Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lembergs jau otrreiz vēršas ECT

Smagos noziegumos apsūdzētais mērs Ventspils mērs Aivars Lembergs novembra vidū iesniedzis jaunu -  jau otro sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) par kriminālprocesos pret viņu pieļautajiem pārkāpumiem. Kā A.Lembergs paziņoja trešdien sasauktajā preses konferencē, ECT iesniegtajās sūdzībās norādīts uz septiņiem  pret viņu pieļautajiem  pārkāpumiem. Piemēram, tiesībām uz aizstāvību, atteikumu izskaidrot viņa tiesības kriminālprocesā, par sensitīvu, ar veselību saistītu datu izpaušanu, un par krimināllietas materiālu publiskošanu presē.

A.Lembergs uzskata, ka ECT lietu pieņems izskatīšanai un tiesa atzīs, ka “pret mani ilgtermiņā un sistemātiski tika pārkāptas cilvēktiesības”.

ECT iesniegto dokumentu pamatā ir ļoti daudz A.Lemberga sūdzības ģenerālprokuratūrai, prokuratūras atbildes, Tieslietu ministrijas un tiesībsarga biroja atzinumi. Kopā ar pielikumiem ECT iesniegti dokumenti vairāk nekā uz 360 lpp.

Pirmo sūdzību ECT A.Lembergs iesniedza šā gada vasarā. Tas, vai lieta pieņemta izskatīšanai vēl nav zināms. Abās ECT sūdzībās A.Lembergs no valsts neprasa naudas kompensāciju. Man nevajag ne kapeiku, tas ir principa jautajums, teica A.Lembergs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas