Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas banka algas mazinās novembrī

Latvijas banka atalgojumu samazinās novembrī, par to Latvijas televīzijā 100.pants informēja bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs. Atgādinām, ka Latvijas banku nevar iekļaut vienotā atalgojuma sistēmā un valsts nevar iejaukties atalgojuma apmēra noteikšanā.

I.Rimšēvičs uzsvēra, ka viņa atalgojums gada laikā būs sarucis par 40 %.

"Pērnā gada nogalē atalgojumu mēs samazinājām par 15%, šī gada vidū vēl par 10 % un novembrī vēl par 15%. Kopā Latvijas bankas vadības atalgojums tiks samazināts par 40%," viņš uzskaitīja.

Jau  ziņots, ka I.Rimšēvičs 2008.gadā algā, prēmijās un pabalstos Latvijas Bankā saņēma 126,5 tūkstošus latu jeb vidēji 10,5 tūkstošus latu mēnesī. Kopumā I.Rimšēvičs pērn nopelnīja 130,3 tūkstošus latu, jo papildu ienākumus viņam nodrošināja procenti no depozītiem.

Kā iepriekš rakstīja aģentūra BNS, salīdzinājumā, piemēram, ar Igaunijas centrālās bankas prezidenta Andresa Lipstoka atalgojumu, I.Rimšēviča alga pērn bijusi aptuveni divas reizes lielāka. Lipstoks pagājušajā gadā bija visaugstāk atalgotais Igaunijas ierēdnis un pelnīja 111 tūkstošus kronu (4995 latus) mēnesī.

I.Rimšēvičs saņem arī lielāku algu nekā ASV centrālās bankas, Federālo rezervju sistēmas vadītājs Bens Bernanke, rakstīja Diena. B.Bernanke pagājušajā gadā algā saņēma 191 300 ASV dolārus (95 267 latus), kas veido vidēji 15 942 ASV dolārus (7939 latus) mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas