Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latviete no cietuma Kiprā atbrīvota līdz tiesai

Par fiktīvajām laulībām Kiprā ar Pakistānieti aizdomās turētā latviete ir atbrīvota no apcietinājuma, vēsta laikraksts Neatkarīgā. Tomēr Kipras policijai ir aizdomas, ka viņa kopā ar citām latviešu sievietēm laulībā galvenokārt ar pakistāniešiem stājušās nevis nolūkā nodibināt ģimeni, bet gan lai laulātais iegūtu pastāvīgās uzturēšanās atļauju Eiropas Savienībā (ES).

Aizturētā latviete Krista ar pakistānieti aprecējās nedēļu pēc tam, kad bija ieradusies Kiprā - 12. martā. Visticamāk pirms tam viņa savu vīru nemaz nepazina. Kristas māsa Sanita Neatkarīgajai atklāja, ka aizturētā ģimenei stāstījusi, ka uz Kipru dodas strādāt, jo Latvijā jau septiņus mēnešus bija bez darba. Līdzi paņēmusi arī savu septiņus gadus veco dēlu.

Aptuveni nedēļu Krista pavadījusi cietumā. Izmeklēšana nav noslēgusies un viņai, visticamāk, piemērots drošības līdzeklis, kas neļauj izbraukt no valsts, spriež Kristas māsa. "Ar māsu sazinājās arī Latvijas vēstniecības Grieķijā pārstāve, lai noskaidrotu situāciju un nepieciešamo palīdzību, taču mana māsa, par ko es esmu visvairāk pārsteigta, sacījusi, ka viņa nevēlas pamest šo zemi, ka vēlas palikt ar savu jauno vīru kopā, jo viņa viņu mīl, viņš par viņu rūpējas. To māsa teica arī man, taču es tam neticu. Iespējams, tā ir vienīgā iespēja, kā viņa var pasargāt sevi un savu dēlu. Viņai ir pateikts, kas jāsaka tādā situācijā," ir pārliecināta Sanita. Aizdomīgi ir arī tas, ka Krista neprot ne angļu, ne krievu valodu, tāpēc uz fiktīvām laulībām norāda arī tas, ka īsti nav skaidrs, kādā valodā vīrs ar sievu sazinās, laikrakstam norāda biedrības Patvērums Drošā māja vadītāja Sandra Zalcmane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas