Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvija apsveic Serbiju ar vēlēšanu rezultātiem

Latvija apsveikusi Serbiju ar 11.maijā Serbijā notikušajām parlamenta un vietējo pašvaldību vēlēšanām, kuras ir noritējušas mierīgi un kopumā atbilstoši starptautiskajiem standartiem.Ārlietu ministrija izsaka cerību, ka Serbijas jaunievēlētajam parlamentam izdosies apstiprināt stabilu valdību, kura turpinātu īstenot nepieciešamās reformas valsts ilgtermiņa attīstībai.Ārlietu ministrija uzsver, ka notikušajām vēlēšanām ir būtiska nozīme ne tikai Serbijas, bet arī reģiona eiroatlantiskajā integrācijā, kā arī turpmākās stabilitātes nodrošināšanā Rietumbalkānos.

Jau ziņots, ka saskaņā ar provizoriskiem datiem Serbijā parlamenta ārkārtas vēlēšanās pārsvaru guvuši prorietumnieciskie spēki, kuru priekšgalā ir prezidenta Borisa Tadiča vadītā Demokrātiskā partija (DS).

Neatkarīgie vēlēšanu novērotāji pavēstījuši, ka DS vadītie prorietumnieciskie spēki ieguvuši 39% balsu, apsteidzot ultranacionālistisko Radikālo partiju, par kuru balsojuši 29% vēlētāju.

Savukārt Serbijas vēlēšanu komisijas apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti liecina, ka DS ieguvusi 36,7%, bet Radikālā partija - 28,5% balsu.

Paredzams, ka līdz ar to prorietumnieciskā koalīcija būs nodrošinājusi sev vairāk nekā 100 vietu Serbijas parlamentā, kurā kopumā ir 250 vietu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas