Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Laila Pakalniņa: Pārdod Pleskavu?

Tas, ka tādām precēm kā likumi, valdošās partijas un politiķi (to skaitā premjeri) un tātad — varai, uzrodas pircēji, vismaz Latvijā neizbrīna. Taču, tāpat kā ar Latvijas pasēm — vairāk par to, ka ir cilvēki, kas grib tās nopirkt, aizskar fakts, ka ir pilsoņi, kas tās tirgo. Patlaban, kad klajā (raidījumā Nekā personīga) ir nākuši dokumenti, kas, iespējams, pierāda, ka no Aivara Lemberga vadītās melnās kases ir maksāts gan par Komerclikumu, gan Brīvostas likumu, ka, piemēram, 118 000 USD par kaut ko tikuši Vilim Krištopānam (viņš gan minēto summu nosaucis par kapeikām), bet 230 841 USD — Zvaigznīšu brīdim (iespējams, Indulim Emsim) utt.

, protams, gribas cerēt, ka tiesa būs taisnīga un tīkojumus iegādāties varu par naudu novērtēs atbilstoši likumam.

Taču vēl vairāk par to, ka Latviju kāds pērk, aizvaino tas, ka Latviju kāds pārdod. Tiesa, Latvijas vārda preču plūsmas sarakstā nav. Cik saprotams no tāmes pozīcijas Pleskavas šoseja (iespējams, Latvijas ceļš), Latvija varētu būt noslēpta aiz Pleskavas.

Taču, lai vai kā to aizšifrētu, skaidrs ir viens — atsevišķi cilvēki ir tirgojušies ar to, kas viņiem nepieder. Gribās ticēt, ka kopš sestdienas to izdarīt būs daudz grūtāk, jo, lai pārdotu Latviju, tagad būtu jāapzog visi tie 608 379 cilvēki, kas referendumā apliecināja savas tiesības uz varu šajā zemē. Un diez vai viņi turpmāk ar to gribēs samierināties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas