Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Laila Pakalniņa: Lai mūs okupē?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vie
V
Okupācija būs tad, kad paņemsim kārtējo svešo naudu. un kurš ir šīs naudas turētājs ? tas, kurš nav tik negudrs, lai savu naudu atdotu citiem, arī tas, kurš ir par slinku, lai pats strādātu un izdomā shēmas kā piespiest to "likumīgi" darīt vājākajam vai naivākajam, vai neizveicīgākajam, vai vnk lēnākajam. tad nu mums ir iespēja kārtējai skolas naudai.
Arturs-pensionars
A
Problema ir pavisam kur citur un ta ir letinu tieksme un pat ticiba ,ka var dzivot uz parada. To var darit dolaru drukataja ASV,bet ne mazas tautinas.20 pedejos gados pasaule ir bijusas 166 finansu krizes un visi ir maksajusi iznemot jenkus.166-as tikai seit neviens neko nav lasijis,neko dzirdejis,jo luk visiem licies,ka zviedru,krievu,vacu un citas naudas te atskrejusas pa jokam.Neka nebija,katrs grib savu dalu un ne pa jokam.Tagad maksasim ne jau ar iedomato politisko patstavibu,ne ,maksasim ar Latviju ka tadu,jo ne jau Godmanis to parvalda,bet gan SVF,ES un vel kadi naudas kapitala turetaji,kas ta vien skatas,kurs japieszmiedz ta pamatigak.
======
=
es kaut kur lasiju ka esot veikta aptauja Latvija un Eiroskeptiku skaits pieaugot.. es padomaju nu nebutu jau brinums jo visi Eirooptimisti sen jau kurs anglija kurs Irija.. Latvija tikai skeptiki palikusi, bet nemaz ta nav ir ari optimisti kas grib lai Zviedrija mus okupe.. starp citi es vakar iegaju un tur jau 10950 paraksti.. www.petitiononline.com
Šampēteris
Š
Pēckara paaudzes apziņā un zemapziņā ar kinematogrāfa palīdzību tika iekalts, ka viss notiekošais ir krievu brīnums[русское чудо]. Iesaku. Daudz lietu var izskaidrot.
optimisti
o
Autoritāra vara ir noiets etaps. Un es nedomāju, ka kādam patiks, kad šī autoritārā vara viņu sāks komandēt un jaukties arī ekonomikā, bet tas atkal atsauksies uz labklājību.
Zarinsky
Z
Mūsu valsts iedzīvotāju versija par demokrātiju reizēm ir ļoti dīvaina, taču referendums par saeimas atlaišanu parādīja to ka mūsu "brāliem un māsām" ir vai nu vienalga kas notiek valstī, vai arī mēs pacietīgi gaidām vēlēšanas lai nedod Dievs kaut ko nemainītu satversmē un pēc būtības jau tas bija pareizi, jo manuprāt Latviāņu partijas tad nu šūpotu Saeimu ik mēnesi un no tā atkal zaudētu budžets. Izeja ir autoritāra vara kura Latvijā šobrīd aizietu uz urrā, jebšu....ir jāsaprot ka ja mēs gribam savu valsti, to ir jāgrib un jāvar nodalīt no sava SIA un A/S. Valsts vadītājiem ir jābūt profesionāliem savā nozarē un savas valsts patriotiem neatkarīgi no pašu tautības, izcelsmes, mentalitātes un orientācijas.
optimisti
o
tā ir iepazīšanās lapa, vāji maskēts nu tas pats vai dokumentu krātuve? Mums historia.lv mazapģērbtas skaistules negrozās!
Optimistiem
O
С учетом исторически сложившихся условий и в целях обеспечения общесоюзных задач русский язык признается на территории СССР официальным языком СССР и используется как средство межнационального общения. (ЗАКОН СССР "О ЯЗЫКАХ НАРОДОВ")
informācija pārdomām
i
Par Zjuganovu - komunisti vienmēr ir simpātiski, kamēr sēž opozīcijā.
informācija pārdomām
i
Un neatceros NEVIENU padomju filmu par cara laikiem, kur sižets nebeigtos vai nu ar revolūcijas uzvaru, vai vismaz ar revolucionārām darbībām. Iznāca romāns "Andrejs Kožuhovs", varonis revolucionārs cīnās pret cara režīmu, šauj uz caru un tikai tāpēc netrāpa, ka vēsturiski tā nav bijis. Cara režīms tika pat kritizēts par Eiropas revolucionāru apspiešanu, piemēram, 1848. gadā. Vienreiz skolas laikos skatījos lugu par dekabristiem. Cars bija parādīts kā baigais maita un aktierim, kurš viņu tēloja, neviens bērns negribēja dot ziedus :D
informācija pārdomām
i
Tas, ka krievu valoda faktiski bija oficiālā PSRS, vēl nenozīmē, ka PSRS bija Krievija. Cara Krievijā nacionālo republiku tomēr nebija (Hivas haniste un Buhāras emirāts nez vai skaitīsies un Somija ne tik). Pie lidoņiem un lokomotīvēm ir strādājuši daudzi apmēram vienā laikā un par visiem nepastāstīsi. Un padomju laikos tomēr pieminēja vismaz svarīgākos citu tautu pārstāvjus - aviācijā un gaisa kuģniecībā brāļus Mongolfjē, Klemanu Adēru, Oto Lilientālu, brāļus Raitus. Raķešu tehnikā - Obertu, Godardu un pat fon Braunu (visa ar "fričiem" saistītā informācija manos pusaudža gados bija ļoti svarīga un kam pašam nebija, tas aizņēmās palasīt no draugiem). Un vai rietumos daudz kur piemin Aleksandra Možaiska lidaparātu vai Porohovščikova un Ļebedenko tankus? Tajās pašās vēstures grāmatās, kur bija minēti krievu izgudrotāji, nekad neaizmirsa pakritizēt cara režīmu, kurš viņiem neļāva izvērsties, un vispār PSRS laikos cara režīmu varēja lamāt no panckām ārā, vismaz oficiāli tas nebija nosodāms. + iespēja pataisnoties par PSRS atpalicību, ko jūs gribējāt, mēs ar tādu valsti sākām un tad vēl revolūcija un divi kari... Citas tautas nekur oficiāli un atklātā tekstā nenoniecināja, komunisti zināja, ka vismaz vārdos jābūt visam pareizi. Tieši otrādi - tika slavēta tautu draudzība, protams, kopā ar progresīvo PSRS pret riebīgajiem imperiālistiem, bet antiamerikānisms netika oficiāli kultivēts un rasisms pat tika nosodīts. Tikai parādoties interfrontei sākās cīņa pret "nacionālistiem", bet atkal "krievvalodīgo iedzīvotāju", nevis "krievu" vārdā. Par cara laikiem arī tā nemaz nejūsmoja, Rīgas dumpja apraksts vēsturē ir un padomju laikā tika pat uzņemta filma "Uzbrukums slepenpolicijai", kur divi 1905. gadā revolucionāri ielaužas policijā, apšauj tur visus lempjus slepenpolicistus (pa to laiku 150 cara karavīri aizbarikādējas otrajā stāvā un gaida, ka viņus sturmēs 100 revolucionāri bumbisti :D un atbrīvo savu vadoni. Lielkrievu šovinisms tika kultivēts piesardzīgi un caur puķītēm un tikai interfrontes laikā kļuva atklāts.
replika
r
piedod, ka es tomēr kaut ko zinu. PSRS lidz kādam p.gs..28.-30. gadam varbūt tiešām nebija Krievija, bet pēc tam - tici man, Krievija. Ar krievu valodu, ar melīgu krievu vēsturi,ar krievu sasniegumu aploģēzi ( varējām uzzināt, ka lidmašīnas, dirižabļus, radio un tvaika mašīnas ir izgudrojuši krievi, utt) , ar citu tautu noliegumu. Reiz kaut kur pažobelē mētājās Latvijas PSR vēsture. Latvijas neatkarības laikam tur bija veltītas 15 lpp. Tikpat kā neviena uzvārda, Vienīgi Ulmanis - fāšists. Visa vēsture - streiki, trūkums,ārvalstu imperiālisti, darbaļaužu cīņa par tiesībām un nevaldāma vēlme savienoties ar dižo lielo tautu. Vēl labāka ir Rīgas vēsture - cara laiku apjūsmojums, Latvijas laika ignorance - patiesībā 22 gadi tukšuma. Nesaki,ka Tu to nezini... :)
informācija pārdomām
i
Nav svarīgi, iepazīties negribu :D Pat oficiālajā PSRS propagandā pēc kara neatļāvās identificēt "vācieti" un "fašistu". Un Vācijā Hitlera laikā bija viena partija - NSDAP, tāpat kā PSRS 1940. gadā bija viena - komunistu partija. Ja sākam kasīties ap sīkumiem, tad Vācijā no 1938. gada bija arī austrieši un bija Vācijas poļi, kas arī dienēja vācu armijā. Varšavas sacelšanos apspieda ģenerālis Bahs-Zelevskis, fon Manšteina mātes uzvārds ir Levinskis, bet tankistam Haso fon Manteifelam bija brālēns Tadeušs Polijā. Pēc okupācijas sākuma Haso gāja ciemos, Tadeušs nelaida iekšā un teica, ar tanku ciemos nebrauc, tiksimies pēc kara. Bet Polijas pusē bija ģenerālis Jans Rommels (ne Ervīns Rommels no Āfrikas korpusa) un poļu floti vadīja bijušais ķeizara zemūdeņnieks, vācietis Unrugs. Tādas tās lietiņas. Dabiski ka nobalsoja par, tēja ar poloniju negaršo nevienam un killerus savā kāpņu telpā arī neviens negrib satikt. Es arī balsotu par, ja būtu tajā pusē. Un PSRS laikos visi 100% balsoja par.
replika
r
Tu laikam esi jaunāks par mani. :) Protams, ka es neidentificēju visus krievus ar Putina režīmu, tomēr interesanti, ka Krievijas Domē par Z/Osetijas un Abhāzijas atzīšanu nobalsoja laikam 99% vai pat 100% deputātu . 1991. gada Krievija izskatījjās cerīgāka. Bet tas bija sen. Diemžēl. Var jau piekabināt - nacistiskā Vācija, komunistiskā PSRS. Bet tāpat jau doma nemainās. Jauno Krievijas himnu esi dzirdējis? Skan pazīstami, vai ne? :))) un arī vārdi līdzīgi. Trūkst tikai Ļeņina un kompartijas. Bet VIPu Tew nepārliecināt, Ar tādiem runāt bezjēdzīgi. Kad šim beigsies argumenti - noteikti pieminēs latviešu čekistus un Sarkanos strēlniekus.
informācija pārdomām
i
Un arī krievus PSRS laikā bija sašķirojuši, kurš ir padomju, bet kurš nē. Piemēram, Ļevs Tolstojs ir krievu, bet nav padomju rakstnieks. Bet Maksims Gorkijs ir krievu padomju rakstnieks. Jūti starpību?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas