Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lindermanu patur apcietinājumā

Rīgas Centra rajona tiesa otrdien paturēja apcietinājumā aizliegtās Krievijas Nacionālboļševiku partijas aktīvistu Vladimiru Lindermanu, kuram uzrādīta apsūdzība par neatļautu ieroču un sprāgstvielu glabāšanu, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Tiesas lēmumu septiņu dienu laikā var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Iepriekš tiesa jau atstāja spēkā viņam šādu drošības līdzekli, taču V.Lindermans atkal, izmantojot likumā noteiktās tiesības, vērsās Centra rajona tiesā, lai tā izvērtē apcietinājuma nepieciešamību.

Sākotnēji V.Lindermanu apsūdzēja par šaujamieroču neatļautu uzglabāšanu, ja tas darīts organizētā grupā, un par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un grozīt valsts iekārtu.

V.Lindermanam tika inkriminētas trīs nozieguma epizodes, taču uz tiesu nosūtīta tikai viena - par šaujamieroča neatļautu uzglabāšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa. Par to var piemērot cietumsodu uz laiku līdz piecpadsmit gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Savukārt pārējā daļā krimināllieta pierādījumu trūkuma dēļ ir izbeigta, taču prokuratūra ir izdalījusi jaunu kriminālprocesu par apsūdzību vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu un divām epizodēm saistībā ar ieroču nelikumīgu glabāšanu. Prokuratūra to nodeva tālākai izmeklēšanai Drošības policijai.

Krimināllietu tiesa skatīs tikai 14.augustā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas