Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lauris Liepa: advokatūras prestižs patlaban ir dramatiski zems

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Bumba
B
Fortūna mīl tos, kurus nepamana Temīda!!! :-) Jauku visiem dienu!
Mx
M
Neesmu jurists,taču esmu daudz ko guvis no advokāta,doc.Otto Straumes ( LPSR Adv.kol.b.karte Nr 1.) un (diemžēl,bijušā adv. Haralda Lauznas - šā kunga man izteiktais par iepriekšējo ZAP spici bija konkrēts : uz manu jautājumu,kāpēc viņš nav atjaunojis savu advokāta statusu "neatkarīgajā Latvijā",H.Lauzna man pateica:"Pie manis bija atnākuši daži... Es viņiem pateicu,ka es biju Rīgas PIRMĀS advokātu kolēģijas ADVOKĀTS.Ja viņi man garantēs to,ka mans rakstāmgalds atradīsies "tajā pašā vietā",tad es piekritīšu ar viņiem TURPINĀT SARUNAS". Advokāts Haralds Lauzna zaudēja savu "LPSR advokāta" statusu par "pārmērīgu centību",aizstāvot sava klienta intereses "19.bataljona lietā". Tās bija manas pārdomas PAR advokāta LOMU Šajā Latvijā...
raksts medojos: interešu
r
Līdz šā gada 15. augustam visām šķīrējtiesām jāpārreģistrējas Uzņēmumu reģistrā, un pašlaik Latvijā oficiāli ir reģistrētas 127 šķīrējtiesas, kas ir savdabīgs rekords ne tikai Baltijas valstīs, bet arī visā Eiropā. Nedēļa jau agrāk ir rakstījusi par kādu šķīrējtiesu ABBA, kas pašlaik ir pārreģistrējusies ar nosaukumu Amerikas Baltijas biznesa attīstības Sabiedrības šķīrējtiesa, un savulaik tās izveidotāji bija divas fiziskas personas: Andris Baumanis un viņa dēls Andrejs Baumanis. Lieta par izpildraksta izsniegšanu šīs šķīrējtiesas sprieduma izpildei tika izskatīta Rīgas Latgales priekšpilsētas tiesā, kuras priekšsēdētājs toreiz bija un ir vēl tagad Andra Baumaņa brālis Alfs Baumanis. Protams, ka Latgales priekšpilsētas tiesa apmierināja lūgumu izsniegt izpildrakstu. Tikai pēc Ģenerālprokuratūras protesta un Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamenta lēmuma lieta tika skatīta vēlreiz, un šoreiz, jau ievērojot gan to, ka pati šķīrējtiesa izveidota nelikumīgi, gan — ka tā ņēmusi vērā viltotus dokumentus, izpildraksta izsniegšana tika apturēta. Tomēr šīs tiesas rīcības dēļ nodarītie zaudējumi nav atlīdzināti vēl šodien, neviens nekādu sodu nav saņēmis, bet pati šķīrējtiesa mierīgi ir pārreģistrējusies ar tiem pašiem dalībniekiem. Pavisam "svaiga" ir kāda cita lieta par Rīgas Šķīrējtiesas darbību, par kuru saņemto iesniegumu Ģenerālprokuratūra ir pāradresējusi Ekonomikas policijai. Izrādās, Rīgas Šķīrējtiesas priekšsēdētājs, tiesnesis un viens no tās dibinātājiem Viktors Kasjanovs ir bijis uzņēmuma Adviser īpašnieks un direktors no 1993. līdz 2003. gadam un uzņēmuma juridiskā adrese un Kasjanova dzīvesvietas adrese visus šos desmit gadus sakrita. Pašlaik Kasjanovs un kāda persona, vārdā Aleksandrs Bogdanovs, ir šā uzņēmuma amatpersonas, tāpat kā abi ir Adviser Latvija amatpersonas un dalībnieki. "Joks" slēpjas tajā, ka minētais Bogdanovs ir iesniedzis prasību Kasjanova dibinātajā šķīrējtiesā, kurā viņš ir arī tiesnesis, pret SIA Vlasta SIA Reglaments vārdā. Atlīdzību par šķīrējtiesas izdevumiem un juridisko palīdzību saņēmusi Adviser Latvija — tātad nepārprotami redzams, ka Rīgas Šķīrējtiesas priekšsēdētājs Viktors Kasjanovs apzināti iecēlis sevi par tiesnesi strīda izskatīšanā, kurā prasītāja pārstāvis bija ar viņu cieši saistīta uzņēmuma pārstāvis un viņa kompanjons biznesā — Aleksandrs Bogdanovs. Turklāt šajā šķīrējtiesā tika pieļauti apzināti procesuālo un materiālo tiesību normu pārkāpumi.
Temīda
T
Ir viena nianse: ja Saeima pieņemtu amnestiju šādā variantā, tad Lembergam vairāk nevajadzētu maksāt advokātiem, bet prokuratūra un tiesa nevarētu kāst kukuļus. P.S. likumprojektus bīda arī tiesneši. Un tos pašus nepilda. Kas attiecās uz Liepu, tad arī viņa, tāpat kā Grīnberga, kažokā ir daudz utis, ja vien pameklētu.
pmlks
p
ar iepriekšējo nebūt negribu teikt, ka advokāti ir tikai balti un pūkaini! Ir, protams, ka ir starp viņiem arī riktīgi ierāvēji, pašlabuma meklētāji un pat blēži, kurus klients un konkrētā lieta interesē tikai no aspekta cik daudz piķi var nokāst un vai uzmetot klientu nevar dabūt vēl lielāku piķi!
pmlks
p
Nespļauj akā no kuras pašam var nākties dzert! :[] Tā ir lielākā reņģēdāja vulgaris kļūda identificēt atdvokātu ar tā aizstāvamo! Lai Dievs tev nedod kādas liktenīgas nejaušības dēļ atrasties kādas slepkavības akta fiziskā tuvumā un nokļūt mentu aizdomās turamo saraksta galvgalī! Tici, ka viņi PIRMKĀRT mēģina "atrisināt" lietu un nevis atrast īsto vainīgo. Ja liksies viņiem pietiekoši aizdomīgs un piemēram būsi uz ielas atradis un pacēlis upura zelta gredzenu (parādiet man kaut vienu cilvēku, kurš nepieliektos pēc uz ielas guloša zelta gredzena), ko īstais slepkava bēgot pazaudējis, tad vari nešaubīties ne mirkli, ka atdzīšanās vārdi pēc nopratināšanas "ar iedvesmu"(no krivu izteiciena "dopros s pristrasķijem") paši velsies pār tavām lūpām kā asaras bērnībā pēc tēva siksnas! tad tev labs un godprātīgs advokāts būs vienīgā cerība, bet visādi "godīgie taisnprāši" kā tu pašlaik jau būs tevi nosaukuši par atsaldētu slepkavu un interneta komentāros i kastrējuši, i uz mieta uzmaukuši, i visus tavus radiniekus dzīvus sadedzinājuši.
Vēsture
V
Tie, kam vēl atmiņā padomju ziedonis, stāsta leģendas par divu Siguldas juristu tandēmu: viens no viņiem tiesnesis, otrs - advokāts, un lietas gāja kā smērētas (var lasīt arī, "kā" izlaižot). Tagad abi - advokāti (vienam skapī denacionalizācijas likums, uz kura AP deputāts sirsnīgi "uzvārījās", otram - ķēķa smārds). Ta kā nav jābrīnās par profesijas prestiža kāpumu vai kritumu (vismaz ir skaidrs, ka vārdus, kurus publiskā apritē aizstāj ar "pī,pī", - V.T. gadījums - advokātu elite ir labi apguvusi). Taču paldies Laurim Liepam un viņa domubiedriem: ja ir iets "no kalniņa - lejiņā", iespējams arī pretējs process. Protams, tikai tad, ja tas būs vispārējs process, nevis atsevišķu profesionāļu donkihotisms.
zvirbulēns
z
Kur ir tie maitas, kas nebeidz teikt, ka tītari esot lielīgi, uzputīgi un citādi samaitāti putni, padodiet man viņus šurp, es viņiem acis izknābšu, uz galvām uztaisīšu, ibo tītari ir gudri putni. :))) P.S. Protams, brāl, ka Jums ir taisnība! Ar mums zvirbuļiem tā ir, ja ko kādam nenozagsi, nenočiepsi, neaizstiepsi vai no kājstarpes neizrausi, tad kā smejies cauri ir, turklāt, ar visu dziesmu grāmatu. Tas trakums, samaitātība un netikums slēpjās tajā apstāklī, ka tos zvirbulēnus neviens sevi cienošs putns par neko dižu netur un pie siles klāt nelaiž, kaut gan, cik nu mums tās vajadzības, kādus nieka piecus graudiņus dienā :)))
tītars
t
brāl, nu tu aizrun;ajies- zvirbulis pēc dabas ir tāds, ka vienmēr maisās lieliem putniem ( var arī mājputniem) pa kājām un cenšas nokampt kādu našķi-arī pie siles. Lai nu tā būtu, ka neko nezini par papu un par skaisto likumu-lai tev spārniņi nesamirkst šajā lietainā dienā!
Ko aizstāvam
K
Advokāts un ētika??????????? Kāda ētika aizstāvēt prastu slepkavu, ja tas trekni samaksājis??????? Prostitūtu "profesija"!
Zigurds
Z
Man advokāta ideāls vienmēr bija nelaiķis Jāzeps Minskers. Viņš staļinisma laikos nebaidījās aizstāvēt leģionārus, vienmēr sniedza palīdzību tādiem klientiem, kuri nespēja samaksāt honorāru. Viņa ētikā un likumiskā latiņa bija visaugstākajā līmenī. Tagad ētikas likumi tiek mīdīti ar dubļainiem zābakiem un bēdīgi, ka tādā netīrā darbā savas rokas sasmērējuši arī advokāti.
zvirbulēns
z
Nē, brāl, nē, no mainis tur nav itin nekā, un pie siles nestāvu, tas drīzāk piedien citiem putniem, precīzāk - mājputniem :))) P.S. Nestrīdos, mēs, putni, esam gana skaļi, un melst mēs mīlam Dievs zina ko, taču neba nu visu vajag ņemt par pilnu. :)))
tītars
t
dzirdēju, ka tu pats arī esot čirikājis gaišās atziņas amnestijas likuma projektā-vai tā ir? Vēl kūts mēslos zīlēju, ka neesi tālu atradies no zināma KUrzemes hercoga siles... tā melš starp mums, putniem. Lai nu kā, esi izgāzies ar visu savu plānā galdiņa urbēju komandu, tāpēc labāk paklusē, bet advokātiem droši vien jādomā par jaunu vadoni- tas tā- skats no malas!
nu nu
n
ne vienmēr ir tā kā izskatās. liepas kungam šķiet, ka jaunajiem advokātiem vajadzētu pacelt latiņu? varbūt vajadzētu patīrīt advokatūras rindas un reizi vismaz 10 gados prasīt vai zināšanas un spējas atbilst reiz iegūtajam advokāta statusam? citādi ir tā, ka procesa laikā nezini - smieties vai raudāt par dārgi algotā advokāta gudrībām un izdarībām.. par ētiku nemaz nerunāsim .. pēc definīcijas sveša lieta šajā rūpalā..
me
m
labs raxts!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas