Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas Banka: līdz ar valdības demisiju SVF savus plānus nav mainījis

Lavijas Banka norāda, ka viņu rīcībā nav informācijas, ka Starptautiskais valūtas fonds būtu mainījis savu ieplānoto darba kārtību saistībā ar premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) demisiju. Arī Finanšu ministrija uzsver - SVF nav atcēlis vai mainījis iepriekš ieplānotas tikšanās un misija tiek turpināta kā iepriekš plānots.

Skaidrības par pensiju un sociālo pabalstu turpmāko politiku būs jaunās valdības rokās. Dienai skaidroja LM pārstāve Ilona Jurševska, 8. martā ministrija iesniegs savu redzējumu par turpmāko labklājības politiku.

Jau vēstīts, ka saistībā ar budžeta grozījumiem un ieņēmumu kritumu LM kopīgi ar SVF pagājušajā nedēļā risināja sarunas par sociālo budžetu. Bija noprotams, ka SVF ne tikai nepiekrīt mazo pensiju indeksācijai šogad, kas ir viena no LM galvenajām prasībām, bet arī piedāvā pensiju izmaksai atvēlēto finansējumu samazināt. Ministrija iepriekš norādījusi, ka ir gatava izmainīt bezdarbnieku pabalstu izmaksāšanas kārtību (maksāt deviņus, nevis sešus mēnešus, toties pabalsta apmērs būs mazāks), slimības pabalstu apmaksas ilgumu (maksāt pusgadu, nevis gadu). Pagājušajā nedēļā sarunās neizdevās atrast kompromisu un bija ieplānots tās turpināt vēl šonedēļ.

"Sarunas fondam ar ministriju ir apstājušās tajā etapā, kurā tās ir," stāsta I. Jurševska. Turpmākās tikšanās SVF būšot ar valdības vadītāju. Kā Dienai skaidroja premjera I. Godmaņa pārstāvis Edgars Vaikulis, tikšanās ar SVF neesot atceltas. Viņš gan neesot pilnvarots atklāt, kur un kad šīs sarunas notiks.

I. Jurševska atkārtoti uzsver, ka valdībā iesniegtajā dokumentu paketē LM uzstās uz līdzekļu nesamazināšanu pensijām, aicinot nepieciešamo finansējumu sameklēt budžetā. Uz jautājumu, vai līdzekļu nesamazināšana nozīmē arī likumā noteikto pensiju indeksāciju, I. Jurševska atbildēja: "Bez komentāriem."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Izmaiņas šī gada budžetā joprojām miglā tītas

LM vēlas samazināt 2.pensiju līmeņa īpatsvaru līdz pat 4%

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas