Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Līvānos egli rotā ap 200 Latgales cimdu pāri

Rakstaini un balti, dūraini un pirkstaini, ap divsimt dažādu cimdu pāru šogad rotā septiņus metrus augsto svētku egli Latgales mākslas un amatniecības centrā Līvānos. Tā ir savdabīga Līvānu novada adītāju darinājumu izstāde Katrā cimdu pārī dvēselīte, kas centrā aplūkojama līdz 14.janvārim.

Izstādē piedalās 23 adītājas, turklāt, kā Dienai pastāstīja Latgales mākslas un amatniecības centra vadītāja Ilze Griezāne, katram atnestajam cimdu pārim ir savs īpašs stāsts. "Te ir gan vecmāmiņu adītie pūra cimdi vēl no pagājušā gadsimta sākuma, īpaši biezi un silti dubultie kulaiņi, kas domāti zvejniekiem, mežstrādniekiem un medniekiem, goda cimdi un darba cimdi. Liela daļa rakstu nāk no Latgales, bet ir arī dūraiņi, kuru raksti noskatīti grāmatā par leģendāro Cimdu Jetiņu. Sākumā gribējām cimdus izvietot stendos, bet tad nolēmām izrotāt ar tiem eglīti un paši bijām pārsteigti, cik krāšņi un netradicionāli tā izskatās," saka I.Griezāne. Arī pagājušajā gadā centra egle bijusi neparasta, jo to greznojusi Līvānu audēju izaustā, Latvijā garākā etnogrāfiskā josta.

Latgales mākslas un amatniecības centrs Līvānos izveidots 2003.gadā, īstenojot Eiropas Savienības PHARE 2000 finansēto Līvānu novada domes projektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas