Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

LB: Latvijā dārgākā valsts pārvalde Eiropā

Latvijas bankas prezidents Ilmārs Rimševičs pavēstījis, ka naudu Latvijā var ietaupīt uz valsts pārvaldes rēķina, jo valsts aparāta uzturēšana Latvijā ir visdārgākā no visām Eiropas valstīm. To Latvijas bankas prezidents paziņoja Latvijas televīzijas raidījumā Kas notiek Latvijā, kurā diskutē par nākamā gada budžeta projektu. Viņš atzina, ka Latvijas banku pārsteidzis valdības lēmums par algu iesaldēšanu, jo pārvaldes aparātā „bija ko griezt”.

Latvijas bankas prezidents minēja dažus virsrakstus ārvalstu presē: Baltijas tīģeri guļās, Baltijas tīģeriem nagla ķepās, Baltija tūlīt piedzīvos sabrukumu. Viena no „naglām ķepām” esot arī valsts pārvalde.

„Šobrīd mēs ar tādu idiotu neatlaidību turpinām teikt, ka, draugi mīļie, viss ir iztērēts, mēs stāvam uz bezdibeņa robežas, derētu tomēr sākt taupīt. Katra nauda, ko šodien iztērējam nākotnē nesīs lielāku bezdarbu, lielākas problēmas,” izteicās I.Rimšēvičs.

Viņš negatīvi vērtē iespēju palielināt nākamā gada budžeta deficītu, jo tas nozīmējot, ka gada beigas tiks noslēgtas ar vēl lielāku deficītu apjomu.

„Pagājuši tieši četri gadi kopš Latvijas Banka brīdināja, ka ekonomika sāk pārkarst. Iekšzemes kopprodukts no 12% nogāzies uz knapi 0,1% un, ja te kādu vēl kaut kas nepārliecina, tad žēl (...) nu kam vēl ir jānotiek,” raidījuma laikā jautāja I.Rimšēvičs.

„Šinī brīdī jāsavelk jostas, lai paaugstinātu konkurētspēju un ārvalstu investoriem un cilvēkiem, kas Latvijai aizdod, nodemonstrētu izpratni, kur mēs atrodamies,” uzskata bankas prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas