Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Laila Pakalniņa: Cīņa par zāli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
TV
T
Ja Jaunais laiks var piekrist, ka Rīgas skaistajos zālienos vārtīsies drāzties atbraukušie angļi, īri un pārējie , tad Jaunais laiks ir pilnīgi sevi izsmēlis. Ja gribi s;edēt zālienā brauc uz Ganību dambi un nav problēmu.
jaunietis
j
Kam interesē tas, no kā ietekmējies Birks? Vai no JL vai no TP vai no Zilākalna Martas?
bubu
b
tev, zvirbulēns. Neiedziļinājos, es tā, uz ātro, pa emocijām paņēmu, man nav mīļāko partiju, mazliet bessī kaut kāda īpaša atdeve vienai partijai (es tā vispārīgi), tu biji domājis, laikam, uzbraucienu koalīcijai, lai paliek, zālienā var pasēdēt, būs labi.
Aita
A
Cik noprotu Jums zāle un zāliens ir sinonīmi vārdi. Līdz šim gan domāju, ka, lai pasēdētu zālē jābrauc uz pļavu. Bet, tā arī nesapratu, vai Rīgas parkos ir zālieni vai pļavas?
un vēl..
u
tomēr jāpiebilst, ka neviens nerunā par to, ka zālājs Rīgas parkos ir ļoti atšķirigs no zālāja citos metropoļu parkos. pamēģiniet haidparkā: ir smuki un nekāda sēdēšana vai staigāšana neko nesaposta, jo tā ir cita zāles sēkla, tiesa, zāle ir asāka un cietāka, visticamāk, arī dārgāka, bet johaidī - kam tad tas viss ir domāts? visvieglāk ir kultivēt vislētāko zālāju, kas a priori tiks sabojāts, tikko kāds nopēdos. bet pilsētu 'dārzos un parkos' it kā ūtu jāastrādā tik lieliem profesionāļiem, kas zinātu, kā darīt darbu, kuru nevar sabojāt ne sēdētājs, ne kājāmgājējs. nu ļoti liela līdzība ar ceļu segumu, kas, piemēram, Lietuvā perfekts, bet Latvijā nezkāpēc jālāpa pāris mēnešus pēc uzlikšanas ..
zvirbulēns
z
Kādēļ manu komentāru uzskati par politisku? Ja es uzskatu, ka policejisku valsti rada tieši ceturtā vara, tad tas tak nenozīmē, ka runāju par politiku.
bubu
b
Vai, pareizi ir "100% piekrītu".
bubu
b
Zaļā - 1005 piekrītu. Ļoti logjiski un sakarīgi. Bet bez zvirbulēna politiskā komentāra.
zvirbulēns
z
Jums žetons! Mums,kā jau kārtīgā postpadomju valstī - jo vairāk aizliegumu, jo labāk,un baisi, ka tādu viedokli tiražē arī plašsaziņas līdzekļi. Ceturtā vara, lai riebtu koolīciju deputātiem, bļauj par visu, kas iešaujās prātā, bet deputāti tik pievelk likumu skrūves. Aizliegums aiz aizlieguma, sodi tādi, ka bail, rezultātā policejiska, riebīga valsts. Pat, ja tu cilvēks izlemsi neizkārt karogu ar likumu noteiktos svētkos, tūlīt tevi sodīs un "kārs". :(((
Zaļā
Z
nu, kas par sviestu tiek gvelzts!!!. Rīgas dārziem un parkiem (vai apkopēju/sētnieku brigādēm- pēc piederības un darba pienākumiem) ir jārūpējas par to, lai pilsēta tīra. un punkts! Un tam nav nekāda sakara ar sēdēšanu/gulēšanu zālē. PIemēslot var arī nesēžot zālē. Neatbalstu JL populismu, izmantot šo tik populāro tēmu, lai audzētu savu politisko kapitālu, taču piekrītu, tas tiešām ir brīvības jautājums. PIlsētniekiem savā pilsētā ir jājūtas ērti un komfortabli, nevis uz katra stūra jāuzmanās no 100 un viena aizlieguma! Taču mums, jā jau kārtīgā postpadomju valstī - jo vairāk aizliegumu, jo labāk un baisi, ka tādu viedokli tiražē arī viens otrs komentētājs, kas iebilst pret "atpūtniekiem, kas vāļāsies zālītē" tā, ka vairs "nebūs neviena pleķīša, kur acis atpūtināt". Ja gribas "atpūtināt" acis, dariet to savā privātajā dārziņā. Tas pats attiecas arī uz Kalnkaziņu, kurš šo tēmu ir pārvērtis gandrīz vai par iebrukumu savā privātajā dārziņā. Rīgas parki ir publiski lietojama vērtība un nevajag nodarboties ar demagoģiju par dārznieku roku darba izpostīšanu u.t.t. To, vai cilvēks aiz sevis savāc/pamet atkritumus regulē katra kultūras līmenis un ja kādam tas ir zems, ar kontroli var nodarboties arī pašvaldības policija. Taču a priori paziņojumus, ka visi rīdzinieki ir cūkas ar zemu kultūras līmeni, es uzskatu par personisku apvainojumu. Arī rīdziniekiem, tāpat kā visu citu metropoļu iedzīvotājiem ir vajadzīga rekreācijas zona un man, piemēram, atpūtu nesagādā tikai skatīšanās uz diviem rododendriem (kas, protams, arī ir skaisti), bet reāla iespēja pusdienas pārtraukumā, skaistā laikā pasēdēt zālienā un palasīt grāmatu vai apēst sveistmaizi. Ja kādam ir pretenzijas pret "guļošajiem ķermeņiem", tad es atvainojiet, varu sākt iebilst arī pret tiem ķermeņiem, kas pārvietojas pa Brīvības ielas kreiso pusi vai tiem, kuru svars, lielāks par 50 kg. .
Vecis3
V
Ja jau eksperiments tad līdz galam un uzvarošām beigām.Manuprāt,un ne tikai,eksperimenta laikā nedrīkst zālienus nedz laistīt,nedz tīrīt,nedz savākt atkritumus nedz līdzīnāt bedrītes - vispār nedarīt neko visu šo izmēģinājuma laiku-visu mēnesi un tad arī būs redzami visi gaidītie rezultāti, Nevis kā pašlaik izskanējušajos momentāros un solījumos regulāri zālienus sakopt šī eksperimenta laikā. NEDARĪT PILNĪGI NEKO un tad viss būs skaidrs pats no sevis.
žoržs
ž
Tā "eksperimentēšana" ir smieklīga, visnotaļ radīta tāpēc, lai aizliegtu, nevis atļautu. Tagad, kad daudzi steigsies izmantot "eksperimetu", lai pasēdētu zālē, tas būs tikai iegansts, lai pamatotu, ka zāle lūk tiek nejēgā nomīdīta. Būtu ļauts zālē gulēt un sēdēt visu vasaru, nekas ļauns nenotiktu.
Kultuura
K
tas viens procents droshvien ir viss centra zaaliens :) kaada jeega seedeet mikrorajonos????
GOVS
G
dzivosim zali,edisim zaali,gulesim savaa zaalitee.
Gita
G
Vai tiešām rīdziniekiem vairs nebūs pat neviena pleķīša, kur acis atpūtināt, uz zaļu zālīti paskatoties. Visur vāļāsies atpūtnieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas