Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Laila Pakalniņa: Pārlīmēsim karodziņus?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Hanss
H
VAi man būtu jebkāda interese par hokeju, ja no tā būtu izdeldēti - tieši tā - izdeldēti - kā piemēram treneris Vasiļjevs - latvieši? Nē nebūtu! Un būtu vienalga kurā vietā ir tā komanda. Tāpat kā tagad ir pilnīgi vienaldzīgi, kas notiek ar futbolu, kur latviski runāt skaitās slikts tonis....
slidai
s
Nemaz netrako, tikai paskaidro, kādēļ man ar vietējiem krieviem būtu jārunā krieviski - vai tādēļ, ka viņiem ir slinkums / negribēšana mācīties latviski? Runa ir par attieksmi, kā jau norādīja manis pieminētais Molčanovs. B et acīmredzot tev šis uzvārds neko neizsaka... Tā ka nemaz nestrīdēsimies.
lasītāja
l
Ir jāuzaudzina jauni latviešu hokejisti pašu mājās. Tas nevar notikt, ja robus komandā aizpilda importēti otrās šķiras spēlētāji no Krievijas. Tas ir izdevīgi veikalnieciskām interesēm, ne Latvijas hokeja attīstībai. Saprotams, kādi gadi jāpaciešās un jāpagaida. Līdz šim izcili latviešu spēlētāji atraduši sev vietu un naudu ārzemēs. Tie vairs nepakļaujās krievu novecojušām trenēšanas metodēm.
slida
s
Nevajag mani saukt par sauliiti. Ljoti daudzi krievi latviski runaa ljoti labi.To slinko(un daudzreiz degradeeto) krievu deelj,kuri nevar(vai negrib) iemaaciities latvieshu valodu,nedriikst apvainot visus Latvijas krievus.Tas ir negodiigi un nevajadziigi aizskaroshi.Arii starp latvieshiem ir satopami neizgliitoti un aprobezjoti mulkji. Latvijas hokejam nepaliidzees krievu gaaniishana.Nepaliidzees arii vainas mekleeshana citos,kad ir piedziivots zaudeejums.Vajag analizeet kluudas,maaciities no labiem piemeeriem un turpinaat speeleet.
slidai
s
Nez kādi tādi īpaši apstākļi būtu jārada???? Tu varētu paskaidrot sīkāk. Jo es šajā sakarā labi atminos izcilā krievu žurnālista Molčanova teikto kādam krievam, kurš te nodzīvoja trīs gadus un aiz slinkuma / negribēšanas nebioja apguvis pat elementārākās lietas latviešu valodā, lai varētu sazināties. Šim cilvēkam viņš teica: "Ja tu šajā valstī grasies dzīvot / strādāt, tavs PIENĀKUMS ir cienīt šīs valsts valodu un to iemācīties!!!"Pavisam īsi un skaidri. Starp citu, Molčanovs pats, būdams nodzīvojis šeit tikai dažus gadus, ļoti labi saprot, ja viņam kaut ko saka latviski. Lūk, tā, saulīt.
slida
s
Taapeec,ka NHL komandas apmaksaa anglju valodas kursus. Kas liedz Latvijas komandai dariit to pashu?Valodas kursiem(vai privaatskolotaajam) buutu jaabuut iekljautiem komandas kontraktaa.Ja gribi kontraktu,maacies valodu.Un probleemas nepastaaveetu.Valoda nebuutu jaazin perfekti,bet vismaz buutu jaamaak izteikties intervijaas. Tas pats ir ar latvieshu valodas maaciishanu krievu skolaas.Taa Latvijas politika latvieshu valodas maaciishanas sakaraa aciimredzot nestraadaa,ir bijusi nepareiza saknee un ir jaamaina. Patriotismu var iemaaciit un valodu var iemaaciities.Ir jaarada apstaaklji,lai cilveeki patiesi veeleetos to dariit. Ar naidiigumu un nicinaashanu neko,nekad nevar panaakt.Un tas ir pieraadiijies.
@
@
Ja pašam nav pasē rakstīta tautība, tad nedomā, ka citi arī ir tādi teju vai bezdzimuma radījumi. Neviens tev neliedz dzīvot pēc Maskavas laika ... Maskavā! Veselīgs nacionālisms ir jebkuras nācijas lepnuma un goda pamatu pamats. Jebkuras!
K-K
K
... Un katrs krievs kurs spele NHL iemacas runat angliski dazas nedelas un ieklaujas to valstu kulturala un ekonomiska vide bez problemam !!!
slida
s
Nu un ja Latvijas komandaa speeleeru 80% krievu un taa buutu pasaules chempionaata 1.,2.,vai 3. vietaa? Tad nevienam ne praataa nenaaktu,kritizeet kaadu par to,ka shis ir piesaistiijis Latvijas izlasei talantiigus krievu speeleetaajus. Cik talantiigu krievu speelee NHL?Daudz un ljoti talantiigi!Nevienam amerikaanim,vai kanaadietim ne praataa nenaak tos kritizeet,nonicinaat vai apvainot.Visu izskjir hokejista speele un sportisks ciinjas gars. Latvieshi ar savu gjimenee ieaudzinaato "pseido prieviishu nacionaalismu" ir panaakushi saskaldiitu Latvijas sabiedriibu-krievi vienaa pusee,latvieshi otraa pusee.Cerams,ka naakamaas paaudzes buus gudraakas.
K-K
K
... Piekritu visos augsminetos faktos, kas norada uz krieviskuma dominejoso apstaklu iesaknosanos, to paliekam un efektu uz jauno latviesu izcelsmes, vai latviski runajoso sportistu piesaistisanu un uzaudzinasanu futbola un hokeja ... ! ... Tacu sie krikumini nespej noslept un nepielietot savu iedzimto sovinismu, lai caur mahinacijam ne tikvien kalpotu sev, bet ari latvju tautas vagariem un paturetu un veidotu talak piekto kolonu Latvija ... ... Nepienemami priekslikumi no Krikunova katram latvietim ... es labak noskatos B ligas speles kur cinas iet ar pilnu atdevi kadam augstakam merkim, neka patreizejas hokeja un futbola personala personigos teatrus ...
Māris
M
Naturalizēt nevienu nevajag, pilnīgi pietiek ar vietējiem resursiem. Tālāk, te lasītāji raksta , ka mums ir krievu komanda, tad parādat kur ir tie krievi? Pat otrais treneris ir latvietis. Un domāju , ka spēlētāji savā starpā sarunājas latviski, jo junioru bāzes komandā LSPA spēlētāji runāja latviski, bet treneris kā jūs jau zināt tur bija Znaroks.
zvirbulēns
z
Nu, es tak uzreiz teicu, ka no Lailas var sanākt lietas koks.Latvietis - ir šīs valsts alfa un omega, pamats un vienīgais prieks. Lai kādi ar mēs nebūtu, par viņiem ir jāstāv un jākrīt. Paldies, Laila! Varbūt, ka tu nemaz neesi sorriste, komjauniete, vispasaules pilsone :))))
Sandris
S
Varbūt tomēr nedariet tā?
Vilis
V
Pakalninja uzruna politisku un moralu problemu Latvijas sporta. Paldies par to. Piekritu vecajam sporta zurnalistam Mezavilkam , Fanam, Jurim B. un citiem, kuri ari te saskata nopietnu problemu. Lai varetu identificeties ar savejiem, tiem jabut latviesiem vai latviski runajosiem. Ja tad viens, divi vai tris neruna latviski, tas vel ok. Labi, redzu progresu saja virziena, tacu joprojam vel nevaru teikt, ka Latvijas hokeja izlase ir tada, kas reprezentetu Latviju.
Sandris
S
Loti labs raksts, Pakalninjas kundze! Atkal trapijat naglai uz galvas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas