Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Liepnieks: Ja Zatlers ASV netiekas ar Obamu, tas ir jāuzskata par tūrismu

Ja Valsts prezidents Valdis Zatlers brauc uz ASV un netiekas ar ASV prezidentu Baraku Obamu, bet tiekas tikai ar ārlietu ministru, ar kuru jau pirms mēneša ir ticies mūsu valsts ārlietu ministrs, to var uzskatīt tikai par tūrismu, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda polittehnologs Jurģis Liepnieks.

"Šāda vizīte kaitē valsts tēlam. Ja prezidents brauc un nesatiek tās valsts prezidentu, tas ir apkaunojums visai valstij, un prezidents nekādā gadījumā nedrīkstēja braukt, ja tikšanās ar Obamu nebija sarunāta. Šis ir ļoti simbolisks fakts, runājot par Valsts prezidenta darbības vērtējumu. Zatleru neaicina uz Davosas Pasaules ekonomikas forumu, ar viņu netiekas tās valsts prezidents, kurā viņš ir iebraucis, tas ir diezgan dramatiski," sacīja Liepnieks.

Kā ziņots, Zatlers 27.martā devās nedēļu garā darba vizītē uz ASV, kur prezidenta prioritātes ir politiskā dialoga stimulēšana, ekonomiskās un militārās sadarbības attīstīšana un dialogs ar Latvijas tautiešiem.

Prezidents jau ir viesojies Detroitā un Lensingā, viņam plānots arī Čikāgas un ASV galvaspilsētas Vašingtonas apmeklējums.

Šodien Zatlers Vašingtonā tiekas ar vairākām amatpersonām - ASV Kongresa Pārstāvju palātas spīkeru, republikāņu kongresmeni Džonu Bēneru, sašķidrinātās gāzes importētāja "Excelerate Energy" viceprezidentu Edvardu Skotu -, sekos apspriede ar ASV Senāta Aizsardzības komitejas vadītāja vietnieku, republikāņu senatoru Džonu Makeinu. Prezidents tiksies arī ar Pārstāvju palātas Ārlietu komitejas vadītāju, republikāņu kongresmeni Ileanu Lehtinenu-Rosu.

Latvijas vēstnieks ASV Andrejs Pildegovičs nekomentēja iespējamību, ka Zatlers varētu tikties ar ASV prezidentu Baraku Obamu, tomēr apstiprināja, ka vēstniecība vizītes laikā gatavo tikšanos ar šīs valsts augstākajām amatpersonām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas