Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas radio audits NRTP izmaksās 15 000

Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) noslēgusi līgumu ar auditorkompāniju Ernst & Young par audita veikšanu Latvijas radio (LR). To paredzēts pabeigt šī mēneša laikā un NRTP tas izmaksās 15 000 latu. Tas ir padomes finansējums pēdējam gada ceturksnim, saka NRTP priekšsēdis Ābrams Kleckins, minot, ka šajā laikā posmā būs jāiztiek ar pieciem tūkstošiem. Auditā tiks noskaidrota reālā finanšu situācija radio un tas sniegs atbildes uz jautājumu, cik radio ir dzīvotspējīgs, teic Ā.Kleckins.

Auditorkompānijai pasūtīta padziļinātā izpēte jeb due diligence. Galvenā uzmanība tiks pievērsta naudas plūsmai, vadības īstermiņa prognozēm, kas ļaus atklāt iespējamos krīzes cēloņus. NRTP cer arī iegūt atbildi uz jautājumu, “kas ir nepareizs uzstādījumā, ka tik ilgi nekādi dokumenti to nerādīja [finanšu krīzi]”.

Auditorkompānija arī ieteiks, ko mainīt NRTP darbā, lai tā varētu labāk kontrolēt finanšu apriti medijos un turpmāk izvairītos no situācijas, ka radio uzraugam - NRTP, nav informācijas par medija finansēm. Atgādinām, ka LR parādsumma pārsniegusi 700 000 latu un kad tas atklājās, daudzi  bija pārsteigti.

Audita rezultāti būs pamats vērtēt arī LR ģenerāldirektora Aigara Semēvica atbildību, kurš atkāpās no amata, kad atklājās milzīgā parāda summa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas