Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Londonā aiztur latviešu režisoru par bēgšanu no elitāriem restorāniem, nesamaksājot

Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā aizturēts Latvijas režisors Jānis Nords, kurš tiek apsūdzēts par aizbēgšanu, nesamaksājot rēķinus, kad bija baudījis izsmalcinātas maltītes Londonas labākajos restorānos, vēsta Lielbritānijas ziņu aģentūra "Press Association". 

Apsūdzībās teikts, ka 27 gadus vecais Nords ir pusdienojis trīs elitāros restorānos, bet tad aizbēdzis, nesamaksājot rēķinus par ēdieniem un dzērieniem, kuru summas ir 349 līdz 1021 mārciņa (289 līdz 846 lati). 

Vēlu otrdienas vakarā viņš tika aizturēts Londonas greznajā restorānā "L'Oranger". Šis restorāns pieder šefpavāram Lorenam Mičelam, un prestižajā restorānu ceļvedī "Michelin" tas ir novērtēts ar trīs zvaigznēm. Nordu aizturēja restorāna darbinieki, kad pamanīja viņa mēģinājumu aizlaisties. 

Vēlāk tika aizturēta arī kāda jauna sieviete, bet viņai netika izvirzītas apsūdzības, un viņa jau ir atbrīvota. 

Bezdarbnieku Nordu par rēķinu nesamaksāšanu apsūdz trīs restorāni. Pirmā apsūdzība ir par incidentu Ričmondā, restorānā "Glass House", kad 14.oktobrī palika nesamaksāts rēķins par 349 mārciņām (289 latiem).

Otra sūdzība saņemta no pieczvaigžņu viesnīcas "Connaught", kur 6.novembrī Nords pusdienoja, bet rēķinu par 965,40 mārciņām (800 latiem) tā arī nesamaksāja. 

Pēdējā apsūdzība ir par otrdien nesamaksāto rēķinu "L'Oranger", kura vērtība ir 1021,73 mārciņas (847 lati). 

Londonas policijas pārstāvis pastāstīja: "Mūs izsauca uz restorānu "L'Oranger" Londonas dienvidrietumos vakar pulksten 23.30, jo restorāna darbinieki bija aizturējuši vakariņotāju, kurš mēģināja aiziet, nesamaksājot 1021,73 mārciņu (847 latu) lielo rēķinu." 

Viņš arī paskaidroja: "Viņu aizturēja un apsūdzēja par trīs likumpārkāpumiem. Pēc viņa aizturēšanas policija ieradās kādā dzīvoklī Londonas ziemeļdaļā un aizturēja apmēram 20 līdz 30 gadu vecu sievieti. Viņu izjautāja un tad atbrīvoja, neizvirzot apsūdzības." 

Nords 2008.gadā 25 gadu vecumā debitēja ar savu pirmo spēlfilmu "Amatieris", izpelnoties lielu publikas ievērību, saņemot Lielā Kristapa balvu par labāko debiju un arī kļūstot par jaunāko Latvijas režisoru, kura filma nonākusi līdz kinoteātriem. 

Viņš arī sarakstījis scenāriju režisora Gata Šmita jaunajai filmai "Seržanta Lapiņa atgriešanās", kas Latvijā būs skatāma novembra beigās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas