Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Liepājā 9.maiju piemin daži simti cilvēku, viss norit mierīgi

No rīta Liepājā pie pieminekļa aizstāvjiem uz piemiņas brīdi pulcējās 300- 400 cilvēku, ziņo Dienas korespondente Liepājā Nora Driķe. Ziedu nolikšana, uzrunas un klusuma brīdis noritēja mierīgi, pretējās puses radikāļi pie pieminekļa nebija manīti.

Pasākumā piedalījās dažādu gadagājumu cilvēki, pārsvarā pensijas vecumā. Vienīgā organizētā bērnu grupa bija Liepājas 12.vidusskolas 2.klases skolēni ar ziediem, viņu klātbūtne ļoti aizkustināja sanākušos ļaudis. Runu teica Krievijas ģenerālkonsuls Liepājā, kā arī Liepājas krievu kopienas līderis. Veterānu pārstāvis Georgijs Tarapans sacīja, ka Liepājā dzīvi palicis vairs ir tikai 21 Otrā pasaules kara veterāns, kā arī aicināja uz savstarpēju cieņu un sapratni.

Uz piemiņas brīdi ieradušies bija arī LNDP pārstāvji ar līderi Jevgeņiju Osipovu, kurš agrāk bija solījis pilsētā izvietot 3 m lielu Igaunijas Bronzas karavīra plakātu. Taču policija viņam to nebija ļāvusi darīt.

LNDP līderis Jevgeņijs Osipovs aģentūrai LETA sacījis, ka viens LNDP aktīvists aizturēts pasākuma laikā brīdī, kad viņš kāpa laukā no mašīnas un mēģināja atritināt plakātu ar Igaunijas Bronzas kareivja, kas tautā dēvēts par Aļošu, pieminekļa attēlu.

Pēc Osipova teiktā, jaunietis aizturēts, pašlaik tiekot formēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Osipovs piebilda, ka "Aļošas plakāts Liepājā šodien noteikti vēl parādīsies". Viņš gan nekonkretizēja, cikos un kur. Iespējams, tas varētu notikt vakarā pie pieminekļa bojā gājušajiem zvejniekiem un jūrniekiem Kūrmājas prospekta galā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas