Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Laila Pakalniņa: Par domāšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Lāpītāja
L
Kur var joprojām būt tik tumsonīgi cilvēki(ar netu tak māk darboties, bet vienalga dumji, jeb izliekas), apgalvojot, ka neliela daļa vēlētāju grozījumu rezultāta varēs atlaist Saeimu.Nevis atlaist-bet IEROSINAAT ATLAISANU, kurai tikuntā sekotu referendums, kurā tie kas nepiekrīt šī mazā skaita vēlētāju ierosinājumam, varētu nobalsot PRET Saeimas atlaišanu un viss paliktu pa vecam un nekāds mazākums neko nevar uzspiest. Bet ja mazākuma ierosinātā referenduma rezultātā vairums vēletaju nobalsotu par atlaišanu, tad tas jau nav vairs nekāds mazākums.
Terorists
T
Suns zin ko ēdis.
Reks
R
Pirmklasniekiem būs brīvpusdienas !`
Sepers
S
Dibena cēlāji, a nuka uz referendumu ! Un balsot PRET jēkiem un nesagatavotiem grozījumiem ! Citādi- ziepes, bet varat arī neiet....
zvirbulēns
z
nokaunēties līdz asarām?
AD
A
Ir jāiet un jābalso "PAR", lai vēlāk nenāktos gausties un uz jautājumu - ko tu pats darīji, lai būtu labāk? - nebūtu jāpaliek bez atbildes.
Sandris
S
Jums nenāktos ignorēt ļoti svarīgu iespējamu apstākli, ka TP varētu būt ņēmusi vērā Čerčila izteicienu par demokrātiju, kā kaut ko ne visai labu, bet, neko darīt, jāsamierinās, jo nekas labāks nav izdomāts, un pateicoties kādam savam ģeniālam prāta gigantam, ir atklājusi pilnīgi jaunu valsts pārvaldes formu, kur var iztikt pilnīgi bez iepriekšējām institūcijām. Resp. bez vēlēšanām, parlamenta, valdības, ierēdņiem un tamlīdzīgām blēņām. Protams arī bez politiskiem veidojumiem, un noteikti bez diktatūiras. Kaut kas pilnīgi jauns, kas līdz šim tikai virmojis gaisā, kā tai dziesmā, kad sirds ilgojas pēc kaut kā tāla nezināma. Tāpēc nesteidzieties ar TP nopelšanu, jo , kad atklājums nāks gaismā, var iznākt nokaunēties līdz asarām.
TV
T
TP jau pārbarojusies un smadzeņu vietā tai ir tikai tauki. TP nav izturējusi pārbaudi ne ar varu, ne ar naudu. Tā ir pati degradējusies un pats ļaunākais degradējusi daļu Latvijas sabiedrības. To var pilnīgi teikt par oranži- zaļo koalīcijas sastāvu un viņu balsojumiem. Raksts labs! Paldies!
+++
+
Ja latvijas iedzīvotāji grib visai pasaulei apliecināt savu nespēju ievēlēt kvalitatīvu Saeimu, tad referendums par tiesībām pusceļā lēkt ārā no ejoša vilciena ir ļoti piemērots. Aicinu iet uz referendumu un balsot pret visādu politikāņu gramstīšanos ap Satversmi.
Jās
J
NEEJIET< Lielākā daļa jau nesaprot, par ko tas referendums, jo tur iestrādāts, ka atlaists Saeimu var neproporcionāli mazs vēlētāju skaits, salīdzinot ar tiem, kas ievēlēja. Tas tagad, kad ir "sliktais parlaments, sliktā pozīcija" bet kas būs tad, ja būs "labā"pozīcija? Nu tad lūk- sliktie sametīs piķu un uztaisīs Saeimas atlaišanu,,, un tad tas turpināsies līdz bezgalībai vai budžeta izsīkumam . NEEJIet uz referandumu , neizdariet kļūdu.
dase
d
smagu lemumu pienemsana?? Protams, ka smagu- pret savam un sponsoru interesem, jo ja nee, iespejams kads gribes vinus atstadinat. Kas saubas ka balsot- paverojiet vispareju agoniju, kas protams nav klaja un tiesa, bet ja neesat stulbs- tad redzat, ka neapzinata un ista... PAR balsojums jau nevienam pa galvu nedos, nost nevienu nenems, bet iestradas normu, kas nelaus lidz naves dienai but par vaditaju (ta ka PSRS laikos). Ikdiena taks ari- ja slikti strada, var atlaist no darba. Nu kadeyl te cepjas visi nabadzini??????
rex
r
Mūsu valsts pamatlikums – Satversme – nosaka, ka Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai, kas savu tiesību īstenošanu uzticējusi 100 tautas priekšstāvjiem – Saeimas deputātiem, pie tam 14. pants nosaka, ka „Vēlētāji nevar atsaukt atsevišķus Saeimas locekļus”. Ko darīt, ja šie cilvēki – ne jau visi, bet daļa no tiem, dažādiem paņēmieniem Saeimā ieguvuši balsu vairākumu, rīkojoties nevis tautas, bet dažu ekonomisko grupējumu interesēs, ir zaudējuši sava darba devēja uzticību? Saprotams, ka šādi darbinieki ir jāatlaiž! To arī paredz Satversmes 13. pants, savukārt 48. pants nosaka, ka Saeimu var atlaist tikai tās darba devējs, tas ir – Latvijas tauta, paužot savu gribu tautas nobalsošanā jeb referendumā. Tomēr – šeit ir viens liels „bet”! Referendumu, saskaņā ar šo pašu pantu, tautas nobalsošanu drīkst ierosināt tikai valsts prezidents, pie tam, negatīva balsojuma rezultātā, no darba tiek atbrīvots pats ierosinātājs. Šādu absurdu situāciju ievēroja jau vairāki mūsu valsts pamatlicēji, un Satversmes Sapulces deputāts Jānis Purgals savā laikā atzīmēja, ka, „ja šīs tiesības [atlaist Saeimu] ir pašiem vēlētājiem, tad tā lieta ir skaidra: paši vēlētāji var piedalīties nobalsošanas ierosināšanā un nobalsošanā” . Pirmskara laikā Saeima pie šī jautājuma atgriezās vairākkārt. Tā, piemēram, 1927. gadā deputāts Kārlis Dišlers ierosināja veikt grozījumu Satversmē, nosakot, ka „Saeimas atlaišanu var ierosināt Valsts prezidents vai viena desmitā daļa vēlētāju” . Turpinoties diskusijām, 1934. gadā 4. Saeima otrajā lasījumā ar 81. balsi „par”, 5 „pret” un 2 deputātiem atturoties, atbalstīja šādu Satversmes 14. panta redakciju: „Viena desmitā daļa balsstiesīgo vēlētāju var ierosināt tautas nobalsošanu par Saeimas atsaukšanu. Ja tautas nobalsošanā piedalās Satversmes 74. pantā paredzētais balsotāju skaits un vairāk nekā puse no nodotām balsīm ir par Saeimas atsaukšanu, tad Saeima uzskatāma par atlaistu un izsludināmas jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc tautas nobalsošanas. Vēlētāji nevar atsaukt atsevišķus Saeimas locekļus” . Par nožēlu, šis projekts līdz trešajam lasījumam nenonāca – Saeimas darbu pārtrauca 15. maija apvērsums, kam sekoja smagie okupācijas gadi. Pēdējais brīdis ir pienācis, lai atjaunotajā Latvijas Republikā. tiktu turpināts valsts pārvaldes demokratizācijas process, ko iesāka mūsu priekšteči. Jāpieliek punkts dažu atsevišķo grupējumu, kas patvērušies zem politisko partiju nosaukumiem, patvaļai, visatļautības apziņai, tiesiskās demokrātijas pamatu graušanai. Par to – par demokrātisku, tiesisku valsti – es piedalīšos referendumā un aicinu to darīt visus, kam rūp tautas nākotne, jo šī tautas aptauja mums dos tiesības ne tikai ievēlēt savus pārstāvjus Saeimā, bet arī, ja tie būs zaudējuši mūsu uzticību, ierosināt viņu atsaukšanu, bet pēc tam – atlaist no darba kā jebkuru citu, saimnieka uzticību zaudējušu, darbinieku.
Ilmārs
I
Pagaidām šeit saredzu tikai 2 lietas un viedokļus: 1) noteikti iet uz referendumu, lai kaut ko mainītu; 2) noteikti neiet uz referendu, lai NEKO nemainītu. Pasarg, DievsI Viss ir vienkārši brīnišķīgi. Visas pārējās garās runas ir tikai acu aizmālēšanai. Arī tad, kad kuģis grimst, var nekāpt laivā, sakot, ka tā nav pareizi nokrāsota.
zvirbulēns
z
Vai tik Jūs neesat Imants Burvis? Imant, pasaule turās uz muļķīšiem, Dieva īpaši mīlētajiem bērniņiem, un neliešiem, jā, neliešiem, kuri arvien ir spogulis tiem, kuri sevi par svētajiem taisa. Es esmu nelietis, nav šaubu, bet skatoties uz mani, tev vajadzētu ieraudzīt sevi. Vai tu sevi redzi? :)))
I.B.
I
vai t` Jūs nebijāt Šķēles ,vai vismaz līdzīgo, padomnieks? Tad Jūs "uzmeta"? Diezin vai tas izdosies pie citādi domājušiem,ko ļoti ( jo bieži ) pūlieties. Jo esiet ne tikai bērnībā slikti ēdināts, bet, patiesi, barots, šī vārda pilnajā nozīmē. Lai gan saka ,ka dievam vajadzīgi (ja vajadzīgi ) dažādi cilvēki...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas