Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvijas Banka: Lata stabilitāte nav apdraudēta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Oskars
O
Jo zelta nav un viņam nav VĒRTĪBAS.
vv
v
Latam sen jau vairs nav nekādas stabilitātes. Paliek lētāks ar katru stundu. Ko tur vēl tuši runāt. LB vispār dzīvo kaut kur citur. Ja paši neko jēdzīgu nedara, tad labēk būtu paklusējuši. Bez viņiem šķidro muldoņu pietik, trūkst tikai darītāju ar smadzenēm.
+++
+
Ivara Godmaņa, kā arī daudzu citu augstu amatpersonu daudzie PR konsultanti varētu saviem bosiem iestāstīt, ka žestikulēšana ar paceltu pirkstu ir ļoti nepareiza publiskas uzstāšanās gadījumos. Runas mākslas mācību grāmatās par to ir minēts trešajā lappusē.
tas pats
t
Vienreiz jau šis vīrs bija ministru prezidents, kad kopā ar Repši un Kehri vadīja naudas reformu( krievu rublis - latvijas rublis-lats),lai samzinātu inflāciju un stabilizētu naudas kursu,utt.Tauta sākās bēdu laiki,ilgi krātā naudiņa palika nevērtīga 1:200.Daudzi saslima ar psihiskām slimībām,padarīja galu vai iegrima nabadzībā ,no kuras vēl tagad nav iespējams izkārpīties.Protams,ka daži gan uz tā rēķina iedzīvojās,dažiem arī paveicās pirms reformas paņemt kredītus.
Bezdievis
B
Šajos gados Latvija ir kļuvusi arvien par nekonkurētspējīgāku valsti (dārgi energoresursi, atalgojums pieaudzis, dzīves dārdzība pieaugusi) un praktiski nekas nav darīts konkurētspējas saglabāšanai vai palielināšanai. Steidzami ir jāreformē nodokļu sistēma, tikai pārveidojot/samazinot te var notikt reālas investīcijas, savādāk pat vietējie lūkojas pārvest ražošanu uz Krieviju vai Ķīnu.
padoms
p
Pamatpatiesība: Nauda nav jākrāj nedz zeķē, nedz bankā, tā jāliek lietā vai vismaz jāpārvērš kādā nezūdošā vērtībā!.
optimistiskais reālists
o
Visiem skaidrs,ka nekas vairs uz vecās labās Zemes nav drošs,vismazāk jau tāda niecība kā nauda,kurai te viens segums,te cits.Paskat,cik izmisīgi bankas cenšas glābt savus resursus, aizmālē acis ar piedāvājumiem,bet akciju fondi gāžas uz leju kā neapturama lavīna,kuru var prognozēt tikai rūdīts melis.
Bezdievis
B
Lielākā kļūda ko tauta ir pieļāvusi ir paņemot kredītus Eiros. Ja visi būtu ņēmuši kredītus Latos, tad valdība viegli varētu palaist latu brīvam peldējumam. Lats kristos līdz ar inflāciju, līdz ar to - cenas un algas pārēķinot eiros neceltos un mūsu ražotāji būtu daudz konkurētspējīgāki Eiropas tirgū. Tagad ir absurda situācija ka inflācija ir 15-17%, bet naudas vērtība stāv kā stabs piesaistīts Eiro (kur inflācija ir ne vairāk kā 5%). Ir absurdi ka mūsu cenas ir daudz augstākas nekā Eiropā, pat pārtikas produktiem ko tepat ražojam!!! No lata brīvā peldējuma vienīgie zaudētāji būtu ārvalstu investori, kuri no ieguldītā šeit cenšas izvilkt pēc iespējas lielāku peļņu un bankas, kuras par izsniegtajiem kredītiem naudas vērtībā nesaņemtu atpakaļ cerēto peļņu. Ieguvēji būtu visi pārējie - ražošana kļūtu konkurētspējīgāka, pakalpojumi kļūtu konkurētspējīgāki un algas tāpat celtos! Bankas savulaik izdarīja gudru gājienu sev piedāvājot eiro aizdevumus par daudz izdevīgākiem noteikumiem kā latam.
Godmanis
G
Eh, arī pirkstu ne to pacēlu!
profesionāle
p
Godmaņa galvenā nelaime ir nespēja nevienu dzirdēt ārpus sevis paša. Oponējot augstāk rakstītajam viedoklim, jāteic, ka Godmanis nemaz nav centies uzzināt sociālo partneru - arodbiedrību un darbdevēju domas. Interesanti, ka daudzos gadījumos darbdevēji un arodbiedrības stāv gandrīz vienotās pozīcijās pret Godmaņa virzīto politiku. Darbdevēji atbalsta arodbiedrības jautājumā par skolotāju, medmāsu u.c. mazapmaksāto algu palielināšanu un uzsver tieši valsts aparātā nodarbināto darboņu samazināšanas nepieciešamību, bet arodbiedrības piekrīt tam, ka nodokļu politika mazajiem uzņēmējiem ir vienkārši absurda. Vienīgais, kas ietiepīgi neredz nekādu risinājumu, atskaitot savu pārsteidzīgi izšauto deklarāciju, ir Godmanis. Diemžēl šajā cilvēkā prevalē personīgās ambīcijas un skatuves cilvēkam raksturīgas īpašības, nekā pārdomāts analītiskums un spēja risināt dialogu.
101
1
Ja visi tā ceļo, tad varēja padalīties zināšanās, kā citās zemēs nodrošinātas VALSTS pensijas, VALSTS medicīniskie pakalpojumi. Vai gadījumā tajās zemēs nav liela iedzīvotāja līdzdalība šajos pasākumos? Varbūt kaut ko jaucu,jo neceļoju.
skaisti,
s
tikai citās zemēs to, kas te maksā vienu latu, tur maksā 1 euro. Katrs, kas ceļo, to salīdzina.
Andrew
A
iznjemot nemitiigu pljaapaashanu sausais atlikums no shii kunga ir kaads?.te algas nepalielinaas, te meklees kompormisus, te knabam vajag konkursu, te nevajag, te buuveesim gaazes staciju, te oglju..nu nav vairs 90 gadi kad tautai pietika paklausiities ceelaas runas un neieveerot aizmugures sheptes..
zvirbulēns
z
Liela atbildība par esošo situāciju ekonomikā krīt uz bankām, Latvijas lielāko feodāli. Tieši bankas, viņu lobiji, banku nopirktās partijas ir samaitājušas visu, ko vien varēja samaitāt ekonomikā. Tagad baņķieri nolēmuši ņemt varu Latvijā de facto. Nu jau kokini no pareksiem raujās pie varas atklāti un tieši, bet "Diena" aplaudē. P.S. Vispār drūmi :(((
pop
p
nu bet ko tad latvijas bankai citu teikt? viniem algu maksa par to, lai ta teiktu. un bankas bus cietejas no lata stabilitates suposanas, tadel ari vini to aizstaves lidz pedejam. ta pat ka kreditus dalija lidz pedejam, sakot, ka bus jau ok. vini uz to naudu pelna. tas jasparot uzklaustot turienes analitikus...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

Valdības mērķis — deficīts 1,85% apjomā

FM: ekonomiskajai situācijai pasliktinoties, deficīts var izrādīties vēl lielāks

FM: tas ir maksimāli pieļaujamais skaitlis, lai turpmākajos gados finansiālā bilance uzlabotos

Pieaugs izdevumi pensijām un attīstības projektiem; iesaldēs algas, samazinās ministriju darbinieku skaitu un citus tēriņus


Latvijas Banka — par sabalansētu budžetu

Jo lielāks deficīts, jo grūtāk būs atgriezties pie stabilas izaugsmes

Liels deficīts uzturēs inflāciju, lielu importu, augstas procentu likmes

Sabalansēts budžets saglabās valsts konkurētspēju


Vairāki ekonomisti uzskata — deficīts var būt lielāks

Lielāks budžeta deficīts krīzes apstākļos stimulētu ekonomikas attīstību

Efektīvāk būtu veidot deficītu uz nodokļu samazināšanas, nevis izdevumu palielināšanas rēķina

Deficīts neapdraud lata stabilitāti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas