Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

LOK brīvbiļetes Pekinā tiek arī Kalvītim ar dēliem

Pekinas olimpiskās spēles kā Latvijas delegācijas viesi apmeklēja ne vien Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadība, bet arī Tautas partijas priekšsēdētājs Aigars Kalvītis ar dēliem. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis apstiprināja, ka viņiem bija viesu kartes, kas tiek piešķirtas pēc LOK ieskatiem un ļauj apmeklēt olimpiskās sacensības bez maksas. Ceļš un dzīvošana Pekinā viesiem jāapmaksā pašiem.

Viesu karšu skaits, ko piešķir spēļu organizētāji, atkarīgs no valsti pārstāvošo sportistu skaita. “Latvijai pienācās trīs kartes, kuras pēc saņemšanas var vēl divas reizes nomainīt, tātad tās var izmantot deviņi cilvēki,” stāstīja A.Vrubļevskis. Pirmie, kas saņēma kartes, bija Saeimas deputāts un ekspremjers A.Kalvītis ar dēliem. Vēlāk tās saņēma IZM valsts sekretārs Mareks Gruškevics un viņa vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps, kā arī LOK finanšu direktors Aldis Āboliņš.

Vaicāts, pēc kādiem kritērijiem tiek dalītas viesu kartes, A.Vrubļevskis atbildēja: “Dažādi. Kritēriji ir manā galvā.” Tomēr viņš norādīja, ka tas ir LOK valdes un izpildkomitejas lēmums.

A.Vrubļevskis skaidroja, ka A.Kalvītim ielūgumi piešķirti, jo “neviens cits nepieteicās”. Vaicāts, vai tas nozīmē, ka uz viesu kartēm var pieteikties jebkurš Latvijas iedzīvotājs, A.Vrubļevskis atbildēja: “Var pieteikties jebkurš, bet jebkurš nevar dabūt.”

M.Gruškevica un E.Šnepa gadījumā akreditācija piešķirta, jo IZM janvārī iesniegumā lūdza LOK iekļaut viņus oficiālās delegācijas sastāvā, jo dažādos normatīvajos aktos noteikts, ka IZM pārstāvju dalība starptautiskos sporta pasākumos ir nepieciešama, sacīja LOK prezidents. Savukārt A.Kalvīša gadījumā “tā drīzāk bija mutiska vienošanās,” teica A.Vrubļevskis.

Ar A. Kalvīti Dienai pagaidām neizdevās sazināties.

LOK preses sekretāre Ilze Āķe-Vīksne iepriekš aģentūrai LETA teica, ka nezina, kurš, izņemot oficiālo olimpisko delegāciju, vēl ir saņēmis akreditāciju. Katrai nacionālajai olimpiskajai komitejai tiek izsniegtas bezmaksas viesu akreditācijas, lai apmierinātu katras nacionālās olimpiskās komitejas sponsoru intereses. Tas, kam piešķirt akreditāciju, tiek apspriests LOK izpildkomitejas sēdē. Precīzu izsniegto akreditāciju skaitu viņa nevarēja pateikt, turklāt, kamēr darbojas akreditācija, ar vienu akreditācijas karti olimpiskās spēles varot apmeklēt vairāki cilvēki.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dfdfd

“Var pieteikties jebkurš, bet jebkurš nevar dabūt.”

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas