Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijā gada laikā "nosmēķē" 400 miljonus latu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
to
t
Tu kļūdies. Es esmu nesen no slimnīcas un varu pateikt, ka pa visu stāvu, apmēram 20 palātas, smēķētāji bija tikai 4. Toties šplīnīgu, nervozu un neapmierinātu mamzeļu pa koridoru vazājās riņķī ka biezs!
Malēnietis
M
Aktīvi smēķēju 38 gadus, divas paciņas dienā svēru 98 kg. atmetu smēķēšanu gada laikā sveru 137kg Ārstējos augsts asinspiediens, sirds mazspēja un vēl vesela kaudze diagnožu, zālēs tērēju 46 Ls. Pakonsultējoties ar tādiem pašiem bēdubrāļiem, jāsecina ka atsākot smēķēt, labākajā gadījumā svars nepieaugs, bet nesamazināsies. Secinājumus izdariet paši.
Mamzele
M
Ministram taisnība! Neciešamie smēķē`taji un pretīgie dzērāji ir liela daļa slimnīcu kontingenta, naudas, ko maksāt par ārstēšanos, viņiem nav, bet jau pirmajā brīdī, līdzko var kājās nostāvēt, viņi iet ārā, vienalga, cik auksts, pīpē tā, ka zili dūmi griežas, bet palātā atgriežas ar lielām pretenzijām. Par dzērājiem vispār riebjas runāt. Tie vairs nav cilvēki, kaut kādi nožēlojami lopi.
a
a
Nevajag dažiem komentētājiem - nezinīšiem muldēt par smēķētāju nodokļos samaksāto naudu. Pat ļoti turīgās valstīs, kur akcīze ir daudz lielāka, kā pie mums, ir izrēķināts, ka tie smēķu nodokļu ienākumi sedz knapi pusi no tā, ko valsts iztērē smēķēšanas izraisīto slimību ārstēšanā. Tātad nesmēķētāji ar saviem nodokļiem piemaksā par smēķētāju ārstēšanu. Šiem slimniekiem turklāt arī ir sliktākas darbaspējas - tātad viņi nevar nest sabiedrībai to labumu, kādu nes nesmēķētāji. Turklāt vislielākais smēķētāju īpatsvars ir starp nabadzīgiem un neizglītotiem cilvēkiem, tātad vidējais smēķētājs, ar smēķiem nesaistītajos nodokļos samaksā mazāk kā vidējais nesmēķētājs.
lūriķis
l
Varēja nosukt kādu cipariņu,cik naudas iedzīvotāji tērē medikamentu iegādei un medicīnas pakalpojumus izmantojot.
t
t
oi, zb, kas par komentāriem - C vitamīna deva garantēta, no rīta lasot un smejot :)
Kiki
K
Es piekrītu, ka skaitļi ir šokējoši, un vēl šokējošāka ir realitāte aiz tiem cipariem - vārguļi stipru vīru vietā, mačalkas, skaistu un mīlošu sieviešu vietā...
kukainis
k
Maksai par ārstu vajadzētu būt atkarīgai no dzīvesveida! Nu nevar no nodokļu mazajām naudiņām apmaksāt visu dzērājiņu kandžas sabeigto iekšu dakterēšanu. Tāpat arī - dakters tantei teica, lai vairs neēd ceptu, šmorētu un kūkas, bet šī tik triec iekšā! Kāpēc gan būtu tādas ārstēšana jāapmaksā no valsts budžeta? Tāpat arī tie, kas traumas guvuši savas pārgalvības dēļ (piem., petaržu, kūlas un citi spridzinātāji un dedzinātāji) utt., utjp. Vai arī - ja katru gadu neesi gājusi pie ginekologa uz pārbaudi, tad beigās arī tavu ielaisto kaiti nevar likt apmaksāt no valsts naudas. Jo - ja būtu gājusi agrāk, izdevumi būtu daudz mazāki.
Randy
R
Jony 09.02.2009 21:52 Nu jā - par to naudu, ko nesaimnieciski izlieto šī valdība, piemēram glābjot parex - visa LATVIJA varētu vismaz GADU smēķēt un dzert.......>>> IMHO, ja visa LATVIJA gadu nesmeekjeetu un nedzertu - tad ir veerts lai KATRU gadu valdiiba glaabtu kaadu nozheelojamu banku.
Paeglītis
P
Dubultlabums, jo atrasts Latvijas tautsaimniecības lielais caurums, bet tas varbūt risinājuma avots medicīniskajai aprūpei.
mērglis
m
starp citu Egliitis smalki izreeķinaajis teikdams , ka piemetot pie tabaks izstraadaajumiem dažus santiimus akciizei , var dabuut gaavu mediķu vajadziibaam nepieciešamo budžetu un veel par santiimu arii izgliitiibai pietiktu...
Sniper'sEye
S
Ha-ha... nabaga dr. Eglītis, taisnīgais demagogs... Dr. Eglīti, vai jūs apmierina, veids kā valsts izmanto no smēķētājiem iekasētos akcīzes un PV nodokļus? Vai varētu palūgt precīzu šo iekasēto nodokļu izlietojujma statistiku?
visiem tiem
v
protams, protams, tas ir slikti tik daudz nosmēķēt, bet galu galā ne jau par valsts budžetu cilvēki "nosmēķē". tā ir viņu personīgā nauda, ko viņi tērē pa alkoholu un cigaretēm un diemžēl vai par laimi ministriem nav teikšanas pār tās naudas likteni.
fiksais
f
Stulbi, ka valsts smēķētāju ārstēšanu apmaksā. Uzskatu, ka slimības, kuras izraisa smēķēšana ir jāapmaksā pašiem pīpmaņiem! Līdzigi kā dzērājšoferi - neviena apdrošināšana nesedz zaudējumus. Kāpēc sabiedribai jāuztur cilvēku veselība, kurus pašiem tā maz interesē. Tā būtu lieki līdzekļi cilvēkiem, kuriem patiešām nepieciešama mediciniskā palīdzība!
puķe
p
kāpēc ministrs slimus cilvēkus salīdzina ar pīpētājiem esmu apvainojusies jo es nesmēķēju bet slimoju šo tēmu aizsāka lai novērstu citu kas atbildēs par pacientu kuru izrakstīs otrajā dienā pēc operācijas un ja sākas komplikācijas ārprāts ko viņš vakar runāja tikai būtu interesanti zināt vai viņš tāpat būtu runājis ja būtu parasts ģimenes ārsts ja feldšerim nav savas mašīnas kājām tas nav iespējams,bet savu mašīnu ar minimālo algu nav iespējams nopirkt

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Operācija pacientam izmaksās līdz Ls 30

VM palielinās maksu par katru dienu slimnīcā līdz 12 latiem 

Līdzmaksājumu palielinājumu zālēm izjutīs 420 000 pacientu, vissmagāk — trūcīgie 

 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas