Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Lejiņš: Parādiet ar savu piemēru!

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
!!
!
Ne viens vien domā līdzīgi A.Lejiņam. Lai otram dotu, bez naudas devējam ir jābūt arī garīgi bagātam, tikai tāds sapratīs otru.
AS
A
Piekritu Lejina kungam. Bet ir vien bet. Musu bagatnieki it zagli,kas pievaca savas tautas mantu 90 gados un dara vel sodien,ja tik tiek klat. Nosauciet kaut vienu miljonaru,kas godigi ieguvis savus miljonus. Un apelet pie vinu sirdsapzinas nav verts .Vini tadu valodu nesaprot. Likumus ari vini mak apiet. Atliek tikai atnemt un nodot zagtos miljonus valstij,lai varam samaksat paradus.Tas nav demokratiski,bet zagt jau ari nav demokratiski.
hmmm
h
Lejiņš tā arī nav sapratis Bila Geitsa un Bafeta kustības būtību.. Ar bagātību dalīties, attīstīt sabiedrībai derīgus projektus var tikai tie cilvēki, kuri naudu nopelnījuši ar savu darbu. Priekš viņiem tas ir jauns izaicinājums, "jauna spēļmantiņa" kā realizēt pašiem sevi. Savukārt, tiem, kas bagātību ir vienkāršoti runājot salaupījuši agrajos 90jos pārpērkot un tirgojot humanitārās palīdzības paciņas, prihvatizējot uzņēmumus un shēmojot "treknajo gados" valsts iepirkumos, trūks šādas iekšējās motivācijas. Tie ir divi dažādu cilvēku tipi - vieni gūst prieku no RADĪŠANAS, otri no PATĒRĒŠANAS. Pirmajiem kaifs ir no ieraksta Ginesu rekorda grāmatā - viņš mācējā uzklāt lielisku lielāko galdu un uzcept gardas kūciņas, otrajam kaifs ir no iespējās pierīties "na haļavu" un pievemt toaleti no pārdzeršanās ar no lielveikala '"nosperto" vīnu.
ai ai ai
a
100% piekrītu... !!!
Juhans
J
Cilvēki, kuriem ir nauda, to liek lietā, nevis gaida šādus "uzmundrinājumus". Ko tad Lejiņa kungs piedāvā? - paņemt naudu un to noēst. Naudai ir jārada nauda, tāpēc, ja tā ir izdomāta. Citādi nemaz naudas nebūtu. Latvijas gadījumā nauda mums tiek visu laiku dāvināta no malas, jo pašiem tās pietrūkst. Taču šo domu Lejiņš nevar saprast, jo nav mācījies skolā šādas lietas.
jumors
j
Oi, nezin, kādi instrumenti vajadzīgi, lai atmodinātu sirdsapziņu? Pārējie insterumenti ļauj viņiem spekulēt uz nebēdu pa labi un kreisi, sataisot aizņēmumu parādus un tad ar sājām asariņam runāt par nabaga Latvijas iedzīvotājiem, kam vajagot atlaist banku parādus....
WiWiWYG
W
Jus, deputata kungs, tagad varesiet LR ievest ''Gifting" principu pec ASV paradigmas un tad lielie Kungi - pat musu pasi Olie un Garki ar lepnumu atdos savus miljonus tautai. Vajadzigs tikai izdevigs un piemerots valdibas nodoklu atlaides 'instruments' lai to panakt. CAN YOU DO IT MISTER?
Diezgan ilgi jau vietējais
D
Lejiņa centieni raudzīties uz ārpasauli un piesaistīt lielbagātnieku uzmanību Latvijai kalpo kā mājiens mūsmajas "lielajiem" vīriņiem - mūsu mazo dīķi tie aizbēruši ar naudu, lai tam pāri staigātu, bēt pasaules lielajā okeānā tiem dvēseles pa smagu, lai peldētu. Šeit arī jāņem vērā cita latviešu īpašība - latvieši kopumā ir par lepnu, lai pieņemtu palīdzību no citiem un ietu lūgties. Cepuri nost, ka Lejiņam vismaz nav kauna mēģināt. Kā mēdz teikt - mēģināts nav zaudēts.
alias
a
lejiņa kungs vispirms varēja uzrunāt Skandināvijas bankas . Tās pateicībā par izglābšanu uz Latvijas tautas nabadzības rēķina varēja rādīt priekšzīmi un uzsākt ziedošanu. Būtu tikai taisnīgi.
Komentārs
K
Jukum, daži ir pārāk glupi, lai pamanītu caurumus. Dažiem tas ir neizdevīgi. Daži baidās. Summa ir drausmīga. Kompetencei jābūt milzīgai, atceros reiz sirmais Kolbergs paziņoja intervijā, ka kriminālajā žanrā vairs nav interesanti sekot reālijām - pārāk sarežģītas shēmas. Man reiz gadījās sadarboties ar Finanšu mnistriju - atsevišķu kabinetu līmenī cipari tā nesakrita, ka varēja kaklu nolauzt, likās, katrs ierēdnis ģenerē kaut kādu savu realitāti. Es sapratu, vai nu tam jāvelta dzīve, vai arī jāizliekas par beigtu. Redzi, pārsvarā visi dara tāpat, un kamēr nav katastrofas, tikmēr risinājumi netiks meklēti. Ārējo parādu var dzēst, ja ir zināma cerība, ka tas neuzaugs atkal. Bet uzaugs tak, momentā :) Privātajā dzīvē esmu nolēmis vairs nekad neaizņemties priekš tādiem pirkumiem, ar kuriem neko nevar nopelnīt. Pagaidām darbojas labi. Vai tas der valstij - nezinu. Valsts līmenī - redz, PLL komandai var pārmest shēmošanu, ārzonas, valsts nozagšanu utt. Otrai pusei diemžēl, ir pēdējais laiks padomāt par savu darbību efektivitāti. Nav jēgas lieliem projektiem un panākumiem, ja tos muļļā gadu ilgās diskusijās.
Jukums
J
Lai ziedo konkrētam mērķim - piemēram, ārējā parāda dzēšanai. Protams, beidzot ir jāveic tās reformas un caurumi naudas pazušanai jaaiztaisa. Tikai, kāpēc tas vēl nav ticis izdarīts, joprojam nesaprotu.
karlo
k
Malacis Lejiņš - toties mēs redzam, ka no lielbagātnieku nometnes valda LIELAIS klusums!
Komentārs
K
Manuprāt, šis gājiens Latvijā nostrādātu, ja būtu 2 nosacījumi: 1. Nauda netiktu bērta mistiskā "konsolidācijas trubā", bet gan ražošanas projektos!!!!!!!!!!!!!!! Līdzīgi kā... hm, vai tā nebija Dienvidkoreja, kur bagātie sāka iniciatīvu ziedot dārglietas ražotņu veidošanai? (Šādu aicinājumu arī Latvijā centās izteikt vai vismaz piedāvāt, ja nemaldos cietvielu fizikas institūta šefs kādā intervijā). 2. Šiem cilvēkiem būtu kāda cerība pretī saņemt nedaudz vairāk cieņas sabiedrībā, nekā pašlaik. Par otro punktu - atzīšos, man piemēram, AŠ2 šķiet galēji nesimpātisks, līdzīgi arī Ēriks Stendzenieks ir zaudējis 100% manu cieņu dēļ reklāmas kampaņā izmantotajām manipulacijām ar līdzpilsoņu saprātu. Bet katram cilvēkam sevī ir jārezervē iespēja, ka šī attieksme var mainīties, raugoties uz DARBIEM, nē? Lejiņa ideja arī nav slikta. Bet ir jābūt pretī konkrētākam piedāvājumam, ko ar šo naudu iesākt.
Jukums
J
Nepiekrītu tiem, kuri izsaka izbrīnu par Lejiņa naivumu. Saprotu viņa aicinājumu vispirms jau kā iespēju oligarhiem parādīt savu labo gribu. Diemžēl, viņi paši uzskatāmi nodemonstrēja labas gribas trūkumu un šo iespēju palaida garām.
ai ai ai
a
Lejiņam kaut kas galvā ir sagriezies.... vispāŗ tā ir diezgan tipiska latviešu mentalitātes īpašība- apelēt pie jūtām, lai kaut ko kāds atmet, iedod, uzdāvina... avi kaut kādi Eiropas fondi, SVF vai kāds kam vienkārši vairāk naudas. Nevis domāt kā pašiem realizēt savas idejas, kas nestu labumu sev un valstij kopumā. JO IDEJAU JAU NEKĀDU NAVVVVV..... kā Dombrovskim ar Vienotību. Kā Repšem, Aboltinai, Kristoffskim utt Kādas viņiem ir idejas???

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas