Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Laila Pakalniņa: Gals un kamielis

Pastkastītē, no kuras vēl pirms neilga laika krāvu ārā lietū izmērcētus partiju priekšvēlēšanu solījumu kilogramus, tagad no rītiem mani sagaida pasaules gals. Jau otro dienu pēc kārtas par manu šābrīža aktualitāti ar dramatiski noformētas krāsainas lapeles palīdzību cenšas kļūt jautājums "Kas pārdzīvos pasaules galu?" Tieku laipni aicināta kaut kur aiziet "un uzzināt atbildi uz šo jautājumu". Par laimi, izrādās, nekur nav jāiet vismaz tūlīt, jo kopā ar lapeli manā pastkastītē ir avīze, kas vēstī, ka "astronomi izskaitļojuši, kad un kā sitīs Zemes pēdējā stundiņa". Rakstā gan teikts, ka "biedēšana ar pasaules galu nav bijusi tukša runāšana", tomēr "tas notikšot ne agrāk kā pēc miljards gadiem". Par to liecina jauna datorsimulācija par planētas orbītas izmaiņām. Turklāt pastāvot pat ļoti daudz iespēju, ka Saules sistēma izdzīvos, jo tas, kas pēc vairākiem miljardiem gadu varētu notikt, būtu tik vien kā Merkura ietriekšanās vai nu Saulē, vai Venerā.

Tā kā ir tikai cilvēciski vismaz šo to atlikt uz pēdējo brīdi, pieņemu, ka aicinājums iet un klausīties runu, kurā tiks sniegta atbilde, kas pārdzīvos pasaules galu, manu pastkastīti ir sasniegusi vismaz miljards gadu par agru.

Turklāt, runājot par pēdējo reakcijas brīdi attiecībā uz faktu, ka gals ir klāt, Latvijā ir vismaz viens cilvēks, kurš ne reizi vien parādījis, kā galu izmantot līdz pašam galam.

Tā 2007.gada novembrī, kad Kalvīša valdībai jau kādu laiku bija pienācis gals kaut vai tāpēc, ka tā bija kļuvusi par rekordisti sabiedrības neuzticības jomā, premjers beidzot tomēr paziņoja, ka atkāpšoties gan, taču pēc kāda mēneša.

Vēl nesen, kad uzņēmumu padomju pastāvēšana jau kādu laiku bija kļuvusi teju par simbolisku atskaites punktu, pēc kura sabiedrība vērtēja varas partiju gribu risināt valsts budžeta problēmas, Tautas partija, atbalstot Dombrovska valdību, ietirgoja amatu Kalvītim. Jādomā, ne bez paša ziņas, gribas un vēlmes Aigars Kalvītis maijā kļuva par Lattelecom padomes priekšsēdētāju. Tagad jūnijā, kad plānotā pensiju un sabiedriskajā sektorā strādājošo algu samazinājuma kontekstā kļuvis skaidrs, ka uzņēmumu padomēm ir pienācis nevis vienkārši gals, bet jau gala pats pēdējais gals, Kalvītis ne vien paziņo, ka atkāpjas no amata, bet vēl arī norāda, ka ar šādu rīcību vēlas pievērst valdošo politiķu uzmanību tam, ka ir jālikvidē visu valstij pilnīgi vai daļēji piederošo uzņēmumu padomes.

Labākais, ko par šī paziņojuma nekaunību var domāt — Kalvītis vien vēlējies pārspēt ziņu, ka Latvijā (precīzāk, Cēsu rajona Rakšos) tuvākajās dienās gaidāma kamieļa piedzimšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas