Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lībane-Šķēle Segliņu raksturo kā centīgu

Tautas partija (TP) Mareka Segliņa personā iegūtu centīgu, apzinīgu, ar lielām darba spējām apveltītu priekšsēdētāju, kurš spētu sastrādāties arī ar citu partiju vadītājiem, norāda partijas valdes locekle Kristiāna Lībane-Šķēle.

Intervijā aģentūrai BNS viņa gan uzsvēra, ka joprojām galīgais lēmums par Segliņa virzīšanu augstajam krēslam nav pieņemts un par to vēl jādiskutē gan Saeimas frakcijā, gan nodaļās.

"Pārlieku liela steiga šeit būtu nevietā. Mēs tā ļoti lēnām un piesardzīgi virzīsim šo procedūru, ļausim arī Marekam [Segliņam] izteikt savas domas, kas varētu būt viņa prioritātes," uzsvēra politiķe.

Savukārt, raksturojot Segliņa piemērotību partijas priekšsēdētāja amatam, viņa norādīja, ka "tas labākais un atbilstošākais, kas viņā ir, neapšaubāmi ir kārtīgums, es pat varbūt teiktu centīgums, apzinīgums, precizitāte, darba spējas. Tas politikā ir ļoti svarīgi, tas ir ļoti svarīgi kolēģiem - absolūtā pārliecībā, ka šis cilvēks neiesaistīsies nekādās no cilvēciskā viedokļa apšaubāmās attiecībās vai politiskos darījumos, tomēr vienmēr būs pieejams, vienmēr būs precīzs savu solījumu izpildē".

TP biedre arī pauda pārliecību, ka Segliņš veiksmīgi spētu sastrādāties ar citu partiju vadītājiem. "Nav nekā tāda, kas liecinātu par to, ka viņam būtu kādas komunikācijas problēmas ar kolēģiem."

Tomēr Lībane-Šķēle arī atzina, ka atsevišķos gadījumos Segliņam varētu piemist "pārliecīga impulsivitāte vai kāds brīvāks izteikums, ko, protams, daļai sabiedrības varētu būt arī pagrūti saistīt ar ļoti augsta ranga politiķi". Tas tomēr neesot liels trūkums, ja vien politiķis ir gatavs mācīties.

"Es nedomāju, ka pats labākais un sabiedrībā simtprocentīgi pieprasītākais un pieņemamākais politiķa modelis ir tāds glancēts, stīvs, vienmēr ārkārtīgi pareizi un tikai par labo un skaisto runājošs cilvēks, kurā vairs nav nekā cilvēcīga, nav nekā patiesa un varbūt pat ievainojama," minēja TP pārstāve, piebilstot, ka Segliņš ir gatavs uzņemties partijas vadītāja atbildību un kolēģi viņam ir gatavi to uzticēt.

"Lielā mērā mēs šo te viņa atvērtību, tiešumu un godīgumu uzskatām par plusu, lai gan saredzam arī riskus.. Vienkārši jādod iespēja, uzskatot, ka, protams, neviens nav pilnība un neviens nevar būt pilnība, sākot kādu darbu, ko viņš līdz tam nav nekad darījis. Bet izskaitļot to pilnību, vēsi viņu izskaitļot un mēģināt radīt cilvēku robotu, kurš atbildīs visiem parametriem, tas var beigties ar tādu pašu neveiksmi, kā mēģinot izskaitļot panākumu formulu dažādos konkursos."

"Tautas partija patlaban ir ļoti tuvu tam, lai izšķirtos par kaut ko ļoti patiesu, ļoti - varbūt kaut kādā mērā sava sirsnīgā rakstura dēļ - neaizsargātu, bet ne aukstu, ne matemātiski precīzi izkalkulētu. Ja tāda būs mūsu izvēle, tad mums ar to būs jādzīvo," norādīja Lībane-Šķēle.

Viņa uzsvēra, ka partijas nodaļām ir iespēja nosaukt un virzīt arī citus kandidātus TP vadītāja amatam. Savukārt valdes un frakcijas lēmumam, kas, visticamāk, būs kopīgs, būšot tikai rekomendējošs raksturs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

"Mareks to ir gatavs darīt, un es viņu atbalstu. Te sakrīt gribēšana, varēšana un spējas. Te nav skaistuma konkurss, te jāskatās, kurš var to izdarīt." 

TP priekšsēdētājs Aigars Kalvītis

“Lai arī man nav nekādu pretenziju pret Mareku Segliņu kā pret cilvēku, nedomāju, ka viņam tiks dotas brīvas rokas un ka viņš ir spējīgs kaut ko šajā struktūrā mainīt.”

Bijušais TP biedrs Artis Pabriks



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas