Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Liek pārtulkot uzrakstus uz tūristu autobusiem Rīgā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Teodora
T
Jums ir pilnīga taisnība!!! Riebjas skatīties - it kā pašu tirgum nevarētu iepakojumus un etiķetes latviešu val. izgatavot !!! Lūk , kur šim VVC būtu jāizsaka aizrādījumi!
Liene
L
Atkal kārtējo reizi, tautai pameta" graužamo kaulu" un iet vaļā kašķi vienam ar otru par valsts valodu. Vai uzraksts latviešu valodā uz autobusa sāniem vairāk pievilinās tūristus? -tas taču ir šādu autobusu mērķis. Pirms izliet savu nepatiku, vajag noskaidrot mērķauditoriju un tad būs saprotamāk, kā labāk darbosies šis uzraksts angļu vai latviešu valodā, varbūt abās. Tautas mērķis taču ir labāka dzīve, kas iegūstama arī piesaistot tūristus.
cirks
c
Nē, par to neuztrauksies - latvieši uztraucas par to, ka uz autobusa sāniem nav uzraksta latviešu valodā "AUTOBUSS"! ----------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ----------- Nē, vecīt, tie ir krievi, kas domā, ka latvieši par to uztraucas. Viņi peipublicē ar tādiem apgalvojumiem pilnas avīzes, tad piiedrukā šīs avīzes veselām tonnām, tad paši šos savus murgus viens otram pārdod, kaut kādā apmātībā paši tos arī izpērk un tad skraida viens pie otra, rādīdami avīzi un vaimanādami, ka tagad nabaga Valērijam Faberam nāksies iztērēt 25,- Ls soda naudai un vēl 48,- Ls latviešu uzraksta uzkrāsošanai. Rezultātā skandāls no 73,- Ls izvēršas par konkrētiem 7300,- Ls, par ko visi latvieši kolektīvi ierēc Dienas komentāros ... :)) Paldies tev, vecais, par foršu prikolu ! :)))
hm
h
Vai tu te gribi kādam nopietni iestāstīt, ka latviešus kaut mazākajā mērā uztrauks tas, ka piem. ekskursijas audio-gida ierakstu būs iespējams noklausīties zulusu vai baltkrievu valodās ? --------------------------- Nē, par to neuztrauksies - latvieši uztraucas par to, ka uz autobusa sāniem nav uzraksta latviešu valodā "AUTOBUSS"!
cirks
c
Tavs komentārs, gudriniek, būtu ieteikuma veidā jāaizsūta Valērijam Faberam, uzņēmuma Faritour īpašniekam. Savukārt minētajam kungam būtu japakustina kautkas un jāgādā, lai arī viņa autobusos ir tās pašas fīčas, kas Londonā. Bet tev pašam būtu jāieslēdz galva un jāpadomā, kāds sakars ir privātfirmas pakalpojumiem ar nācijas pašapziņu ? Vai tu te gribi kādam nopietni iestāstīt, ka latviešus kaut mazākajā mērā uztrauks tas, ka piem. ekskursijas audio-gida ierakstu būs iespējams noklausīties zulusu vai baltkrievu valodās ? Es pagaidām redzu šeit tikai vienu personu, kura slimo ar mazvērtības kompleksu un viņas uzvārds, iespējams, ir Gevara ... Man ar to nav problēmu ...
cirks
c
Ja tie uzraksti būs arī latviešu valodā, tad ārzemnieki no viņiem mācīsies latviešu valodu? --------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------ ------- Zini, uz tik glupu jautājumu var atbildēt tikai ar pretjautājumu - un ja tie uzraksti būs ARĪ latviešu valodā , tad ko - visiem ārzemniekiem uzmetīsies violetas pumpas, izaugs ragi un nokritīs deguni ??? Vai arī viņiem nobrauks širmis uz viņi sakāps kokos un nebrauks no Latvijas prom kamēr šos ar varu nenocels ??? Tu pats DOMĀ ko tu jautā ??? Ja reiz likumā ir teikts, ka jābūt uzrakstam , tad tam arī JĀBŪT ! Un nav ko te meklēt zemtekstus vai lienošo kontrrevolūciju !!! Ja firma uzskata, ka pret to ir vērstas nepamatotas represijas, tad LŪDZU - ir tiesa, kur šo jautājumu civilizēti atrisināt ! Vēlreiz - problēmas nav. Firma ir kļūdījusies. Varbūt apzināti - ja tā, tad sods ir pamatots. Ja neapzināti, tad, protams, es arī neatbalstu sodīšanu sodīšanas pēc ... Drīzāk jau izskatās, ka otrs variants - bet tas ir PAVISAM cits jautājums, kurš civilizēti arī jārisina, nevis jābļaustās cik slikti likumi Latvijā ...
Fredijs Krīgers
F
To var atļauties nācija, kas pēdējo iebrukumu redzējusi 1066. gadā, Normandijas Vilhelma izpildījumā.
anglosaxis
a
Ja jūs cienīsiet sevi, tad pratīsiet atrast latviešu gidu un uzzināt par Rīdzenes upi. Bet latvieši, kuri vēlētos pabraukt ar "Ievērojamu vietu apskates" autobusu. atradīsies labi ja vienam reisam gadā. Varu dot padomu - LTV1 ir lieliski raidījumi "Ielas garumā". Mēs ar dzīvesbiedri tos regulāri skatāmies un tad šīs ielas izstaigājam kājām. Runa iet par to, ka VVC meklē kašķi, kur no uzraksta mazs ļaunums, bet nerīkojas piem. tirdzniecībā utt. Vieglāk ir izvicināt dūri ar mazāku piepūli.
piebilde
p
Inteliģentajiem un valodas protošajiem latviešiem taču nevar būt par grūtu izprast trīs vārdus angļu vai vācu valodā? Tātad uztraukuma faktiskais iemesls ir iedzimtais kašķīgums.
lasi rakstu
l
Laikam arī Jums ir problēmas ar latviešu valodu - raksts nav par tekstu austiņās (tāds šajos autobusos ir sen), bet gan par uzrakstu uz autobusa sāniem.
letiņš
l
Kur problēma? Var ne tikai iztulkot arī latviski, bet arī ekskursijas piedāvāt arī latviski! Būdams rīdzinieks, daudzos Latvijas muzejos ārpus Rīgas ļoti labprāt esmu izmantojis gida pakalpojumus. Lai cik arī reizēm gidi nebutu bijuši slikti, viņu stāstītais vienlaga ir daudz varāk, kā nekas. Es domāju, ka sagatavot audio tekstu šādai ekskursijai arī latviksi, neprasītu lielus izdevumus. Es ieteiktu šādas ekskursijas arī daudziem rīdziniekiem, jo kā liecina mana pieredze, tad ļoti liela daļa ridzinieku (pēc tautības latvieši) mak atras "Molu", "Spici" un citas līdzvērtīgas vietas, taču nespēs neko pastāštīt par Rīdzenes upi un daudz ko citu. Labākajā gadījumā varēs kaut ko pateikt par Bastejkalnu. Kā redzams, tad Latvijas krievu prese izmanto katru iespēju, lai uzbruktu latviešiem un Latvijas varai par to, ka mēs cenšamies godāt savu valodu. Diemžēl daļa šī raksta komentētāju - latviešu, atbalsta krievu izteikto viedokli. Mēdz sacīt, laikam diemžēl pamatoti: ko vācieši nespēja 700 gados, to krievi paspēja 50 gados. Skumji, tautieši, skumji. Ja mēs necienīsim sevi, tad mūs necienīs arī citi! Savas valodas cienīsana ir daļa no sevis cienīšanas! Nekaunēsimies no savas valodas!
tiešām cirks
t
Ja tie uzraksti būs arī latviešu valodā, tad ārzemnieki no viņiem mācīsies latviešu valodu?
cirks
c
Es neredzu problēmu tai firmai pārtulkot uzrakstus. Nav skaidrs, kapēc to nevarēja izdarīt uzreiz. Visa šitā ņemšanās par to ka tulkot nevajag ir tikai, lai konkrētā firma varētu ietaupīt kāpostu un turpināt ignorēt likumu ... nu un , protams, parastā PCTVLa cepšanās par to lai nebūtu jāmācās latviski ...
marča
m
Pirmavots ir Telegraf, un tur nu jūtama ironija un nepatika pret "bauru valodu"...
c. desa
c
Nemuldi gan, ja nezini ko runā. Diezgan daudz ar tiem busiem brauc vietējie. -------------------- Divstāvu autobusa biļete maksā 10 LS, kas tad brauc ? Kargins ?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas