Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvija pauž atbalstu Gruzijas teritoriālajai vienotībai

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš telefonsarunas laikā ar Gruzijas ārlietu ministru Davidu Bakradzi pārrunājuši Krievijas pieņemto lēmumu sniegt atbalstu Gruzijas separātiskajiem reģioniem Abhāzijai un Dienvidosetijai.

Telefonsarunā Latvijas ārlietu ministrs pauda stingru Latvijas atbalstu Gruzijas teritoriālajai vienotībai. Latvija uzskata, ka Krievijas prezidenta uzdevums valdībai ir pretrunā ar Krievijas pozīciju ANO Drošības padomē, balsojot par rezolūciju, kas iestājas par Gruzijas suverenitāti un teritoriālo vienotību. Atbalsts vienai no konfliktā iesaistītajām pusēm nevar veicināt šo konfliktu noregulējumu. Latvija aicina Krievijas Federāciju atteikties no lēmuma izpildes un neveikt praktiskas darbības, kas veicinātu Abhāzijas un Dienvidosetijas separātisko režīmu leģitimizāciju.

Latvija rūpīgi seko procesiem, kas ir saistīti ar Gruzijas separātiskajiem reģioniem Abhāziju un Dienvidosetiju un aicina visas iesaistītās puses izvairīties no jebkuriem soļiem un retorikas, kas varētu apdraudēt miermīlīgu šo konfliktu risināšanu, paziņojusi Latvijas Ārlietu ministrija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas