Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lembergs no valsts prasīs "līdz miljonam", piedzīto naudu ziedos labdarībai

Ja smagos noziegumos apsūdzētajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam no valsts par morālo kaitējumu - par tā dēvēto Grinberga lietu - izdosies piedzīt kompensāciju, daļu no tās viņš varētu ziedot labdarībai. Prasītā summa būšot "līdz vienam miljonam".

Lembergs, kurš mēneša laikā ceturtdien sasauca jau otro preses konferenci, paziņoja, ka par nepamatoti uzrādītajām apsūdzībām pirmā vieta, kur viņš vērsīsies saistībā ar nodarītajiem materiāliem zaudējumiem, būšot Tieslietu ministrija, kurai ir speciāli šādiem mērķiem iedalīti naudas līdzekļi.

Otra prasība, visticamāk, tiks iesniegta tiesā par goda un cieņas aizskaršanu, jo materiālu kaudzīte par viņam uzrādītajām apsūdzībām, kas atspoguļotas masu medijos vien, esot paprāva.

Ja tiesas lēmums būs viņam pozitīvs, naudu vajadzētu maksāt tiem prokuroriem, kas uzrādīja apsūdzību, uzskata Lembergs.

Ja liela nauda tiks piedzīta, pirmkārt, Ventspils mērs to izlietos izmaksām, ko sagādāja Grinberga lieta, daļu pataupīšot turpmākajiem tiesas darbiem, bet atlikušo ziedošot labdarībai, piemēram, bērnunamam, no vardarbības cietušiem bērniem.

Kompensācijas summa vel tiekot aprēķināta, taču tā noteikti būšot robežās līdz vienam miljonam latu. Advokātu pakalpojumiem un citiem tiesas izdevumiem vien summa veidojot vairākus desmitus tūkstošus latu.

Jau ziņots, ka Augstākās tiesas (AT) Senāts 4.februārī noraidījis prokurora protestu par Kurzemes apgabaltiesas lēmumu, ar kuru atstāts spēkā Kuldīgas rajona tiesas lēmums attaisnot Ventspils mēru Aivaru Lembergu tā dēvētajā Grinberga lietā.

Pērn novembra sākumā Kurzemes apgabaltiesa atstāja spēkā Kuldīgas rajona tiesas spriedumu tā dēvētajā Grinberga lietā, ar kuru apsūdzētais Ventspils mērs Aivars Lembergs atzīts par nevainīgu un attaisnots.

Prokurors Kurzemes apgabaltiesai atkārtoti lūdza Lembergam piespriest sodu 200 minimālo algu jeb 24 tūkstošu latu apjomā.

Ventspils mērs tiek apsūdzēts par to, ka viņš, būdams valsts amatpersona, ļaunprātīgi izmantoja dienesta stāvokli un izdarīja tīšas darbības, kas radījušas smagas sekas valsts varai un pārvaldības kārtībai, kā arī ar likumu aizsargātu personu tiesībām un interesēm.

Pēc prokuratūrā paustā uzskata, Lembergs apzināti nepatiesi apgalvojis, ka papildu informācija par rīkojumos minētā Ojāra Grinberga personas datiem no Ekonomikas ministrijas un Ministru kabineta nebija saņemta, lai gan patiesībā tā tika saņemta jau 2005.gada decembrī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas