Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Laila Pakalniņa: Pazemotie

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Fredijs Krīgers
F
Un pat lielajās diktatūrās bezkājainos pacieta. Vāciešiem Rūdels turpināja lidot bez vienas kājas, krieviem Meresjevs bez abām. Mūsējiem laikam "pareizums" sēž gēnos, "Titānika" pirmās klases publika nervozi pīpē stūrītī.
Senais
S
Nu labi , es arī esmu vecmodīgs, jo man patīk vērot pretējā dzimuma pārstāvjus. Bet skaists katrs kļūst tad, kad dara ko prot, kas labi sanāk. vienalga vai tas ir kāds darbs, vai kas cits. Cik skaists ir malkas skaldītājs, kad viņam darbs "iet no rokas", tik pat kā jauna meiča skrienot, un invalīds , kas sēžot ratiņkrēslā prasmīgi iemet bumbu ngrozā. Nenoskatīties. Ja godīgi, uz skrienošo meiču raudzīties, man patīk labāk. Bet kādam noteikti uz bumbas metēju, bet, ja vēl klāt pieliek prieku par handikapētā uzņēmību, tad forši. Vispār nav ko šķirot cilvēkus, bet redz, ka sanāk. Laikam jau izplatītā stulbuma dēļ.
Fredijs Krīgers
F
Tātad vakardienas komentārs "cilvēkam", kurš nez kāpēc ir pazudis, restaurēju pēc atmiņas: Netolerance vienmēr sākas ar atziņu, ka "viņi man nepatīk, tātad ir sliktāki". Neviens arī negatavojas cilvēku p-i-e-s-p-i-e-s-t ar šauteni pie muguras skatīties paraolimpiskās spēles. Runa ir par attieksmi. Eiropā cilvēks ratiņkrēslā var strādāt savām spējām atbilstošu darbu, var spēlēt golfu (tajā pašā ratiņkrēslā). Te jau pieminēja Stīvenu Hokingu, kam pilnīga paralīze netraucē būt labākajam fiziķim laikā pēc Einšteina. Kas viņš būtu mūsu "pareizajā" Latvijā? Vēl viens četrās sienās ieslodzītais, visu noraidītais, jo nav tāds kā mēs, pareizie? Kas šajā komentārā bija slikts? Pieņemu, ka ne jau šautenes pieminēšana, no tā, ka es nepieminēšu strēlnieku ieročus, pasaulē nešaus mazāk. Kādam nepatika mūsu "pareizās" sabiedrības kritika? Pēc kādiem rādītājiem jūs vispār šķirojat komentārus?
Fredijs Krīgers
F
Par sportistiem es kā tradicionālis, kam patīk meitenes, neko nevarēšu pateikt :D bet sportistes nav īpaši skaistas tajā nozīmē, kā vīrietis redz skaistumu sievietē. Ja gribas gūt baudījumu no meiteņu vērošanas, nav jāiet uz olimpiādi, pietiek aiziet uz krodziņu vai vienkārši pastaigāt pa ielu. Un labākā sportiste nav skaistākā, bet ātrākā utt. un tas nekas, ka mana draudzene vispār nekvalificētos olimpiādei - es vienalga iešu ar viņu dzert kafiju, bet ar čempioni neiešu. Ja jau sports ir degradēts līdz fiziski pievilcīgu ķermeņu demonstrēšaanai, tad varbūt atceļam sacensības un atstājam tikai karsējmeitenes? Ar laiku varētu pāriet uz karsējmeiteņu uzstāšanos ar striptīzšoviem, ja jau rādām plikumus, tad rādām visus :D
cilvēks, ierindas
c
Vai es minēju, ka cilvēki ar īpašām vajadzībām ir sliktāki no cilvēcisko vērtību viedokļa? Ko? Varbūt nepiekrīti, ka trenēts sportiska cilvēka ķermenis ir skaists? Tāds, uz kuru raugoties sacensībās gūsti estētisku baudījumu? Vai man sevi jāpiespiež lūkoties ar tādu pašu sajūsmu kā invalīdi sacenšas savā starpā? Gods un slava viņiem, bet pieļauju, ka baudījumu no šī skata negūst ne tikai es, bet arī vairums cilvēku. Politkorektuma vārdā piespiedīsi visus skatīties?
klaidonis
k
Tā vietā, lai bezjēdzīgi šķiestos ar nodokļu maksātāju naudu "par sasniegumiem sportā", labāk izveidot uzbrauktuves pie sabiedriskajām ēkām un daudzstāvu mājām, kurās dzīvo invalīdi, lai viņi varētu tikt ārā un nokļūt bez pazemojuma tur kur vēlas. Bet nē, prēmijas svarīgākas.
Fredijs Krīgers
F
Netolerance un nicināšana sākas tieši ar to - "viņi man nepatīk, jo nav tādi kā es, tātad ir sliktāki". Neviens arī ar šauteni pie muguras n-e-p-i-e-s-p-i-e-ž skatīties. Un vispār tas ir neiespējams uzdevums - p-i-e-s-p-i-e-s-t tevi kļūt par cilvēku. Pašam tas jāizdara. Citur pasaulē cilvēks ratiņkrēslā var strādāt (atbilstoši savām spējām) un pat spēlēt golfu. Tajā pašā ratiņkrēslā. Vai arī būt mūsdienu pasaules labākais fiziķis laikā pēc Einšteina, te jau minēja Stīvenu Hokingu. Kas viņš būtu mūsu "pareizajā" Latvijā? Vēl viens četrās sienās ieslēgtais nevienam nevajadzīgais, vai jau būtu paspējis nomirt neviena neaprūpēts?
cilvēks, ierindas
c
sorry cienītā, bet neviens mani nepiespiedīs skatīties uz bezkājainu, vienrokas, klibu, šķību, da jebkādu cilvēku, kurš par visām varītēm mēģina veikt kaut kādu diciplīnu. n-e-p-i-e-s-p-i-e-d-ī-s. es nevēlos to skatīties, jo tas nav skaisti un estētiski. tas ir tas, ko sauc par frīku sportu. un nevajag tagad man te bāzt acīs netoleranci, nicināšanu utt. tad jau ikviena sieviete - resna, neglīta, dajebkāda varētu pieprasīt - a kāpēc mani neviens nemīl un neprec? Es vēlos skatīties uz skaisti trenētiem sportistu augumiem, kas izliek visus savus spēkus uzvaras labā.
Respekts
R
Būtībā pazemoti tiek olimpiādes uzvarētāji, piešķirot tiem milzīgas naudas prēmijas.
Senais
S
Es Jums pilnīgi piekrītu. Salīdzināšana šai gadījumā vienkārši ir bezjēdzīga. Bet es raizējos par ko citu, ko manuprāt var saprast. Laikam es esmu ļoti vecmodīgs, un to var saprast ņemot vērā manu senumu. Bet man spilgtā atmiņā amatieru sporta skaistums. Kad reiz kādam Helsinku olimpiādes uzvarētājam draudēja atņemt medaļu, jo onkulis tam 'uzšķiņķoja"kādu tur naudiņu. Valsts palīdzība noteikti ir nepieciešama, bet tikai lai palīdzētu nokļūt nacionālo spalvu spodrināšanas iespējā, bet tikai.
dzeris - "vecenīte"
d
Lasi to, kas ir uzrakstīts, nevis fantazē un tad kritizē. Jā, tici vai netici, konkrēti attiecībā pret paraolimpiešiem, Latvijai ir ko pamācīties no Krievijas. Vai arī tu no tiem cietpaurainajiem, kas domā, ka ja Krievijā kaut ko dara pareizi, Latvijai jādara nepareizi, lai tikai nedarītu, kā Krievijā?
Dzens
D
Man patīk Ilzes viedoklis. Diskusija par paralimpiešu apbalvošanu sāk atgādināt veco labo, stāstu "A kāpēc viņam ir, bet man nē?! A kāpēc viņam lielāks, bet man mazāks?!" Nav ētiski.
Cits "sports"> Ievai
C
Kad mūsu olimpieši ieguva medaļas, visi teica, ka vinji ir pelnījuši prēmijas. Tagad izskatās, ka nedrīkst dot nevienam, jo latvietis apmierināts nebūs tāpat. Viena kašķīga tautiņa, būtu priecājušies, ka vispār kaut ko piešķir. Bet ja ir jāsāk strīdēties, tad nedrīkst dot nevienam, tad visi būs apmierināti. Lielajā sportā ir lielas naudas, par kuru aizvest, aiz CIEŅAS, uz olimpiādi arī invalīdus. Tur ir tā atšķirība.
Ilze
I
Ieva, Senais, Vecenīte, Skepse! Man prieks par Jūsu PAREIZO viedokli. Vienlīdzība patīk arī man! Tomēr tās ir pilnīgi atšķirīgas sacensību sistēmas, dažādi treniņu un gatavošanās procesi. Galu galā Olimpiskajām un Paralimpiskajām spēlēm ir arī atšķirīgi mērķi. Novērtēt vajag! Bet nevajag salīdzināt! Palielināt varētu, bet ne jau salīdzinot vienus ar otriem.
zabriski
z
Var jau būt, ka Paralimpiskās spēles ir tikpat nozīmīgas kā Olimpiskās. Tikai, ja arī tā, tad kaut kā nemanīju, ka Diena paralimpiskās spēles būtu atspoguļojusi tikpat intensīvi, ar tādu pat lappušu, bilžu un akreditēto žurnālisu skaitu, kā Olimpiskās. Sveiciens Pakalniņai :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas