Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

LNB vēl nesaka, vai papīrfabrikā atrastas viņu grāmatas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
WALA
W
Cita starpā, gribētu tikai teikt, ka tiek izdotas veco grāmatu atjaunotas versijas, un gadījumā kad jaunā grāmata satur visu to pašu ko kāda daudz vecāka grāmata, ir pilnīgi loģiski ka vecākā tiek izlidināta, it īpaši ja tai ir iestājies dabīgais nolietojums !!! Biblioteka nav antikvariāts !!! Ar manuskriptiem gan ir mazliet savādāk, tāpat kā ar grāmatām, kam nav alternatīvu, vai jaunāku izdevumu. Tā kā tas kas ir vērtīgs kādam kolekcionāram ne vienmēr ir vērtīgs bibliotēķai, un otrādi ;)
Mari
M
Daudziem ir saprašana, ka veca grāmata -nevienam nav vajadzīga, bet dažam tā ir ļoti vērtīga, tikai grāmatas mīloši bibliotekāri var novērtēt grāmATAS VĒRTĪBU, BET DAŽIEM -DAUDZIEM NOSPĻAUTIES, VIŅIEM NEKAS NAV SVĒTS
WALA
W
Tev ir malziet dīvains viedoklis, Gaismas pils varbūt arī kādam vienam cilvēkam ir pāšmērķis taču pašai LNB tā ir objektīva vajadzība ( par dārdzību, arhitektūru utt. protams var strīdēties). Un bibliotēkai ar izglītību ir tikai tāds sakars ka būs dota iespēja iegūt zināšanas, pie kam cerams, ka patīkamos apstākļos utt., bet bez pašu cilvēku vēlmes izglītoties tā saprotams ir tikai liela lūžņu, betona un stikla kaudze !!! BTW - visās nozarēs nākas pa reizei pieņemt ļoti nepopulārus lēmumus, tādēļ arī nedomāju ka ir pamats ko pārmest tiem kas varbūt ir izmetuši kādu salīdzinoši vērtīgu grāmatu utml. - lai bibliotēka dzīvotu, tai ir jātiek vaļā no liekās nastas, un tā nevar saturēt absolūti visu.
river
r
....nemaz nebrīnos....gaismas pilī telpu tieši grāmatu uzglabāšanai nemaz neesot tik daudz. Kaut kad, kad jau te apsprieda šo jautājumu, tika runāts, ka reprezentatīviem u.c. rakstura pasākumiem telpu esot vairāk. Tā, ka.....iespējams, jau rīkojas....:)...tas nu tā, bet vispār jau bēdīgi.....
WALA
W
reāli jau arī LNB ir grāmatu glabātuve Silakrogā, bet arī bez lokālas glabātuves neiztikt, par vietu celtniecībai tiešām varētu arī strīdēties, bet nu ja tā ņem tad kompensācijas par zemi utml. īstenībā sastāda kaut kāud šīku daļu no kopējām stikla kalna izmaksām. BTW no centra līdz Silakrogam ir 30 min. vai vairāk atkarībā no transporta plūsmas, bet nu tādēļ saprotu ka tiek ieviesta elektroniska grāmatu pasūtīšana, kur principā katrs to varēs izdarīt arī no mājām, ja vien ir internets ;)
@
@
Pierāda tikai to, ka Baismas pils ir pašmērķis, grāmatas un izglītība - tikai aizsegs. Apskatieties, cik veikalā maksā šņabis un cik grāmatas!
Alekss
A
OK, domu sapratu. Bet, vai tas bija pretarguments, vai fakta konstatācija - gan neesmu sapratis :) re: sk.augstāk - "Nu tad loģiski būtu atstāt vienu eksemplāru un elektronisko versiju?" cieņā
lala
l
mani arī interesē šis jautājums. Arī - kādēļ uz komerciāli dārgas zemes jāceļ KRĀTUVE? To varētu izdarīt Tīrainē vai Spilvē - pasūtu grāmatu, pēc 20 minūtēm viņa ir klāt.
WALA
W
Nevajag domāt ka elektroniskā literatūra būs panaceja, un nevajag arī domāt ka bibliotēkām nebūs ko galbāt - būs, pat vairāk nekā gribētos. Bet vispār cik zinu tad tieši grāmatu norakstīšana ir ļoti būtisks porcess bibliotēkās visā pasaulē, un tās biblenes kas ar to netiek galā faktiski pārstāj normāli darboties. Tādēļ pieļauju domu, ka konkrētās ( ja nu tiešam vērtīgas) grāmatas varbūt arī ir noraktītas aiz pārskatīšanās, taču tas dažreiz ir labāk nekā bezjēdzīgi grāmatu krājumi.
Alekss
A
Nu tad loģiski būtu atstāt vienu eksemplāru un elektronisko versiju? vai nē? kam tad domātas 1/3 no Gaismas pils telpām? mikrofilmiņām? :))) nē, nu es sapratu domu, ka grāmatu parāk daudz "saražo", bet mūsu laikos tas drukā ar datora palīdzību, tt. grāmatas elektroniskā versija ir pieejama jau no sākuma (pat pirms grāmatas laišanas pasaulē), no tā izriet loģisks jautājums: kādēļ jācēļ miljoniem vērtu celtni, tajā pašā laikā iznicinot vecas grāmatas un neizmantojot iespēju izveidot jaunu/vecu grāmatu el.versiju? tā lūk... sanāk, ka kādam vēl būs iespēja uzvārīties arī uz LNB "elektronifikācijas" :)))
lala
l
normāli. arī vecas grāmatas tiek pārvērtētas un mestas ārā. jaunas ir 10 eksemplāros, kamēr tās kāds prasa un lasa. pēc pārdesmit gadiem pusi izmet, pēc tam vēl kādas. Un beigās paliek 2 eksemplāri, vai pat viens (glabāšanai) + mikrofilma (lietošanai). Jo krātuvju izmēri taču nav bezgalīgi. Un katru gadu nāk klāt pārdesmit tūkstoši nosaukumu. LNB taču pavisam nesen rakstīja, ka bija izveidojuši veikaliņu, kur norakstītās grāmatas varēja nopirkt, taču tas sevi neatpelnīja. Izmest ir ekonomiski izdevīgāk, lai gan skan ciniski.
Ieva
I
Es, protams, ceru, ka tas nebūs taisnība, jo pretējā gadījumā, turklāt kopā ar to stikla čupu līdz kurai kaut cik reālā laikā tikt (sastrēgumu dēļ) varēs tikai kājām....
Lelle
L
Nu moins!!! Kaut kāds ārprāts!!!
Dana 1
D
Ja vēl tas lasītājs mācētu lasīt un mēs uzzinātu Raiņa krājuma nosaukumu, tāpat konkrētākas ziņas par citām Līgatnē atrastām "retām grāmatām" ... Un to antikvariātu, kur viņš uzzinājis, ka šādas grāmatas iepērk "sākot no 50 latiem"...
Alekss
A
ha...! hahahahaha! cels "tumsas pili" neeksistējošām(parstrādātam) grāmatam?! un pēc gasmas pils uzcelšanas pateiks - sorry draugi, tagad turēt papīra grāmatas nav lietdērīgi, nepieciešama nauda lai izveidotu elektronisko bibliotēku, un nu rē, tam nepieciešami nieka pupiljoni latu... khehehehehe... tas jau paliek smieklīgi līdz asaram!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas