Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Laila Pakalniņa: Var atnākt citi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zvirbulēns
z
Ēdu es reiz M.Rītiņa restorānā, vēl tagad slikti metās. Pasūtīju vienu vīnu, atnesa ko citu, īsāki sakot, būtu labāk mums visiem, ja šis ziķeris nekad neteiktu, kas var būt labāks par šo :(((
Līzelote
L
Koki, kā zināms, aug lēni, bet bebri grauž ātri un daudz. Ja domnieki vēl ilgi domās, kanālmala pārvērtīsies klajā laukā.
dase
d
replika- zvirbulens. Klau, nu sataisam mietus, ko iedzen noteiktas nozogotas vai atzimetas vietas, un turisti vel skatisies ka bebri trin savus zobus. i koki bus dzivi nosargati, i zobib beriem bus pareiza garuma, i turistiem bus ko skatities skoleni naks grupam verot, ari ritins martins pa kadam bebram menesi pagatavos zatleram taukainu zupu...
dase
d
mes pie ezera ap kokiem aplikam aizsargrezgus, gana smukus, lai dzivotu bebri un koki netiktu traumeti. skiet te ir loti tupi diskutets, ka to nespej izdarit rigas kanalmala zalaja plastmasas rezgi jau regojas visa ta garuma, ko dekorativi skaisti rezgi vai zoga aptinums var nodarit kopainai??
meitene
m
ak jā, aizmirsu piebilst, ka bebri mēdz aizstāvēt savu teritoriju un arī uzbrukt. pēdējos gados vairākkart ir parādījusies informācija par bebru sakostiem cilvēkiem, ne visai sen peldoties upē tika sakosta sieviete, acīmredzot par tuvu bebru miteklim piepeldēja. gribētu zināt ko teiks bebru draugi, kad tiks nokosti pirksti kādam bērnam, kuru vecāki nebūs gana pieskatījuši, un kurš būs pūlējies paglaidīt "bebriņu".
meitene
m
jūsu zināšanai bebru skaits latvijā jau sen pārsniedz pieļaujamo normu, lai dabā būtu kaut nedaudz līdzsvara. tā kā tiek nomedīts mazāk par pusi pieļaujamā skaita, šie dzīvnieki ir sākuši vairoties ģeomertiskā progresijā un iznīcina dabisko vidi virknei citu dzīvnieku. jums ko, stirnu un zaķu žēl nav? viņi ūdenī nedzīvo. latvijas lauku ainava tiek iznīcināta un pārpurvota, bet tas jau nekas, nevajag latvijā arī zemniekus, viņi ir riebīgi egoisti, kuri grib audzēt lopus un iedzīvoties mantā pārdodot pienu un gaļu tā vietā, lai atteiktos no pašlabuma par labu bebriem. un es negribu dzīvot pilsētā un pastaigāties pa parku, kur visi koki ir ietīti sietos (jo bebri grauž kokus 200 - 300 metrus no ūdenskrātuves, kas nozīmē ka apgraušanai pakļauti faktiski VISI koki apstādījumos gar kanālu). piekrītu viedoklim, ka bebri jānodod rītiņam, viņš zinās ko ar tiem darīt.
aleluja
a
Kaut ar ironiju, bet ideja nav tā sliktākā. Skaidrs, ka ko Kanādas būtu ko pamācīties šajā jautājumā. Katrā ziņā esmu pārliecināts, ka Kanādā ar bebru slaktēšanu pilsētās noteikti nenodarbojas. Ka bebru skaits jāregulē, nav nekādu šaubu, taču daba jārespektē un bebrs ir dzīvās dabas sastāvdaļa.
dzeris
d
Ieteiktu RD izveidot "departamentu bebru jautājumā", aizbraukt pieredzes apmaiņā, piem, uz Kanādu - tur arī esot bebri vai kas līdzīgs, iepazīties ar pasaules pieredzi, izstrādāt koncepciju, izveidot darba grupu, izdalīt līdzekļus sabiedriskai jautājuma apspriešanai, un tad, ņemot vērā ārvalstu pieredzi, sabiedrības viedokļi, zinātnes pētījumus par šo jautājumu - pieņemt attiecīgu lēmumu.
zvirbulēns
z
Visu var izdarīt, turklāt ar estētisku piesitienu. P.S. Ja bebriem nebūs ar ko īsināt zobus, viņi pārvietosies citur, varbūt pat pametīs Rīgu :)))
Inga
I
Zaķis? Hmm... Nu, labi, ka tikai zaķis. A ja būtu vilks? Vai, teiksim, lapsa? Vai vēl kaut kas lielāks - lācis, alnis... Ko tad? :))
zvirbulēns
z
Latvijas putns ir zvirbulis :)))
Zigurds
Z
Manas simpatijas nav jūsu pusē. Hokejs ir tārps, kas izēdis Latvijas sportu, kas ir bagātnieku tautai dārgi maksājoša izprieca, un tautai nav vajdzīgs. Iemeslu iedzert kādu alu var atrast citur. Tāpat kā bebri kanālā, par ko precīzi izteicies zvēru pasaules zinātājs Līdaks.
kompete
k
sasmeejos. Paldies par rakstu :)
aleluja
a
Dzīvniekam piešūt politiku spēj tikai Pakalniņa. Atšķirībā no raxta autores, es to nedaru, vienmēr esmu apbrīnojis un novērtējis bebra apbrīnojami neatlaidīgo un uzcītīgo raksturu. Īsts latvietis! Nacionālais dzīvnieks - bebrs- raksturo arī Latvijas dabas īpatnības, kur šim dzīvniekam ir iespējams dzīvot. No putniem manas simpātijas pieder pūcei un visiem pūčveidīgajiem plēsoņām. Nu , ko lai dara, ka Pakalniņai prātā tikai dogma -drebelīgā cielava, kas, manuprāt, nekāds nacionālais putns nevar būt.
replika
r
Tu vispār reāli iedomājies to skatu, ja visi kanālmalas koki tiks aptīti ar metāla pinumiem? :) Kokos bebri grauž, lai regulētu zobu garumu, ko viņi darīs, ja dzīvesvietas tuvumā nebūs koku ko grauzt?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas