Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvijas iedzīvotāji balsotu par Klintoni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pret
p
Kā var likt tādu virsrakstu??? Arī mani paziņas pārsvarā ir par Obamu!
Andža
A
Jā - tādi tie latvieši ir - par ZZS un par Klintoni. Āksti.
lno
l
:))
atis
a
varbūt Klintones vārdam ir labāks skanējums Latvijā, bet pasekojot priekšvēlēšanām ASV var redzēt, ka viņa ir izgāzusies. Visiem tikai kaut ko populistiski un nesakarīgi sola - ja vēlēšanu kampaņā nepiedalītos Bils, tad panākumu vispār nebūtu.
Mulats
M
Vispar Latviesi tadi racistu homofobi. 60 gadu okupacija un tagad Latviesi atistit ta ka prats atrodas pakala Butu jau fors ja ASV mulatu presidents nakt ciemos Latvija. Veletos redzet pat vienu kurs vinam izradit necienu. Latviesi nekad nepienms ka varbut cilveki ar tumsaku adas krusu ir krietnaki un stadigaki ne vietejie
Reinis
R
ASV bagātība, militārais spēks un starptautiskie parādi ir zināmas lietas, tie ir samērā nepārprotami rādītāji. Kas attiecas uz sabiedrības aprobežotību - šeit es biju domājis drīzāk no tāda viedokļa, kādai ir jābūt sabiedrībai, lai spētu noturēt pasaules nozīmīgākās lielvaras pozīcijas. ASV ir nozīmīgs spēlētājs starptautiskajā arēnā, un faktiski tās ekonomika, militārais spēks un ekonomikas ilgtspēja šobrīd ir lielā mērā atkarīga no valsts starptautiskās politikas. Bet amerikāņiem zināšanas par ārzemēm ir, maigi izsakoties, niecīgas. Līdz ar to, izvēloties valsts vadītājus, viņi neanalizē, kādas būs starptautiskās sekas.
lno
l
Biotopa komentam 10 balles:)
as
a
Par Obamu
lno
l
ASV vēl joprojām ir bagāta, militāri spēcīga, bet sasaistīta ar milzīgajiem starptautiskajiem parādiem un nestabilo ekonomiku (un arī sabiedrības aprobežotību). ____________________________ ____ Ar ko salīdzini? Ar Krieviju, Latviju vai Eiropu? Vai Latvijas sabiedrības izvēle par labu Klintonei vai Obamam liecina par saprātīgu domāšanu? No Klintones, protams, zinam ko sagaidīt, bet no Obamas? Kopuma piekrītu Tavam komentāram:)
cīrulēns
c
Es gan balsotu par Hilariju, nevis Hileriju. Un labāk dzīvotu Ņujorkas pavalstī nekā Ņujorkas štatā.
AD
A
Tie nelielie procenti uz masīvā "nezina/nav viedokļa" fona neizskatās neko iespaidīgi.
J.Biotops
J
Ja tic tam, kas lasīts par Makkeina atbalstu Baltijai un Klintona – Jeļcina „diskusijām” par NATO paplašināšanu, tad, blakus palasot Obamas izteicienus, rodas iespaids, ka Obama pie stūres būs sliktāks par mēri. „Progresīvās” sabiedrības sajūsma par populistu Obamu ir saprotama, bet man vēl vienu trīsrubļu Šrēderširaku nevajag
ha
h
muļķības! visi, ko pazīstu, atbalsta Obamu!
Reinis
R
Droši vien lielākajai daļai latviešu Klintones vārds vienkārši ir labāk atpazīstams, lai gan mežabrāļu pieminēšana šajā kontekstā ir absurda. Par Obamu - nu, neatstāj viņš pārliecinoša politiķa iespaidu. Demagogs viņš ir labāks par Bušu, bet par spēju racionāli rīkoties... Nedomāju, ka šinī aspektā viņš būs labāks par Bušu, varbūt vienkārši būs otrā grāvī. No pasaules viedokļa šī perspektīva ir bēdīga. Manuprāt, ja par ASV prezidentu kļūs Obama, tas iezīmēs ASV varenības beigu sākumu. Nevar viena lielvara tik ilgi izturēt tukšus muldētājus valsts vadībā un neko nezaudēt. Plus, Ķīnas, Krievijas, Indijas straujā izaugsme. ASV vēl joprojām ir bagāta, militāri spēcīga, bet sasaistīta ar milzīgajiem starptautiskajiem parādiem un nestabilo ekonomiku (un arī sabiedrības aprobežotību). Demonstrējot savu spēku, tā pirmkārt sagraus pati sevi. Un austrumu lielvalstis to brīnišķīgi apzinās. Savukārt eiropieši kasās savā starpā un kopumā ir samiernieciski noskaņoti. Ar šādām perspektīvām mēs varam pakāpeniski, bet noteikti sagaidīt akcentu nomaiņu pasaulē un ne par labu smalkām demokrātiskām, miermīlīgām tradīcijām. Ļoti ticams, ka iestāsies līdzīgi laiki kā Rietumromas impērijas norieta periodā, kad barbari diktēja savas prasības Romai.
vilmnis
v
Latvijas iedzīvotāji nezina/ nav viedokļa (šādam jābūt virsrakstam).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas