Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Londonā sešpadsmit stundu gaitā nodurti četri cilvēki, viens no tiem — latvietis

Kāda pamesta kroga pagalmā, paņemot dzīvību arī 41 gadus vecam latvietim, pagājušo ceturtdien Lielbritānijā savu bēdīgo pagaidu kulmināciju sasniedzis noziedzības vilnis, kurš šobrīd kā neviens cits pārņēmis vietējās preses slejas. Galvaspilsētas Londonas policijas vadība to uzskata par lielāku apdraudējumu sabiedriskai drošībai nekā terorismu — knife crime (ar naža palīdzību veikts noziegums).

Šogad karalistē līdz 10.jūlijam nodurts pavisam 21 cilvēks. Lielākā daļa šo asinsdarbu notikuši padsmitnieku aprindās Londonā, kur pagājušo ceturtdien tikai sešpadsmit stundu gaitā ar nazi nogalināti četri cilvēki, arī latvietis Gunārs Jaronis.

Kā vēstī raidorganizācija BBC, liecinieki ceturtdienas agrīnās rīta stundās informējuši policiju par ievainotu vīrieti. Notikuma vieta: pamests krogs Tottenham High Road ielā Londonas ziemeļos, kas bijis arī nelegāla apmešanās vieta upurim. Likumsargi G.Jaroni atraduši aiz ēkas un konstatējuši viņam gan galvas ievainojumus, gan durtas brūces. Sākotnēji uz aizdomu pamata aizturēti divi vīrieši un trīs sievietes. Pret šīm personām vēlāk gan nekādas apsūdzības neesot vērstas un viņi palaisti vaļā.

Ticies ar Londonas policijas spēku vadītāju seru Īenu Blēru, Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns cīņā pret «šokējošo un traģisko» knife crime vilni piektdien piesolījis jaunus soļus, ar kuriem iekšlietu ministre Džekija Smita iepazīstināšot šo pirmdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas