedzinājos, izsakot savu viedokli par Baštika kantori, pamatojoties tikai uz Dienas informāciju. 2. Es domāju, ka žurnāliste (režisore) ir pārliecinājusies, ka konkrētā problēma ir tieši un viennozīmīgi saistīta ar nosaukto cilvēku. Tas nozīmē, ka pierādījumu iesniegšana nav šaubīgā (es neesmu aizstāvis) pienākums. Pierādījumi jāiesniedz ''zurnālistam (apsūdzībai). Tas atbilst Dienas vērtībām (vai praksei?)!
2 okupante
2
1.Ķīmiskā kastrācija, protams, skan jauki, bet jebkuram cilvekam ir tiesības. Tas, ka sieviete ir pametusi novārtā savu pirmo bērnu, nenozīmē, kas mēs varam paredzēt, ka viņā tā darīs arī iar visiem pārējiem - cilvēki mainās un ar to ir jārēķinās. Pēc 30 gadiem šī pati narkomāne, atkopusies un strādājoša un cienījama kundze vēlēsies bērnus, bet viņai nevarēs būt un tad viņa mierīgi varēs sūdzēt tiesā Lv valsti. 2.Ķīmisko kastrāciju tad jau varētu arī apdomāt visiem garīgi nepieskaitāmajiem un ar tml. iedzimstošām slimībām gan lai neapdraudētu savus pecnācējus, gan arī lai neradītu tādus slimus bērnus, kāds /kāda ir pats/pati. Un te jau aiziet Hitlera basņa. Var arī aklos un kurlos sterilizēt, lai nevairojas, kā zināms - tas arī pārdzimst... eigēnika jū nou...
Ieva
I
Nesanāks. Par piespiedu sterilizāciju maksā gan zviedri, gan čehi....
Okupante
O
Ja jau valdība sākusi domāt par ķīmisko kastrāciju tiem kuiļiem izvarotājiem, tad pie reizes derētu izdot likumu kīmiski kastrēt tās kuces, kas pirmo bērniņu pamet novārtā vai uzliek rūpēties bērnu namiem par savu bezatbildību. Vajadzīga savlaicīga stingra uzskaite un ne tikai, sociāliem darbiniekiem būtu jāstrāda cītīgāk, nevis sēdēt savos kantoros, bet ko tad tam Baštikam pārmest, tāds ministrs nav ne pupu vērts, viņš jau laikam būdams pie saeimas silas pat tēvreizi ir aizmirsis. Āmen!
Ieva
I
Tur jau tā problēma, ka pie mums bērnus var dzemdēt katra, kas uz to ir spējīga, tas nekas, ka pašai pakaļa plika un nav ne mazāko ideju, kā vēl bērnus pabaros, bet vainīga, protams, ļaunā valdība. Cita lieta ir ar narkomānēm: nu būtu pirms vismaz noteikuši, lai šī pirms vaislošanās kaut gadu paliek skaidrā (regulāri katru dienu ierodas laboratorijā, lai iečurātu burciņā).....Taču nekā, ko gribi to dari, it kā mums reanimatologi sēdētu dīkā un pansionāti tukši stāvētu.
cirks
c
nav nekādas nozīmes palielināt pabalstus utt. gadījumā ar māti, kurai jau bija atņemtas mātes tiesības. Iemesls vienkāršs - tā vairs nav māte, vai pat homo sapiens - tas diemžēl ir animālis, kas dzīvo no devas līdz devai un NEKAS vairāk viņam(viņai) nerūp. Diemžēl tā ir situācija, kura jāpieņem zināšanai ... Bet patiešām pārsteidzoša ir dzemdību pieņēmēju bezatbildība ... Nu vai tiešām nevar šāda tipa "kustoņus" piefiksēt jau savlaicīgi un pieaicināt bāriņtiesu jau uz slimnīcu ? Nu var taču !!! Globāli ņemot - tādi būtu jākastrē ... kaut kā - piespiedus vai labprātīgi ...
Sara
S
Esi, lūdzu, reāla. Naudas trūkums nevar būt attaisnojams vardarbībai pret bērnu. Un es noteikti apšaubu, ka šī zīdainīša dzemdētāja un viņai līdzīgās būtu ieienteresēta rūpēties par mazo, ja saņemtu lielāku pabalstu. Tieši otrādi, tas noteikti būtu stimuls saražot vēl bērnus, lai saņemtu pēc iespējas vairāk līdzekļu, ko notriekt savās izpriecās.
Eda
E
Es pateiktu savādāk: atveriet acis, kādos apstākļos un kā dzīvo vairums LV ģimeņu! Varbūt jārāda sistēma, lai vecākiem būtu izdevīgāk rūpēties par saviem bērniem, nevis dzemdēt un atstāt novārtā, laist klaiņot vienatnē/bandā pa ielām. Un tas nav darāms caur sodīšanu. Nevar zem katra nelaimes gadījuma "prognozēt' vardarbību, jo apzinīgiem un normāliem vecākiem negadījums ar viņu bērnu arī ir nelaime. Varbūt ir vērts palielināt bērnu pabalstus bērna uzturēšanai, lai bērns nebūtu kā apgrūtinājums, un mazāk būtu gadījumu, kad bērns ir jāizņem no ģimenes/jāatņem vecāku tiesības, jo vecāki būs ieinteresēti, lai bērns paliktu mājās un tiktu pienācīgi nodrošināts. Arī mammas tad varētu vairāk laika veltīt saviem bērniem, nevis cauri dienām( bieži arī brīvdienās) strādāt, lai sapelnītu maizei un pienam priekš tā paša bērna(apzinīgas mammas).
Dita
D
Bāriņtiesa ir Baštika kantoris,kuram vistiešākais pienākums ir rūpēties par bērnu drošību.Rotaļu laukumi protams ir vajadzīgi,bet bērnu drošība tomēr jāliek pirmajā vietā.
Sandris
S
Ir karikatūriski uzturēt ministriju , kas tik un tā nevar neko vairāk izdarīt, kā vien atpirkties ar naudu, kas savukārt nav iespējams sabiedrībā valdošās egoistiskās vienaldzības dēļ.
d'Andrim
d
Kāda nozīme tam, vai bāriņtiesas ir Baštika kantora struktūra?! Runa ir par to, ka BĒRNU (!!!) un ģimenes lietu (kāds absurds!) ministrija nav izdarījusi ITIN NEKO, lai bērni tiktu pasargāti no varmācības un dzīvības & veselības apdraudējuma!!! Jeb - tomēr ir? Tu varētu minēt kādu konkrētu piemēru, un, lūdzu, bez demagoģijas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas