Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Latvijas Banka: lata stabilitāte tiks saglabāta līdz eiro ieviešanai

Latvijas Bankas, reaģējot uz diskusijām par lata devalvāciju, izplatījusi paziņojumu, kurā uzsver, ka lata stabilitāte tiks saglabāta līdz latu aizstās eiro. Ir saprotama nepieciešamība pēc diskusijas, taču ne ūdens duļķošana bez labuma sabiedrībai, uzsvērts bankas ziņojumā.

Pēdējās nedēļas laikā vairāki Latvijas politiķi, ekonomisti ir publiski izteikušies par lata kursa jautājumu, sējot šaubas un neuzticību vai atklāti aicinot devalvēt nacionālo valūtu. Tas atkal veicinājis kārtējo ažiotāžu, baumas, iedzīvotāju, uzņēmēju un finanšu tirgu nervozitāti. Latvijas iedzīvotājiem un tautsaimniecībai tas nozīmē nenoliedzamus zaudējumus: cilvēki ar latiem dodas uz valūtas maiņas punktiem, bankām; lata rezerves un reizē latu daudzums apgrozībā mazinās, lata procentu likmes aug, sadārdzinot aizņēmējiem kredītus, kas kopumā vēl vairāk samazina Latvijas tautsaimniecības aktivitāti, sekas paziņojumiem uzskaitījusi Latvijas Banka.

Latvijas banka 12.jūnijā jūnijā rīko ekspertu diskusiju “Lata stabilitātes ekonomiskie aspekti krīzes kontekstā”. Tajā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem: Kādēļ valūtas devalvācija nav risinājums Latvijas ekonomikas problēmām? Kādēļ tā nerisinātu eksporta likstas? Kā valūtas devalvācija ietekmētu dažādus tautsaimniecības dalībniekus Latvijā? Kādēļ algu deflācija tiek uzskatīta par saprātīgu risinājumu Latvijai? Kādi bijuši ieguvumi un zaudējumi no devalvācijas sacīkstēm, piemēram, Dienvidamerikas valstīs? Kāda ir pieredze citviet? Kas veicams uzņēmumiem, kas valstij, lai Latvija kļūtu konkurētspējīgāka? Kāpēc vajadzīgas daudzinātās reformas? Un kā tās jāveic? Šai diskusijai varēs sekot līdzi internetā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Latvijas Bankas paziņojums: Par diskusijām ap valūtas kursu. Pilns teksts

Kādi eksperti piedalīsies Latvijas Bankas diskusijā 12.jūnijā? Uzzini šeit


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas