Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lībane – Šķēle: TP jāuzņemas atbildība par optimistiskajām prognozēm

Tautas partijas valdes priekšsēdētāja Kristiana Lībane – Šķēle Latvijas televīzijas 100.pantā atzina, ka Tautas partijai ir jāuzņemas atbildība par pārāk optimistiskajām ekonomikas prognozēm. Viņa atturējās dot tiešu novērtējumu finanšu ministra Ata Slaktera darbībai, sakot, ka viņš „dara to labāko, ko viņš spēj” un A.Slakteris vienmēr savā politiskās karjeras laikā ir pierādījis, ka spēj pārvaldīt situāciju. To Lībane – Šķēle sacīja, atbildot uz jautājumu par A.Slaktera kompetenci finanšu ministra postenī.

„Tautas partijai ir jāuzņemas atbildība par optimistiskajām prognozēm, bet jāatzīst arī tas, ka ekonomiskā attīstība bija strauja Aigara Kalvīša laikā, algas auga tā, kā tās vēl nekad Latvijā nebija augušas un tikai dabiska bija cilvēku, tai skaitā arī ekspertu, kas tagad kritizē valdību, tieksme pozitīvas prognozes uzturēt drusku ilgāk nekā tas bija nepieciešams,” sacīja TP valdes priekšsēdētaja.

Viņa norādīja, ka jau pirms pāris gadiem diskusijās par ekonomiku bijušie valdības vadītāji ieteica domāt par fondu veidošanu, taču „šo cilvēku balsis palika nesadzirdētas”. Viņa atzina, ka daudzu valstu vadītāji ir palaiduši garām situāciju kritiskajā punktā, kurā vajadzējis gatavot piezemēšanās spilvenu. Tas mirklis bija ļoti īss, sacīja Lībane – Šķēle.

„Mani arī mulsina, kāpēc vienu dienu parādās viena summa, citā cita, bet es saprotu, ka konfidenciālu sarunu procesā, summas, kuras uz mums izdevīgiem noteikumiem var vai nevar paņemt, katru dienu var atšķirties,” viņa komentēja A.Slaktera presē minētās atšķirīgās summas par iespējamo naudas apjomu, ko Latvija varētu aizņemties starptautiskajās institūcijās.  

„Arī Atis Slakteris dara to labāko, ko viņš spēj un, iespējams, ka komunikācija ar publiku nav tā viņa prioritāte šajā situācijā. Viņa darbs iepriekšējās jomās – viņš ir bijis zemkopības ministrs, aizsardzības ministrs, Saeimas finanšu un budžeta komisijas vadītājs, viņš vienmēr ir uzrādījis spēju pārvaldīt situāciju. (...) Visas nelielās kļūdas, trūkumi, vājības, protams, izpaužas daudz spilgtāk nekā uzplaukuma un absolūtas labklājības situācijā. Bet mēs visi esam šai situācijā un mums visiem ir jāatbalsta ministri, pat tie, kas ir vissmagākajās ministrijās. Sākt viņu politisko revīziju šobrīd nav ne laiks, ne apstākļi.” Ministra darbību vērtēja Lībane – Šķēle.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas