Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas kultūras kanonā iekļūst 99 darbi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ghj
g
neko
VAI VIEGLI BŪT JAUNAM?
V
VAI VIEGLI BŪT JAUNAM?
klik
k
kur ir nerātnās dainas?
nu nu
n
Literatūras kanons bez Virzas "Straumēniem" - nu, piedodiet.
Zilite
Z
J.Biotops>>@ un replika 13:14 Par Lenniju . Par 1965 . gadu un Rifenstali man gruti paslaik spriest , tacu domaju - ka sodienas Vacija nebaidas no jaukas meitenes Rifenstales. Talantigas meitenes nebaida . Vinas respekte.
zoe
z
Un vizuala maksla ir vieniga joma, kur nav nevienas sievietes. Vai tiesham Strunkes viens darbs - kas, jaatzist, ir lielisks - ir pelnijis but kanonaa. Un nevienas sievieties, nevienas (kas, vai tad vel nav nomirushas?)
replika
r
Piedod vecīt, nepiekrītu. Viens variants ir piem. Artmane, kas aktīvi sadarbojās ar varu, no ķremļa skatuves dedzīgi skatīja pantiņus par tautu draudzību, vadīja kompartijas komiteju, un pavisam cits - Pāvuls, kas nekad nav iestājies kompartijā, bet ir tēlojis Ļeņinu. Kaut kādi kompromisi ar sirdsapziņu mums visiem bija jānes. Bet piekrītu, ka šī nav īstā vieta šādai diskusijai. Starp citu, superīga bija filma Balss.
@
@
Pieļaujamība ir vārds, kuru tu izvēlējies. Es ne. Uz tā arī visus pārējos pieņemumus sacēli. 100 gadiem bija cits iemesls.
J.Biotops
J
Par kanonizēšanas pieļaujamību ne agrāk kā pirms 100 gadiem – tad jau daudzcietušai latvju tauta jāiztiek bez spožās kinomākslas, mopēda un vēl šā tā. Ja nopietni, apmēram tāds laiks man šķiet nepieciešams, lai vispār sāktu vērtēt kādas kultūras parādības nozīmi (nejaukt ar aktualitāti), bet ne „kanonizēt”. Replikai – par ļeņiniānām paliksim katrs pie savām domām, mākslinieku kolaboracionisms nav šīs diskusijas tēma. Pat tad, kad tas izrādās kaut kas vairāk, kā kolaboracionisms Vaļas brīdi varam iztēloties, kāda brēka izceltos, ja Vācijā 20 gadus pēc kara, ap 1965. sāktu kanonizēt tādu jauku meiteni Rīfenštāli?
replika
r
Ļeņina loma ir tikai un vienīgi loma. Tāpat kā Hitlera loma, piemēram, filmā Valkīra. Tas tā - starp citu. Vispār nevaru nepiekrist viedoklim, ka pati kanona ideja ir pilnīgi absurda. Starp citu - komiska ir dažu pilnīgi nepazīstamu vācu uzvārdu iekļaušana šajā sarakstā, tā teikt uzsvērsim savu izseno saikni ar Eiropu! :)
Latvietim iistam un realistisk
L
Paklau, Māra Lāce, nelien iekšā Te ! Tu jau visu esi saputrojusi un izdarijusi nepareizi!
Latvietim iistam un realistisk
L
KANONS ir NEKOREKTS. Piemēram vizuālā makslā tie esot tikai mirušie ! VARAT IEDOMĀTIES !?
@
@
J.S. Baha darbus sāka "kanonizēt" tikai 100 gadus pēc viņa nāves, starp citu, viss vēl ir pārskatāms.
fg
f
Žetons! Vēl otrs speciāli par „Augstu lēcu, skaļi brēcu”.
Ints
I
Vispirms nosauciet, kuri vērtēja, apstiprināja ,sastādīja šo kanonu katrā sadaļā! Kāds kanons var būt "Vecāks par 10 minutēm", ja sarakstā tikai 4 dok.filmas? Un vai kanonā var iekļūt tikai tāpēc, ka ir bijis aizliegts?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas