Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Laila Pakalniņa: Sveiks Latvijā, mazuli!

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
maita 2 www
m
valtija nav jāaudzina bērni, tas tiesa, bet valstij ir jānodoršina apstākļi, ka tie, kas vēlas audzināt bērnus, to var arī darīt un darīt labi. Pastāsti man, kā lai es audzinu bērnu (piedzemdēju laikā, kad vēl nebija atcelts šis absurais likums), ja mana alga, kad strādāju bija ~ 2 000 Ls, bet bērna kopšanas pabalsta griesti bija 362Ls? Kā es varu uzturēt savu ierasto dzīves līmeni? Šķiet, jāiet atpakaļ darbā ātrāk un jāatstāj bērns auklēm. Ja bērnudārzā pienākusi kārta, bet nav vietas, valsts maksā 50Ls mēnesī - ko var iesākt ar šādu naudu??? Obligātās bezmaksas masāžas un peldēšanas zīdaiņiem ir jāgaida tādās rindās, ka mans bērns izaug jau no tā vecuma, kad ir nepieciešams šis pakalpojums un ziniet, kāpēc - tāpēc, ka, lai nevajadzētu gaidīt 4-6 mēnešus rindā, vieglāk ir iziet šos kursus pa maksu, un masē un peldina pa maksu tieši tās pašas dakterīties un tieši tajos pašos laikos, kad būtu jābūt arī 'bezmaksas' bērniņiem. Visādi šādi 'nieki' smai apgrūtina dzīvi, jo tā vietā, lai priecātos un audzinātu savu bērnu, ir ja'domā visādas 'viltības' un šahi, kā dzīvot un kā iegūt to, ko valsts it kā nodrošina visiem un bez maksas...
maita
m
Pakalniņa pilnīi vārdus no mutes man izņēma. Esmu jaunā māmiņa un mums ir nereģistrēta ģiemene, jo mēs, piemēram, absolūti neredzam nekādu nepieciešamību oficiāli reģistrēt savu savienību - juridiski visu var nokaŗtot, esot 'partneri', attiecībā uz bērniem ir svarīgi māte un tēvs, nevis vīrs un sieva. Tāpēc šādai ministrijai būtu jānodarbojas ar jautājumiem, kā vairot bērnu prieku un mazinātu ciešanas, neatkarīgi no jebkādiem juridiskajiem, ētiskajiem vai reliģiskajiem apsvērumiem, nevis sodīt bērnus par to, ka viņu tētis ir miris vai mamma - pamesta...
wiwiy
w
Paldies,loti jauks raksts! Par Bastiku-nu par"bankrotejosam attiecibam"-tas nav smuki teikts,bet visa visuma Bastiks laga vecis,vismaz kaut ko dara..
VVV
V
Jocigi, bet te pārliecinoši pierādās, ka autore ir pārliecināta "lielā komumisma deķa" piekritēja... vai kā tamlīdzigi raksturojama. Piedevām rakatā laikam galvenais bija uzstāties pret Baštika kungu un tikai pēc tam visu ko citu. Varbūt derētu atcerēties (autore noteikti arī mums atgādinājusi): - valsts bērnus nav audzinājusi un neaudzinās, ar to nenoliedzu ka valstij nebūtu svarīga loma b.audz.; - bērnus audzina vecāki; --- īstenībā nepareizi saku, un tā dara ne tikai es, jo: bērni audzinājas vecāku sabiedrībā, ceru, ka var teikt ģimenē; - bērni dzimst sievietēm, kuras tad saucam par mātēm; - ... Ceru, ka autore ir laba māte, varbūt arī laba sieva, bet kā rakstītāja šādam tekstam ir vienkārši vāja. Visdrīzāk izpratne trūkst, vai arī ir kādi citi iemesli, mērķi tā lietas parādīt.
NY
N
Labs raksts! Paldies, Laila!
d'Andris
d
Palasīju Latvijas Avīzi (uz kuru Diena tik bieži atsaucas pēdējā laikā). Bērnu ministrs par manis prasītajām brīvpusdienām jau iedomājies un pat kaut ko reālu paveicis. Temps mani protams neapmierina. Iespējams, ka lasot LA es vēl daudz ko varu uzzināt. Bet pārliecinājos, ka ar Dienu nepietiek, ļoti nepietiek. M-jā ...
simis
s
Paldies, Lailai, par lielikso rakstu!
Mošē
M
Āmen dabasdrauga teiktajam!
dabasdraugs
d
Vai tiešām kādam liekas, ka Baštiks teica, ka BĒRNI no nepilnajām ģimenēm ir "bankrotējuši attiecībās"?? Viņš to teica par VECĀKIEM, par PIEAUGUŠAJIEM!! Skarbi tas, protams, skan, bet vai, liekot roku uz sirds, jūs tiešām varat apgalvot, ka laulība, kas kaut kādu iemeslu bijusi jāšķir, nav neveiksmīga?... Vai tās nav "bankrotējušas attiecības"?....
šlesers
š
tad jau pēc analoģijas Šleseru vajag atlaist, jo uz Latvijas ceļiem ir tik daudz traku BMW braucēju.
Mošē
M
Biedri, Tautieši, Līdzpilsoņi! Attopieties! Baštiks nerunā par to par ko runā autore! Jūs muļķo! Dotais un vēl daudzi citi raksti par BĢM ir Dienas liberālais kurss un Hatespeach pret tradisionālām vērtībām kā tādām!
Mārtiņš
M
Baštiks ir pateicis, ko viņš kā ministrs uzskata par ģimeni, un ko viņš domā par neprecētām mātēm ar bērnu, gejiem un lezbietēm. Jā - no tā cilvēki mazāk nešķirs laulību, sievietes joprojām pagulsies zem vīriešiem, kuri viņas tūlīt pametīs ar mazu bērnu, geji turpinās sabiedrības smadzeņu skalošanu. Bet viņš ir atgādinājis, ka nekas labāks par tradicionālu ģimeni nav izdomāts, un jebkuram cilvēkam, pat ja viņa pieredzē ir dzīve ar vienu no vecākiem, ir iespējas pašam dzīvot savādāk un ar to lepoties. Un neviens ministrs šādu cilvēku ne ar kādiem vārdiem nespēs aizskart. Savukārt ministru nozākāt metas visi tie, kuri vārdu "ģimene" mēģina pielīmēt savam dzīvesveidam.
lasītāja
l
Man prātā nāk Jaundžeikaru ģimene. Kā tradicionālās tā "netradicionālas ģimenēs" bērnu audzināšana vai nu padodās vai nepadodās. Domāju, ka ministrijai darbs ir ar visām. Paldies, par labo rakstu.
AV
A
Domājot par Baštika prātojumiem, man jāpievienojas Zatleram un jāuzdod sev jautājums: "Kas es esmu?" Esmu augusi /ministra vārdiem runājot/ nepilnvērtīgā ģimenē. Nu jau vairāk nekā 30 gadus esmu precējusies, un mēs ar vīru esam izaudzinājuši trīs bērnus /visiem ir augstākā izglītība un labs darbs/. Tad - KAS ES ESMU? Vai bankrotējusi neveiksminiece? Bet es tā nejūtos. Un man ir kauns par ministra vārdiem. Manu draugu un paziņu vidū ir daudz "nestandarta" ģimeņu, bet es ne vismazākajā mērā nevaru apgalvot, ka viņu dzīve un viņu bērni būtu neveiksminieki. Neviens jau nav ideāls, un dažādi konflikti rodas arī tajās "pareizajās" ģimenēs. Baštikam nevis vajadzētu mētāties ar nepamatotiem apvainojumiem, bet gan kopīgi ar IZM domāt par bērnu un jauniešu izglītošanu ģimenes dzīves jautājumos /savstarpējas saskarsmes kultūra, ikdienas praktisko pienākumu apguve, bērnu pirmo dzīves gadu iespējamo apdraudējumu varbūtību noskaidrošana un daudzas citas kopdzīvē sastopamās problēmas /. Paldies autorei par rakstu.
konteksts
k
demagoģija. baštika citāts bija kontekstā ar mozaīkas pasūtīto pseidopētījumu, kurā aptaujāja 33 mājsaimniecības. tagad to izrauj no konteksta un bazūnē!!! Attiecībā uz to pētījumu, baštikam taisnība. tas bija angažēts pseidopētījums un viendzimuma pāri tur arī bija tie neveiksminieki. žēl tos cilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas