Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lembergs: neesmu tik aprobežots, lai pasūtītu amnestijas likumu savam advokātam

Ventspils mērs Aivars Lembergs neesot “tik aprobežots”, lai pasūtītu amnestijas likumprojektu savam kādreizējam advokātam. Šādu viedokli A.Lembergs pauž otrdien publicētajā intervijā laikrakstā Neatkarīgā Rīta avīze. “Amnestija man kā politiķim nav pieņemama, jo amnestijas gadījumā man jāatzīst, ka es esmu vainīgs,” intervijā saka A.Lembergs.

Diena jau rakstīja par Zvērinātu advokātu padomes vadītāja Jāņa Grīnberga Saeimas deputātiem un prezidentam iesniegto jauno amnestijas likumprojektu, kas būtu labvēlīgs Ventspils mēram Aivaram Lembergam un digitālajā lietā apsūdzētajiem. Amnestija ļauj no soda atbrīvot personas, kuras vēl nav notiesātas. Tomēr J.Grīnberga iesniegtais likumprojekts nav guvis ne prezidenta, ne Saeimas deputātu atbalsta.

“Vai tik tiešām šie politiķi uzskata, ka es esmu tik aprobežots, lai virzītu šādu likumprojektu caur advokātu, kurš pirms gada bija mans advokāts? Diezin vai. Tomēr šādu primitīvu kombināciju atmaskošana labi strādā mediju vidē, kura gatava uzliesmot par jebko, kas saistīts ar manu vārdu,” savu viedokli par viņa vārda saistīšanu ar amnestijas likumprojektu skaidro Ventspils mērs.

A.Lembergs apgalvo, ka viņam amnestija nav pieņemama pēc būtības, jo tas nozīmē, ka cilvēks atzīst savu vainu. “Es sevi nedz Grinbergiādē, nedz deklarācijas neiesniegšanā, nedz arī spiegošanā par vainīgu neatzinu un neatzīšu. Tāpat es neatzīstu un neatzīšu sevi par vainīgu pret mani celtajās pārējās apsūdzībās. Es skaidri zinu, ka neesmu vainīgs. Amnestija man kā politiķim nav pieņemama, jo amnestijas gadījumā man jāatzīst, ka es esmu vainīgs,” saka A.Lembergs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas