Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Loskutovs iesaistās aģitācijā

Biedrība Par tautas tiesībām uzsākusi aģitācijas kampaņu, lai aicinātu vēlētājus piedalīties 2.augusta tautas nobalsošanā par Satversmes grozījumiem, kas dotu balsstiesīgajiem tiesības rosināt Saeimas atlaišanu. Tajā iesaistījies arī no amata atbrīvotais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Aleksejs Loskutovs.

“Tā nav reklāma, šādā veidā es izmantoju vārda brīvību. Es neesmu politiskajā partijā, es izsakos par aktuālām problēmām,” telefonsarunā Dienai sacīja A.Loskutovs.

Viņš neuzskata, ka tas ietekmēs viņa darba iespējas prokuratūrā. Kā zināms, ģenerālprokurors Jānis Maizītis ir piedāvājis A.Loskutovam darbu, taču bijušais KNAB šefs vēl nav izlēmis, vai piedāvājumu pieņemt. Konkrēti kāds amats A.Loskutovam piedāvāts līdz viņa atbildes sniegšanai atklāts netiek. Pēc A.Loskutova teiktā, “šobrīd neredzu kā tas man varētu traucēt, bet lēmumu vēl neesmu pieņēmis”.

“Es uzskatu, ka viedoklis, ko gribu paust man ne ar vienu nav jāsaskaņo. Neesmu saistīts ne ar darba vietas ētiku, ne partijas disciplīnu. Esmu brīvs cilvēks brīvā valstī,” teica bijusī amatpersona.

A.Loskutovs atbalsta Satversmes grozījumus, jo “uzskatu, ka Seimas deputātiem jābūt atbildīgiem par to, ko viņi dara vai nedara, jo citādi sanāk, ka četru gadu laikā viņi var dzīvot absolūtā bezdarbībā, bez atbildības vēlētāju priekšā”.  

A.Loskutovs pastāstīja, ka turpmākos vismaz divus mēnešus viņš plāno atpūsties, lai “lēnā garā izdomātu, ko darīt tālāk”. J.Maizīša piedāvājumu viņš nesteidzas pieņemt.

Īsajā reklāmas rullītī, ko Latvijas televīzijā bija redzams svētdien pirms un pēc galvenās ziņu programmas, A.Loskutovs saka: “Gribu pateikt paldies visiem tiem, kas atbalstīja mani, kas nāca pie Saeimas, kas sūtīja man vēstules, paldies. Šodien gribu lūgt atbalstīt Satversmes grozījumus,  jo tautai jābūt tiesībām ne tikai ievēlēt Saeimu, bet arī tiesībām to atlaist.”

Reklāmu apmaksā biedrība "Par tautas tiesībām". Tās dibinātāji ir partija Jaunais laiks, Pilsoniskā savienība un biedrība Tautvaldība.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas