Laika ziņas
Šodien
Migla

Lemberga oponentiem būs sava partija

Pēc pamanāmā vairāku politisko spēku kopīgā pieteikuma Ventspils domes vēlēšanās, kas solīja pārmaiņas, līdz pagājušajai ceturtdienai pilsētā dzīve ritēja gadiem ierasto gaitu. Varu domē saglabāja līdz šim valdošā partija Latvijai un Ventspilij, bet apvienotā saraksta pārstāvji ar līderi Ģirtu Valdi Kristovski (Vienotība) priekšgalā palika opozīcijā. Baltijas asociācijas – Transports un loģistika prezidentes Ingas Antānes nebija starp domē ievēlētājiem. Taču tieši viņa ir nolēmusi neapstāties un pagājušajā ceturtdienā Ventspilī nodibināja reģionālo partiju Laiks pārmaiņām, kura, iespējams, startēs arī uz Saeimu.

Priekšvēlēšanu laiks Ventspilī vasaras sākumā pievērsa lielu uzmanību, jo nekad agrāk cīņai ar valdošo Aivara Lemberga (LunV) komandu nebija mobilizēti tādi spēki. Tas atspoguļojās arī vēlēšanu rezultātos, kas konkurentiem tomēr neļāva pārņemt varu. 

Taču no septiņiem politiskajiem spēkiem, kas pieteica sevi vēlēšanās, Ventspils domē iekļuva tikai divi – Latvijai un Ventspilij ar deviņiem mandātiem, bet Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), Vienotības un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) kopīgais saraksts ieguva četras vietas. No tā par deputātiem kļuva Kristovskis un Dace Korna (abi _Vienotība_), kā arī Ivars un Aivis Landmaņi no LRA. NA pārstāvju domnieku vidū nebija, un NA vietējā nodaļa paziņoja, ka tāpēc nevar uzņemties atbildību par ievēlēto deputātu darbību. Taču ir zināms, ka NA saraksta pārstāvji joprojām ieinteresēti iesaistās pašvaldības dzīvē, cik nu tas ir iespējams, neesot domē.


Cer uz Meroni atbalstu

Par partijas Laiks pārmaiņām dibināšanu mediji uzzināja tikai pēc tās izveidošanas. Žurnālisti parasti tiek aicināti uz partiju kopsapulcēm. "Vispirms ir jāizdara darbiņš, un tad par to var pastāstīt," Dienai skaidroja partijas līdere Antāne. Viņa atzina, ka dibinātāju reģistrācija pie notāra aizņēmusi vairākas stundas. Uz kopsapulci esot ieradušies 416 interesenti, bet par dibinātājiem kļuvuši 334 no viņiem. Partijas veidošana esot sākusies jau vasarā – drīz pēc pašvaldību vēlēšanām. Antāne ir arī Ventspils tirdzniecības ostas padomes locekle, bet padomes priekšsēdis ir advokāts Rūdolfs Meroni, kurš pārrauga vēl vairākus ar šo jomu saistītos uzņēmumus. Sociālajos tīklos pieejamā informācija liecina, ka partiju dibinājuši daudzi šajos Ventspils uzņēmumos strādājošie. Sociālajā vietnē Facebook lasāms Evas Ciniņas ieraksts: "Ventspils uzņēmumos notika rosība, jo partijas dibināšanā jāiesaista to darbinieki, viņus ar pasēm aicināja uz dibināšanu, mērķis ir iekļūt lielajā politikā."

Partijas līdere Antāne skaidroja, ka esot daudzus cilvēkus uzrunājusi un viņa esot gandarīta, ka atsaucība bijusi tik liela. Uz vaicāto, vai partiju varētu atbalstīt arī Meroni, viņa atbildēja: "Rūdolfs Meroni varētu atbalstīt jebkuru politisko spēku, kas iestājas par pārmaiņām. Es ļoti ceru, ka viņš arī mums neliegs atbalstu."

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 28.septembra, numurā!

Top komentāri

ww
w
Izlasīju un apvēmos. Vēl viena, kas raujas pie siles.
Apmierinātais
A
Parazīti pošās uz laupījuma ( Ventspils ) sadalīšanu gabalos.
Inese
I
FB Ciniņa izteicās arī biš spēcīgāk: "...vairākos Ventspils uzņēmumos notika rosība, jo apstiprinājās plāns, ka partijas dibināšanā jāiesaista visi darbinieki. Nodaļu vadītāji gatavoja jaunās partijas biedru sarakstus un informēja savus padotos, ka rīt plkst. 14 ar pasi “zobos” jāierodas uz dibināšanas sapulci. Ja kāds no darbiniekiem izteica protestu, ka nevēlas stāties nevienā partijā, atbilde bija īsa – neviens negrib, bet nāksies. Saprotu, vajadzība spiež, jo Meroni galvā jau sen briest doma, ka atliek vien iekļūt lielajā politikā un tad varēs rullēt, bet Pingvīns jau sen sapņo iesēsties Satiksmes ministra krēslā. Par šo tikai pāris jautājumi: Kurš no darbiniekiem nākošgad Saeimas vēlēšanās balsos par partiju, kurā ievilkts ar varu? Vai Pingvīns apzinās, ka par šādām darbībām draud kriminālatbildība?"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas