Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Latvijā mainīsies ASV vēstnieks

Līdz ar demokrātu kandidāta Barakas Obamas uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās, pasaulē daudzviet mainīsies ASV vēstnieki. Tostarp arī Latvijā, jo pašreizējais vēstnieks Čārlzs Larsons ir politiskās karjeras diplomāts un republikānis.

"Es mīlu Rīgu un es mīlu Latviju, bet svarīgs aspekts vēlēšanu ciklā ir prezidenta pilnvaras nozīmēt savus komandas pārstāvjus, kuri palīdz īstenot viņa vīziju par valsti," uz ASV politiskajām tradīcijām raidījumam 900 sekundes norādīja Č. Larsons. Viņs skaidroja, ka īsi pirms jaunais prezidents stāsies amatā, visi politiskie vēstnieki un citas politiskās karjeras amatpersonas atkāpsies, lai viņš varētu iecelt savus pārstāvjus.

Oficiāli amatā B. Obama stāsies nākamā gada 20. janvārī, kad nodos prezidenta zvērestu. Č. Larsons vēstnieka pienākumus Latvijā pilda nepilnu gadu - no 2008. gada 7. janvāra. Pirms apstiprināšanas vēstnieka amatā Larsons no 2003. līdz 2007.gadam bija Aiovas štata senators.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas