Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Liepiņš: 10. Saeimas atlaišanas pievienotā vērtība ir jaunu cilvēku parādīšanās politikā

11. Saeimas sasaukumā izdevies pieņemt vairākus svarīgus likumprojektus un būtiska ir arī Saeimas sastāva nomainīšana pret jaunām sejām, portālam Diena.lv sacīja vairāki apaujātie Saeimas deputāti, taujāti par to vai iepriekšējās Saeimas atlaišana ir devusi pozitīvu rezultātu.

Jaunajā Saeimā vērojamas vairākas pozitīvas izmaiņas, tostarp vairs nav tādi satricinoši balsojumi kā Šlesera gadījumā, kas bijusi iejaukšanās tiesu varas kompetencē, uzskata Vienotības frakcijas deputāts Edvards Smiltēns. Mazsvarīga nav arī Saeimas sastāva nomainīšana pret jaunām sejām, jo, kā norāda Smiltēns, daudzi jaunie Saeimas deputāti izaugs par kvalitatīviem un kompetentiem politiķiem.

E. Smiltēns arī piebilst, ka pašlaik ir iespēja virzīt gan Vienotības, gan atsevišķu politiķu iniciatīvas, kas iepriekšējā Saeimā būtu izskatītas ļoti lēnā tempā vai nebūtu izskatītas vispār. Politiķis uzsver, ka Saeimas atlaišana ir jāvērtē no vēlētāju prizmas – kāds ir ieguvums vēlētājiem. „Kopējās tendences ir vairāk pozitīvas. Cik liela nepieciešamība bija atlaist Saeimu tieši tad – tas ir diskutējams jautājums.”

Līdzīgās domās ir arī Zatlera Reformu partijas (ZRP) deputāts Valdis Liepiņš, kurš uzsver, ka jaunajā Saeimas sasaukumā sperti soļi pareizā virzienā un pieņemti svarīgi lēmumi, tostarp par atklātajiem balsojumiem un vēlētāju reģistra atjaunošanu: „Kāpēc neiesniedza agrāk likumprojektu par vēlētāju reģistra atjaunošanu? Tāpēc, ka nebija garantija, ka kaut kas notiktu.”

Arī viņš piekrīt, ka viens no galvenajiem panākumiem 11. Saeimā ir jaunu cilvēku parādīšanās politikā: „Politikā vajadzēja jaunus cilvēkus, te viņi ir. Arī viņi mācās no kļūdām, tā taču dara gudri cilvēki.”

Kritiskāks ir Saskaņas centra (SC) deputāts Boriss Cilevičs, kurš atzina, ka cerības, kas bija saistītas ar Saeimas atlaišanu, šobrīd neraisa pozitīvu attieksmi. „Parādījušās jaunas personas, jauni uzvārdi, tomēr radikālas pārmaiņas cilvēki neredz,” stāsta B. Cilevičs. Tāpat deputāts uzskata, ka valdības apgalvojumi par sekmīgo atveseļošanos no finanšu krīzes, neko nenozīmējot. „Daži makroekonomikas rādītāji  norāda, ka izmaiņas ir, taču, piemēram, bezdarbs ir tādā pašā līmenī. Sliktākais – emigrācijas līmenis turpina augt.”

Taču Saeimas atlaišanai ir arī sava pievienotā vērtībā, jo šobrīd parlamentā vairs neesot tik lielas ietekmes uzņēmējiem, kurus dēvē par oligarhiem, portālam Diena.lv pauda B. Cilēvičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas