Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Laila Pakalniņa: Betmena kultūra

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vecis>Baiba
V
Pirmie parasti mirst tie, kas informāciju patērē. Tikai pēc tam tie, kas informāciju izplata Trauslā inteliģentā L.Pakalniņa ar salauztiem spārniem. Kundze vien turpina urķēties negatīvismā. Vnk ir no gaudotāju sugas. Bankovskis inteliģents, ir līdzīgs. Lai gan, ko Jūs gribat no Bankovska. Visiem grūti laiki. Ekonomika stājas. A miljonāre Ēlerte Bankovskim naudu prasa. Patiešo vajadzēja dot, ne shēmas caur Bankovki zīmēt. Bagāta taču, var atļauties nodokļus samaksāt! Jāsāk ar ticību. Cilvēkam tas no dabas dots. Cilvēks vienmēr kaut kam tic. Tiem ,kam ir ticība liekas viss kārtība. Savā dzīvē kombināciju -dzērājs sliņkis, narkomāns, un visādi citādi ļoti ļoti ļoti labs cilvēks, pie tam vēl ticīgs - vēl neesmu sastapis. Un ja Jums tiešam viss drūmās krāsās rādās, aizejiet uz mežu un sameklējiet skudru pūzni. Pavērojiet to. Tas, vismaz man ,palīdz!
Vecis>Baibai
V
Kāpēc domājat, ka nepārzinu „lauku situāciju” Arī man radi un draugi dzīvo laukos. Pats esmu no laukiem. Tiešam neredzu tur jūsu zīmēto drūmo ainu. Par Filantropiem & altruistiem. Par cik kāds (vai kādi) kļūst bagātāki, par tik, attiecīgi, kādi citi kļūst nabagāki. Tas ir vienkārši. Piemēram Sorostētiņš. Filantrops. Naudiņa viņam taču no gaisa nenokrita. Angļu mārciņu pakratīja un līdz ar to arī no angļu kabatām to naudiņu „izņēma”. Ja nemaldos Francija Anglija, un vēl dažas valstis šo kungu ir pasludinājušas par nevēlamu personu. Ja Jūs rakstītu Sorostētiņa lūgumu naudiņas iedot , viņš Jums nedotu. Viņš dod NVO. Ar mērķi. Cīnīties par kaut ko ( un līdz ar to cīnīties pret kaut ko). Tā vairs nav nekāda labdarība. Ir konkrēti mērķi. Šie NVO tētiņam sniedz atskaites par izlietoto naudu. Tātad atskaitās vai mērķi ir sasniegti. Kāda labdarība? Nu tāds vilks aitas ādā. Un vēl. Kāpēc viņš to dara? Stulbi ir atņemt naudu vieniem un dot citiem, kaut kādu viņa vien zināmu mērķu sasniegšanai ( Izdedzēta, „Dievs mani uzrunāj”J. Krista sindroms) Tāds savdabīgs Robins Huds. Vien Huds ņēma no bagātiem un deva nabagiem. Šis kungs nešķiro. Ja Jums ir internets, tad arī atradīsiet atbildes. „Pēc augļiem tev būs pazīt”, tas bieži noder lai atšķirtu graudus no pelavām.
Fredijs Krīgers
F
Precizējums: bijušais dzejmieks, tagad vaidnieks Dimiters. Ja tas ir tas Dimiters, ko es domāju.
tauta
t
100 gramu kultūras ir viens no palikušajiem raidījumiem,kuros var gūt veldzi. Iznīcināt visu ir mūsu politika pretīm nedodot neko citu. Kultūras daļa ir arī sveicināšanās, kuru mēs neprotam, pat ja, kā tūristi ceļojam vienā grupā.Ir tik grūti pār lūpām pārlaist vārdus-labrīt utt.,par lūdzu un paldies nemaz nerunājot .Daudzās valstīs pat svešiniekus sveicina uz nepazīstamas takas.Daudzos raidījumos mūsu" kultūras slavenības" sēž intervijas laikā cepurēs,laikam,salst galva, cits košļā gumiju-nu, īsta kultūra!!! Vairāk interesantu un daudzmaz izglītojošu raidījumu dvēselei prasa tauta.
Liva
L
Nepiekritīšu vis, ka mūsu "inteliģencei" salūzuši spārni, tieši otrādi - gan politikā, gan uzņēmējdarbībā, gan finansētā aicināšanā uz protestiem. Badā viņi nemirst, tikai kultūru vai inteliģenci gan viņi piesauc tikai tad, kad jāizsaka savs viedoklis. Tad arī mums ir gan režisors Ēķis, gan komponists Pauls, gan aktrise Kantāne, gan dzejnieks Dimiters, gan literāte Pakalniņa, un tad arī biznesmeņi atceras, ka pirms divdesmit gadiem bija mākslinieki, reklāmisti - filozofi, un pat ekonomistiem skapī pēkšņi atrodas Kultūras akadēmijas diplomi. Politiķiem mūsu valstī vēl tāls ceļš ejams līdz gaismai tuneļa galā, bet nu "inteliģence" vispirms lai izvelk baļķus no savas acs.
padomju 100g
p
100 reitings ir nulle - tādi tie kvalitātes rādītāji, Andrejam Ēķim jābūt producentam LTV kultūrā un tad kaut kas sanāks, jo viņs savācis 300 000 skatītājus Rīgas sargiem , kurus 100g nezuskatīja par ievērības cien / 100g vada padomju didaktikas un aizspriedumu menedzere Ieva
Baiba - vecim
B
Es neuzskatu Jūs par diegu.Jūs vismaz neesat vienaldzīgs.Ar diegiem man asociējas tā sabiedrības daļa,kas mūžīgi raud,ka nekas nav labi,bet paši nepiedalās nevienā procesā.Jūs runājat par ārzemju filantropu finansētajām NVO,kas,Jūsuprāt,nerīkojas altruistisku ideju vadīti,kā arī par to,ka vajadzētu ''pašmāju ļautiņiem samesties un aktīvi piedalīties NVO darbībā''.Tāpat Jūs sakāt,ka tas ir kā banānu republikā - atnāks citi un sakārtos lietas. Es Jums varu atbildēt - jā,mēs esam banānu republika,mums ir visas tās pazīmes.Un es laikam patiešām esmu naiva,bet ticu,ka pasaulē vēl arī pastāv altruisms,ka ir iespējams,ka valstis ar senām demokrātijas tradīcijām,redzot to,ka mums viss iet šķērsām,mēģina palīdzēt mūsu Varenajiem nākt pie prāta.Bet tur ir vajadzīgs sabiedrības atbalsts,kura,diemžēl,nepietiek.Ja Jūs parunātu ar Latvijas lauku un mmazpilsētu ļaudīm,Jūs redzētu,cik neiedomājamā bezcerībā un neticībā ietekmēt procesus,viņi ir iegrimuši.Samesties un pašiem piedalīties NVO darbībā! Kam?Šiem zemē iedzītajiem cilvēkiem,kuriem maciņā nav pat to dažu latu,lai aizbrauktu līdz Rīgai,vai labi paēdušajām un ar visu apmierinātajām Augšām?Tādēļ,domāju,ka nav ko pārmest L.Pakalniņai par reālu tālāku aktivitāšu izpalikšanu.Inteliģence nav tie stiprākie cilvēki.Viņiem ātri salūzt spārni. Un ko šādā situācijā piedāvājat JŪS?
Bija
B
pirms 100g labi kultūras raidījumi, bija. Noslaucīja kā nebijušus. Kas nāca vietā? Te nu redzams iznākums. Te nedomāju P.Bankovska vadīto raidījumu, pat neatceros tā nosaukumu, bet savā ziņā, manuprāt, 100g turpināja viņa iesākto.
Vecis
V
Baiba » Vecim 00:26 Jūs sakāt,ka Pakalniņas kundze Jūs vairs neuzrunā.Kopš Lietussargu revolūcijas,no kuras ''nekas neiznāca''.Vispirms jau - tā nu nav,ka nekas neiznāca,Kalvītis vismaz aizgāja.Bet tālākais jau nu nav Pakalniņas sētā metams.Pasakiet,cik Jūsu radu,draugu aizgāja uz referendumu par tiesībām atlaist saeimu?Nu lūk...Latviešiem ir tāds sakāmvārds - ar diegiem nav aršana.” Nu tad uzskatiet mani par diegu. Jātzīst, ka pirms gada rudens lietussargu akcija „izdevās” tikai tajā- ka sapulcināja un satricināja pūli. Tvaiku nolaida . Arī labi. Vai bija kustība pēc tam? No Kalvīša puses bija. Viņš aizgāja. Vai no pūļa tricinātāju puses bija, izņemot atsauci uz „tautas atmodu” kādi citi uzstādījumi? Sekoja darbi? Referendumi? Nesmīdiniet! Tas ne parex sponsorētām arodbiedrībāmtas bija jādara (līdzības ar Putņa kungu starp citu, kas pirms prezidenta vēlšanām naudas aizņēmās) Tiešām domājat, ka ārzemju filantropu finansēti NVO rīkojas altruistisku ideju vadīti? Valsts labā? Kuras valsts labā, Baiba? Jums liekas pievilcīgs modelis "NVO & tiesas = demokrātija". Par tādu bija runa pērngad Domu laukumā. Apsveicu! Banānu republikas līmenis. Atnāks citi un sakārtos valstī lietas. Un nāk! Un nebrīnieties, ka citi atnāk un sakārto savas lietas , līdzīgi, kā US ambasador-majsamniece, kas, piemēram, demokrātijas vārdā, spēj publisku parku pārvērst par praidaošanas vietu! ”NVO & tiesas = demokrātij”a nestrādā ne valsts ne tautas labā. Kas finansē NVO? Ja pašmāju ļautiņi paši sametas un aktīvi piedalās NVO darbībā ne vien ar savu laiku, bet ar savu maciņu, tad ,kas gan tur iebilstams. Atkārtošos-mūsu NVO balsta ārzmeju naudiņas un vētniecības ".... Latvijā esmu investējis 60 milj. USD - tā plātās Soross". Rīgas Domes "pētniecībai " sēklas naudiņu aizdeva ārzemnieki. Vienkāršas lietas nav sarežģītas, proti, kas maksā tas arī pasūta mūziku. Un vēl! Kāpēc gan KNAB neapvienot ar Delna? Mērķi ta abām apvienībām, vismaz vārdos vienādi? Būs gan valsts gan NVO iestāde pie spices!
Azkl
A
Betmens ir par [i]Justice[/i] nozīmi. Tik daudz rakstot par politiku, vajadzēja jau iedomāties paņemt citu piemēru, ne to, kas no bērnības māca par taisnīgumu. Ceru arī, ka neviens degungalā durvis aizcērtošais, kas uzgrūžas vai pieskaras un neatvainojas, kas nesveicinās, kas zog, kas izlamā pircēju vai pārdevēju utt., sevi neuzskata par kultūras cilvēku. Tas vienkārši nav savienojums. Ja kāds raidījums iemācītu to saprast, būtu dikti labi.
meitene jautātāja
m
Pekelniņas kundze, vai neesat pārāk drosmīga?
Baiba
B
Jūs sakāt,ka Pakalniņas kundze Jūs vairs neuzrunā.Kopš Lietussargu revolūcijas,no kuras ''nekas neiznāca''.Vispirms jau - tā nu nav,ka nekas neiznāca,Kalvītis vismaz aizgāja.Bet tālākais jau nu nav Pakalniņas sētā metams.Pasakiet,cik Jūsu radu,draugu aizgāja uz referendumu par tiesībām atlaist saeimu?Nu lūk...Latviešiem ir tāds sakāmvārds - ar diegiem nav aršana.
keita buša
k
piekrītu, ka netalantīgi vadīja Rozentāle 100g projektu, pilnīgs Pavļiks Morozovs, kas nodeva TV profus un pati tagad nokļuvusi "zem mušiņas" - tas ir pelnīti :)
LTV-3
L
Kas ar cirvi nak,tas no cirvja kritis.Markova un Rozentale atteicas no M.Balodes,S.Siles,I.Strengas.Tagad pienakusi vinu karta.Tas ir loti loti taisnigi! Katrai nelietibai ir savas robezas.Sai ir sadas.Netalantigiem cilvekiem veiksme nav ilga sabiedrota.Kaut jus aizritos ar saviem 100.kulturas! Jusos kulturas ir vel mazak.
Māris
M
Nu nepaņēma mani raksts joprojām. Un neuzrunāja joprojām. Un atbildot kritiķiem- pirms paņēmu draudzeni vakar, par kultūru parunājām. . Par to. kā koru kari Reiniku paņem katrreiz. Un Kantāni Zvaigžņu šovā. It sevišķi, ja ampelmanis Grigals piestrādā. Tad Kantāni paņem tā riktīgi. Un reizēm atpakaļ nenoliek. Nabaga Reiniks, nav pats pie vietas lāgā pēc tam. Par desmito daļu no kultūras kilograma. Kičs man pirmajā vietā, bet šovi kaut kā nepatīk. Koru kari būtu feini, bet kāpēc tas pats formāts – īsa performance, pēc tam garas runas starp trijiem cilvēkiem žūrijā. Tāpat kā dziedāšanas ampelē, tāpat kā dejošanas ampelē. Un pa vidu figurācijas taisa tie bijušie, kuri paņemti pirms tam. Grigals šķiet daudzas reizes. Varbūt aties. Ceru! Gribu Betmenu. Tur ir tērpi, profesionāla režija, dekorācijas, triki. Tā ir filmu uzņemšanas kultūra. Vai Bondā – drusku ironijas klāt. Nevis tā kā simtgramos- laptopa reklāma ar gaudulīgām sarunām. Kultūras maz. Drīzāk intervijas ar Mākslas cilvēkiem. Kāda tuir kultūra, ja diktors sporta jakā. Iekšējā kultūra? Nu neredzu gan, nu neuzrunā skaļi mani viņš, tāpat kā tās TV mēbeles - Freiberga vai Jānķalne. Labāk kāda šaušana. Lai ir ar ko acis pamielot. Riktīga vardarbība, sekss un skaista kulturāla nāve. Vot tas ir skaisti. Skaisti mums – kulturālajiem lumpeniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas